Özkiraz paylaştı: 21 farklı şirketin yaptırdığı 103 anketin ortalamasına göre AK Parti ve MHP'de sistematik düşüş var
DİĞER   
7.01.2022 12:06:42
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 21 araştırma şirketinin yaptırdığı 103 anketin ortalama sonuçlarını katıldığı canlı yayında paylaştı. 1 yıllık süreçteki değişime dikkat çeken Özkiraz, AK Parti'nin 2021 ocak ayında yüzde 37 olan oylarının aralık ayında yüzde 31'e gerilediğini belirtirken, CHP ve İYİ Parti'nin oylarında ise yüzde 2'lik artışlar olduğuna vurgu yaptı. MHP'de de sistematik bir düşüşün olduğunu ifade eden Özkiraz, HDP'nin baraj sorunu yaşamadığını belirtti.Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, TELE1'de Merdan Yanardağ'ın sunduğu programda 21 araştırma şirketinin 103 anketinin ortalamalarını paylaştı. Ortalaması açıklanan anketlere göre AK Parti ve MHP düşüşte, CHP ve İYİ Parti yükselişte. Özkiraz'a göre, HDP'nin ise baraj sorunu yok.AK PARTİ-MHP'DE SİSTEMATİK DÜŞÜŞAnketlerin ortalama sonuçlarına göre, AK Parti'nin oylarının kararsızlar dağıtıldıktan sonra ocak ayında yüzde 37'yken aralık ayında yüzde 31'e kadar gerilediği görüldü. Özkiraz, AK Parti hakkında, "Sistematik bir düşüş var" yorumu yaptı.
Özkiraz'ın açıkladığı bir diğer anket sonucu ise MHP'ye yönelik oldu. Buna göre; ocak ayında yüzde 9,2 olan MHP'nin oy oranı, aralık ayında yüzde 7,3'e kadar düştü. Özkiraz, AK Parti'deki sistematik düşüşün MHP'de de görüldüğünü aktardı.
Metropoll'ün son anketinden çarpıcı sonuç: Erdoğan'a kötü haber! Yüzde 36.4'ü güvenmiyor
DİĞER   
3.01.2022 11:56:19
Metropoll Araştırma'nın son anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kötü haber geldi. AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 36.4'ü ekonomiye güvenmiyor.Metropoll tarafından gerçekleştirilen kamuoyu araştırması, son bir yıl içinde ekonomiye duyulan güvenin yüzde 76 oranında gerilediğini ortaya koydu.İKTİDAR SEÇMENİ DE DEĞİŞTİMetropoll araştırmanın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, katılımcıların yüzde 76'sının ekonomiye güvendiğini belirttiğine dikkat çekti. Ekonomiye güveni artanların oranı ise yüzde 9 oldu. Yüzde 14'lük kesimin güven oranında ise herhangi bir değişiklik gerçekleşmedi.
Sencar, araştırma ile ilgili, "Sadece muhalefet seçmenleri değil iktidar seçmenlerinin de önemli bir kısmının iktidarın ekonomi politikalarına güveni azalmış" ifadelerini kullandı.36,4 ''GÜVENİM AZALDI''Araştırmada aynı zamanda, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" diye de soruldu. Buna göre, AKP'ye oy verenlerin yüzde 36,4'ü 'güvenim azaldı' dedi. Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP seçmenin yarıdan fazlasının da iktidara güveni azaldı.CHP seçmeninin yüzde 97.4'ü ve İYİ Parti seçmeninin 92,4'ü de iktidarın ekonomi politikasına güvenmiyor.
MetroPOLL 'den yılın son anketi yayınlandı! İmamoğlu ve Yavaş öne çıktı
DİĞER   
27.12.2021 11:40:12
MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından yapılan yılın son anketinin sonuçları paylaşıldı. Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti yüzde 26.2, CHP yüzde 21.4, İYİ Parti yüzde 10.9, HDP yüzde 9.1, MHP ise 4.2 oranında oy aldı. İttifakların oy oranı ise Millet İttifakı yüzde 32.3, Cumhur İttifakı ise yüzde 30.4 olarak şekillendi.Yeni yıla sayılı günler kala anket şirketleri de yılın son anketlerine ilişkin bilgileri vermeye başladı. MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin 2021 yılı için son olarak gerçekleştirdiği "siyasi partilerin oy dağılımı" anketinin de sonuçları paylaşıldı. Ankete göre sadece AK Parti, CHP ve İYİ Parti barajı geçebildi. Millet ittifakı ise Cumhur İttifakı karşısında yüzde 1.9 öne geçti.
KARARSIZLAR DAĞITILMADAN ÖNCE FARK DAHA AZMetroPOLL Araştırma'nın anketinden çıkan rakamları, Halk TV yazarı İsmail Saymaz kendi köşesinden paylaştı. Ankete göre kararsızlar dağıtılmadan önceki oy oranları AK Parti yüzde 23.9, CHP yüzde 20.3, İYİ Parti yüzde 10.5, HDP yüzde 8.8, MHP yüzde 3.9, DEVA Partisi ise yüzde 1.9. olarak şekillendi.AK PARTİ VE MHP'NİN TOPLAM OYU 30.4Kararsızlar dağıtıldığında ise tablo şöyle şekillendi: AK Parti yüzde 26.2, CHP yüzde 21.4, İyi Parti yüzde 10.9, HDP yüzde 9.1, MHP yüzde 4.2, DEVA da yüzde 2.2. Bu durumda iktidar partisi ile Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP'nin toplam oyu 30.4'ü buluyor. Millet İttifakı ise 32.3 oranında oy aldı.MANSUR YAVAŞ ÖNDE ÇIKTIMetroPOLL Araştırma'nın anketinde Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin oy oranları da paylaşıldı. Buna göre olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş yüzde 54.4 oranında oy alırken, Erdoğan yüzde 32.9 aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında Ekrem İmamoğlu'nun çıkması durumunda ise oy oranları Erdoğan yüzde 36.6, İmamoğlu yüzde 48.7 olarak şekillendi.
Anketlerde birinci çıkıyordu! Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş'ın adaylığına sıcak bakmama nedeni ortaya çıktı
DİĞER   
26.12.2021 11:17:23
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki tartışmalar devam ederken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ismi adaylık için öne çıkan belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la ilgili açıklamalar geldi. Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara'nın yönetimlerinin bırakılmasının seçmene anlatılmayacağı, bu nedenle de belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını belirtti.Türk ekonomisindeki dalgalı seyrin devam ettiği günlerde, hükümete ekonomiyle ilgili eleştirilerde bulunan muhalefet kanadı, erken seçim talep ediyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta seçimlerin 2023'te yapılacağını belirtiyor.MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI MERAK EDİLİYORTüm bu gelişmelerin yaşandığı sırada Millet İttifakı'nın 2023 adayının kim olacağı da en konuşulan konular arasında. Ankara'da gösterdiği performans nedeniyle Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde baskı oluşturulan Mansur Yavaş'la ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı ifadeler geldi. Anketlerde ismi sürekli üst sıralarda çıkan Yavaş'ın adaylığına neden sıcak bakmadığını anlatan CHP lideri, Ankara'da yönetimin bırakılmasının seçmene anlatılamayacağını belirtti.
"DEVLET DENEYİMİ OLAN BİR KİŞİ OLMALI"Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'a konuşan CHP lideri, "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" dedi.
Metropoll anketinde AK Parti yüzde 34.2, MHP baraj altı
DİĞER   
9.12.2021 12:36:56
Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, Kasım 2021 seçim anketi sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Ankete göre kararsızlar dağıtılmadan AK Parti'nin oy oranı yüzde 26'da kaldı.Seçim giderek siyasetin gündemine girmeye başladı, anketler de üst üste yayınlanıyor. Açıklanan anketler iktidar cephesi açısından çok umut verici değil. MetroPOLL de Kasım 2021 anket sonuçlarını yayımlamaya başladı. Yayınlanan anketler içinde iktidarı sevindirmeye en yakın oran da MetroPOLL'un araştırmasında çıksa da, MHP'nin baraj altı görünmesi Cumhur İttifakı açısından çok da iyi bir haber değil.
AK PARTİ YÜZDE 26'DAAraştırma şirketinin sahibi Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı son ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti'nin oy oranı yüzde 26'da kaldı. Aynı ankette kararsızlar dağıtılmadan CHP'nin oy oranı yüzde 17.1 olurken İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 11.3 olarak ölçüldü. Ankette kararsızlar dağıtılmadan MHP'nin oy oranının yüzde 5'te kalması dikkat çekti.KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRAMetroPOLL'ün Kasım 2021 anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar da dikkat çekti. Ankete göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 34.2 olarak belirenirken CHP'nin oy oranı ise yüzde 22.6 olarak belirlendi. Millet İttifakı'nın diğer ortağı İYİ Parti'nin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy oranı 14.9 olurken, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin oy oranı yüzde 6.6'da kaldı. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle oldu:
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog