Türkiye ile ilgili korkutan rapor: Enflasyon yüzde 50'yi aşacak, faiz bin puan artacak
DİĞER   
21.01.2022 12:15:48
Deutsche Bank, Türkiye ile ilgili ürperten bir rapor yayınladı. Bankaya göre, enflasyon mayıs ayına kadar yükselmeye devam edecek ve yüzde 50'yi aşacak. Bu sebeple Merkez Bankası bin baz puanlık bir faiz artışına gitmek zorunda kalacak.Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda kur korumalı mevduatın yaratabileceği mali yük ve döviz cinsi borçların hükümetin borçlarının yüzde 66'sına ulaşmasıyla Türkiye'nin şu an Türk lirasındaki değer kaybına karşı daha hassas hale geldiğini söyledi. Hükümetin döviz cinsi borçlarının yüzde 66'ya ulaştığını ve aralık ayında kurda yaşanan düşüşten dolayı bunun daha da artmasını beklediklerini belirten banka, kur korumalı mevduat uygulamasının da Türk lirasında değer kaybı yaşanması halinde mali yükü artıracağını söyledi.
FAİZ ARTIŞI BEKLİYOR"Bundan dolayı 2022'nin ilk çeyreğinde politika faizinde büyük bir artış olacağına dair görüşümüzü koruyoruz" diyen Deutsche Bank, enflasyonun da mayıs ayına kadar yükselmeye devam edeceğini düşündüklerini dile getirdi.ENFLASYONDA YÜZDE 53 BEKLENTİSİManşet enflasyonun ocak ayında yüzde 46 seviyesine çıkmasını bekleyen banka, mayıs ayında enflasyonun yüzde 53'e çıkacağını ve TCMB'den herhangi bir politika değişikliği gelmediği takdirde enflasyonun 2022'nin kasım ayına kadar yüzde 50'nin üzerinde seyretmeye devam edeceğini düşündüklerini ifade etti.BİN PUANLIK FAİZ ARTIŞIDeutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dolarizasyon, zayıf Türk lirası ve artan enflasyondan dolayı 2022'nin ilk çeyreğinin sonlarına doğru politika faizini 1000 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkarmak zorunda kalabileceğini söylemişti.
Esnafın Halkbank kredilerine yüzde 100'e varan faiz indirimi desteği sağlanacak
DİĞER   
4.01.2022 09:58:06
Türkiye ve KKTC'de esnaf ve sanatkara Halkbank tarafından kullandırılan ve 2024 yılına kadar kullandırılacak kredilere yüzde 50 faiz indirimi desteği yapacak. Bazı iş kollarında faiz indirimi yüzde 100 olacak.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılmış ve bakiyesi 2022, 2023 ve 2024 yılına devreden krediler için 1 Ocak 2022- 31 Aralık 2024 tarihleri arasında yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak.KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEK KOLLARINDA YÜZDE 100 İNDİRİMEl dokuma, bakır işleme, çini çömlek yapımı gibi geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve esnaf muafiyet belgesi sahibi esnaf ve sanatkara bu kapsamda kullandırılan ve bakiyesi söz konusu yıllara devreden krediler için yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanması öngörülüyor.
USTALIK BELGESİ OLAN VE İŞLETME KURANLARA YÜZDE 100 İNDİRİMKredi başvuru tarihinde en az bir yıllık ustalık belgesine sahip olan ve bu belgeyle ilgili sanat kollarında son bir yıl içinde işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara kullandırılan ve bakiyesi söz konusu yıllara devreden krediler için de %100 faiz indirim oranı uygulanacak. Bu destekten son bir yıl içinde faaliyetini veya mükellefiyetini sonlandıranlar yararlanamayacak.EKİPMAN ALIMI İÇİN KULLANILAN KREDİLERE YÜZDE 100 İNDİRİMKarar kapsamında esnaf ve sanatkârlara makine ve ekipman alımı, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30,000 TL'ye kadar kullandırılan kredilerden bakiyesi söz konusu yıllara devreden krediler için %100 faiz indirim oranı desteği sağlanması hüküm altına alındı.
Merkez Bankası, reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını belirledi
DİĞER   
2.01.2022 12:16:14
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 14,75 olarak belirledi. Avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 15,75 oldu.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranlarının tespitine ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.İSKONTO FAİZ ORANI YILLIK YÜZDE 14,75Buna göre, TCMB, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 14,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 15,75 olarak tespit etti.
TEMERRÜT FAİZ ORANI YÜZDE 17,25Öte yandan TCMB'nin mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranı ve alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarına ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.Kararda, "Türk Ticaret Kanunu uyarınca mal ve hizmet tedarikinde alacaklıya yapılan geç ödemelere ilişkin temerrüt faiz oranının sözleşmede öngörülmediği veya ilgili hükümlerin geçersiz olduğu hallerde uygulanacak faiz oranı yıllık yüzde 17,25, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarı 555 lira olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu oran ve tutar 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacaktır." denildi.Söz konusu temerrüt faiz oranı, geçen yıl yüzde 18,25 ve asgari giderim tutarı da 385 lira düzeyinde uygulanıyordu.REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI NE DEMEK?Reeskont; iskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı el değiştirmiş (iskonto) olan kıymetlerin, bir bedel karşılığında yeniden el değiştirmesini (reiskonto) ifade eder.Reeskont ve avans işlemleri, Merkez Bankası Kanunu'nun 45. maddesine göre düzenlenmiştir.Merkez Bankası, bankacılık kesiminin geçici likidite ihtiyaçlarının karşılanması için, bankalar tarafından verilecek ticari senet ve vesikaları reeskonta kabul edebilir. Türkiye'de reeskont işlemindeki tüm koşul ve kurallar, Merkez Bankası tarafından belirlenir. Bunun yanında, reeskont kredilerinin en yüksek sınırı ve kredi türlerine göre limitleri, para politikası ilkeleri doğrultusunda yine Banka tarafından konulur.Bu işlemler için Merkez Bankası tarafından uygulanan faize "reeskont faiz oranı" adı verilmektedir. Merkez Bankası reeskonta kabul edebileceği senetler karşılığında avans da verebilmektedir. Avans içinteminat olarak alınan bu senetler; ticari senet ve belgeler, devlet tahvilleri ve borsada kayıtlı tahvillerdir. Ekonomideki para arzı ve kredi genişlemesi dikkate alınarak belirlenen reeskont faiz oranı, mevcut durumda uygulanan para politikası kapsamında bir para politikası aracı olarak önemini kaybetmiştir.TEMERRÜT FAİZİ NE DEMEK?Temerrüt, herhangi bir sebebe dayanmaksızın borçları ödememekte direnme anlamına gelmektedir. Borçlunun borcunu yerine getirmekte gecikmesi durumunda ödenmesi gereken faiz. Esas olarak temerrüt faizi, gecikme faizi ile aynı anlamda değildir. Çok basit olarak anlatmak gerekirse, temerrüt faizi, gecikme faizinden sonra gelen bir aşamadır.Kredi anaparasının kapaması ya da kredi taksitinin ödeme günü geldiğinde, borçlu bu ödemeyi geciktirirse ertesi günden itibaren öncelikle gecikme faizi işletilir. Yasa çerçevesinde, sözleşme ile belirlenen süre aşılıp da takip durumu ortaya çıktığında, temerrüt faizi işletilmeye başlanır. temerrüt faizi, gecikme faizine göre daha yüksek oranlarda belirlenen bir tür ceza tahakkukudur.
Bir faiz indirimi daha mı geliyor? Bakan Nebati'nin ağzından kaçırdığı sözler canlı yayına damga vurdu
DİĞER   
29.12.2021 12:15:35
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında ağzından planlanan faiz oranını kaçırdı. "Yüzde 12" diye söze başlayan daha sonra toparlamaya çalışan Nebati, sunucunun "Yüzde 12 mi duyduk?" sözlerine de karşılık vermeden konuyu dağıtmaya çalıştı. Bakan Nebati'nin sözleri sonrası akıllara "Faiz yüzde 12'ye mi düşecek?" sorusu geldi.Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Haber-A Para ortak yayınında 'döviz endeksli TL mevduat' sistemi ve yeni ekonomi modeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati programın bir bölümünde ise ağzından planlanan faiz oranını kaçırdı."FAİZ YÜZDE 12'YE Mİ DÜŞECEK?Yüzde 14 olan politika faizine ilişkin Bakan Nebati yüzde 12 hedefi olduğunu söylese de hemen toparlamaya çalıştı. Nureddin Nebati'nin açıklaması, akıllara, şu an yüzde 14 olan politika faizini getirdi ve "Yüzde 12'ye mi düşecek?" dedirtti.Bakan Nebati programda şunları söyledi:"Cumhurbaşkanımız geçen hafta yaptığı toplantıda Türkiye ekonomi modelini herkese dağıttı. Bu artık kamu malı. Önümüzdeki sürecin hangi yol ve yöntemlerle yöneteceğini gösteren bir belge oldu bu. Türkiye dış dünyada paranın bol olduğu dönemde, 1 TL- 1 dolar olsun diye tartışılıyordu, ithalat patlaması yaşandığı hoş bir ortamı yaşadı. Bu hoş ortamın optimal noktasıydı. İhracatın ithalatı karşılama oranı %56'lara düşmüş, dış borcu 450 milyar dolara çıkmış."BAZILARININ ŞOK YAŞADIĞI BİR GECE OLDU"Altyapımızla bunu karşılayabilecek bir durumu sağladık. Dışardan saldırılarda da artık kolay kolay oynayamıyorlar. 3 aylık süreçte hafızanızı tazeleyin. Doğru olmayan ve sürekli bireyleri dövize yönlendiren, başta muhalefet olmak üzere geliyor gelmekte olan lafı. Ben de kullanmaya başladım. 'Geliyor gelmekte olan' bu model. Bu bireyleri çok hızlı bir şekilde kanalize ettiler. Geçen pazartesi itibarıyla bu bitti. Çünkü çok önemli bir motifimiz var Türkiye'de. Taş üstüne taş koyan adeta devrim yapan insanı ortaya çıktı ve modeli kamuoyuna ifade etti. Bazılarının şok yaşadığı bir gece oldu. Çok doğal olan, bireylerin dövizlerini bozdurarak adeta internet sitelerini çökerttiği bir gece oldu."20 ARALIK TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN BİRİ OLARAK ANILACAK"20 Aralık bundan sonra Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır. Türkiye'nin siyasal gelişimini gösteren en önemli günlerden bir tanesi oldu. 3 ay boyunca bu ülkenin ekonomisini ciddi bir şekilde kilitleyenlerin bir daha hayal kırıklığına uğradığı bir gece oldu. Hiçbir şekilde kimse devreye girmedi. Binlerce bireysel satıcı devreye girdi. O gece birbirleriyle adeta yarıştılar. Türkiye Cumhuriyeti ya da aklı başında bir ülke herhangi bir anda enstrümanını kullanır. Dünyada bütün MB'ler bütün kamu maliyesi araçları bu işler içindir. Türkiye'ye para politikası ile mali politikanın birlikte yürüdüğü bütüncül bakış açısıyla uyumlu olduğu bir sürecin içindeyiz."
Ev almayı düşünenlere kötü haber! Konut kredileri dolar ve faiz indiriminden etkilenmedi
DİĞER   
24.12.2021 11:51:49
TCMB'nin faiz indirimi kararları konut kredisi faizlerine yansımazken dört büyük banka konut kredisi faizlerini yükselttiğini bildirdi.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) peş peşe aldığı faiz indirimi kararları konut kredisi faizlerine yansımadı. Milyonlarca vatandaşın konut almak için kredi faizlerindeki düşüş beklentisi karşılık bulamadı. Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA ve İş Bankası konut kredisi faizlerini yükseltti.
TCMB'nin faiz indirimine başladığı Eylül ayında 1.37'ye kadar gerileyen konut kredisi faiz oranı son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Bir dönem konut kredisinde en rekabetçi oranı ile dikkatleri üzerinde toplayan Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranını aylık 2.16'ya çıkardı. Bankanın konut kredisi oranı masraf hariç yıllık yüzde 30'a denk geliyor.AKBANK 2.35'E YÜKSELTTİAkbank da konut kredisinde artış yapan büyük bankalardan biri oldu. Akbank önceki ay 1.40 civarında olan konut kredisi aylık faiz oranını 2.35'e çıkardı.GARANTİ BBVA'NIN AYLIK FAİZ ORANI YÜZDE 2'YE ÇIKTIKonut kredisi konusunda verdiği rekabetçi oranlarla bilinen Garanti BBVA'da faiz arttıran bankalar arasında yer aldı. Garanti BBVA'nın konut kredisi aylık faiz oranı yüzde 2'ye çıkarttığı bildirildi. Bankadan 60 ay için 100 bin lira konut kredisi alan bir vatandaş tahsis, ekspertiz ve taşınmaz rehin masrafı ile 1772 bin 607 TL olarak ödeyecek.İŞ BANKASI 1.75'TE TUTTUKonut kredisinde diğer bankalara göre daha makul bir oran veren İş Bankası oldu. İş Bankası 1.75 ile konut kredisi kullandırıyor.
AK Parti'den Nurettin Canikli: Kur korumalı TL mevduat hesabı faiz değildir, 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir
DİĞER   
22.12.2021 12:09:17
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Kur korumalı TL mevduatı" sistemine yönelik olarak muhalefetin "Gizli faizin dik alası" eleştirilerine sert tepki gösterdi. Canikli, "Öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır." diye konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine toplantısı sonrasında duyurmasıyla doların ateşini söndüren "Kur korumalı TL mevduatı" sistemi muhalefetin tepkisine neden oldu.YENİ SİSTEM İÇİN "GİZLİ FAİZİN DİK ALASI" YORUMLARI GELDİMuhalefet partileri günlerdir rekor üstüne rekor kırarak 18,43 seviyelerine kadar çıkan doları 12 liranın altına gerileten yeni sistemi "Gizli faizin dik alası" olarak yorumlarken, gündem yaratan eleştirilere yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli'den geldi.
Merkez Bankası yılın son faiz kararını bugün açıklayacak!
DİĞER   
16.12.2021 13:05:38
Merkez Bankası bugün yılın son faiz kararını bugün açıklayacak. Son 3 ayda 400 baz puan indirim yapan Merkez'in bugünkü toplantıda da indirime gitmesi bekleniyor. Ekonomistler Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık indirimle, faizi yüzde 15'ten yüzde 14'e çekeceğini düşünüyor.Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son faiz kararı için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak. Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.AA FİNANS BEKLENTİ ANKETİMerkez Bankası, kasım ayında politika faizini 100 baz puan düşürmüş, faizi yüzde 15'e çekmişti. Yılın son toplantısından da yeni bir faiz indirimi bekleniyor. 20 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen AA Finans anketinde beklentilerinin medyanı 100 baz puan indirim yönünde gerçekleşti.
REUSTER ANKETİReuters anketine katılan 13 kurumun 12'si de haftalık repo faizinin 25 ila 200 baz puan indirilmesini beklediğini belirtti. Bu ankette de beklentilerin medyanı 100 baz puan indirim oldu.BLOOMBERG ANKETİBloomberg anketinden de 100 baz puanlık indirim beklentisi çıktı. 17 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen ankette medyan beklenti politika faizinin 100 baz puan indirimle yüzde 14'e çekilmesi yönünde.FOREKS ANKETİForeks anketinde bu ayki toplantıya ilişkin beklenti, faizin 100 baz puan indirimle yüzde 14 seviyesine çekileceği yönünde oluştu. Foreks anketine katılan 15 ekonomistin 12'si faiz indirimi kararı alınacağını öngördü. Ekonomistlerden 7'si faizin 100 baz puan indirileceği tahmininde bulunurken, 2 ekonomist 200 baz puan, 1'i 150 baz puan, 1'i 75 baz puan, 1'i ise 25 baz puan faiz indirimi kararı alınacağını öngördü. Bu ay faiz değişikliği beklemeyen 2 ekonomist, ilk faiz değişikliğinin Ocak ayında olacağı tahmininde bulundu.
Merkez Bankası'ndan flaş bir faiz hamlesi daha: Reeskont faizleri düşürüldü
DİĞER   
11.10.2019 11:59:03

Merkez Bankası vadesine en çok 3 ay kalan senetlerin reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yüzde 18.5'ten yüzde 17.25'e indirdi. Avans işlemlerinde kullanılacak faiz oranı ise yüzde 19.50'den yüzde 18.25'e indi

 

Merkez Bankası, piyasadaki likiditeyi artırmaya yönelik reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranlarını indirdi. Ekonomide genişlemeye yönelik faiz indirimlerine son dönemde hız veren Merkez Bankası, vadesine en çok 3 ay kalan senetlerin reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 18.50'den 1.25 puanlık indirimle yüzde 17.25'e düşürürken, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını da yıllık yüzde 19.50'den yine aynı oranda indirimle yüzde 18.25'e düşürdü.

Peki reeskont faiz oranı ne demek? 

En basit şekilde anlatmak gerekirse kredi almak için bankaya müracaat eden bir şirket eğer aldığı bu krediye karşılık bankaya alacak senetleri veriyorsa, genellikle bu senetleri gerçek değeri üzerinden değil bankaya daha ucuza, yani iskontolu olarak verebilir. Bankalar ise örneğin nakit sıkışıklığının yaşandığı dönemlerde nakit ihtiyacını karşılamak için bu alacak senetlerini Merkez Bankası'na götürüp tekrar kırdırma imkanı vardır. Nasıl ki banka, kredi verdiği şirketten senetleri gerçek değerinden bir iskonto karşılığında alıyorsa, banka da Merkez Bankası'na gittiğinde Merkez Bankası bu senetleri bir iskontoyla alır. İşte bu iskonto oranına yeniden iskonto, yani reeskont faiz oranı denir.

Merkez Bankası, çeşitli dönemlerde bu reeskont faiz oranını, piyasalardaki nakit dengesini düzenlemek için kullanır. Örneğin piyasada gereğinden fazla likidite olduğunu düşünüyorsa bu durumda reeskont faiz oranını artırarak bankaların kendisine getirdiği senetlerin karşılığında daha az para verir. Böylece piyasaya daha az likidite enjekte etmiş olur.

Tam tersine eğer Merkez Bankası piyasadaki nakit miktarını artırmak istiyorsa, bu durumda reeskont faiz oranlarını düşürerek alacağı senetler karşılığında daha fazla para öder. Böylece piyasadaki likiditeyi artırarak likiditeyi genişletici bir para politikası yürütebilir.

Merkez Bankası, reeskont faiz oranlarında en son 31 Aralık 2016 tarihinde değişikliğe gitmiş, yüzde 8.75 olan reeskont faiz oranını yüzde 18.50'ye, yüzde 9.75 olan avans faiz oranını ise yüzde 19.50'ye yükseltmişti.

REESKONT FAİZ ORANI NEDİR?

Merkez Bankası ise reeskont ve avans faiz oranlarını şöyle tanımlıyor.

Reeskont; iskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı el değiştirmiş (iskonto) olan kıymetlerin, bir bedel karşılığında yeniden el değiştirmesini (reiskonto) ifade eder.

Reeskont ve avans işlemleri, Merkez Bankası Kanunu'nun 45. maddesine göre düzenlenmiştir.

Merkez Bankası, bankacılık kesiminin geçici likidite ihtiyaçlarının karşılanması için, bankalar tarafından verilecek ticari senet ve vesikaları reeskonta kabul edebilir. Türkiye'de reeskont işlemindeki tüm koşul ve kurallar, Merkez Bankası tarafından belirlenir. Bunun yanında, reeskont kredilerinin en yüksek sınırı ve kredi türlerine göre limitleri, para politikası ilkeleri doğrultusunda yine Banka tarafından konulur.  

Bu işlemler için Merkez Bankası tarafından uygulanan faize "reeskont faiz oranı" adı verilmektedir.

AVANS FAİZ ORANI NEDİR?

Merkez Bankası reeskonta kabul edebileceği senetler karşılığında avans da verebilmektedir. Avans için teminat olarak alınan bu senetler; ticari senet ve belgeler, devlet tahvilleri ve borsada kayıtlı tahvillerdir. Ekonomideki para arzı ve kredi genişlemesi dikkate alınarak belirlenen reeskont faiz oranı, mevcut durumda uygulanan para politikası kapsamında bir para politikası aracı olarak önemini kaybetmiştir.

1990'DAN BU YANA REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI

Yürürlük Tarihi (*) Reeskont İşlemlerinde Uygulanan İskonto Oranı (%) Avans İşlemlerinde Uygulanan Faiz Oranı (%)

01.01.1990        40        45

20.09.1990        43        48,25

23.11.1990        45        50,75

15.02.1991        48        54,50

27.01.1994        56        65

21.04.1994        79        98

12.07.1994        70        85

27.07.1994        63        75

01.10.1994        55        64

10.06.1995        52        60

01.08.1995        50        57

02.08.1997        67        80

30.12.1999        60        70

17.05.2002        55        64

14.06.2003        50        57

08.10.2003        43        48

15.06.2004        38        42

13.01.2005        32        35

25.05.2005        28        30

20.12.2005        23        25

20.12.2006        27        29

28.12.2007        25        27

09.04.2009        19        20

12.06.2009        18        19

22.12.2009        15        16

30.12.2010        14        15

29.12.2011        17        17,75

19.06.2012        16        16,50

20.12.2012        13,50   13,75

21.06.2013         9,50     11

27.12.2013        10,25    11,75

14.12.2014        9            10,50

31.12.2016        8,75        9,75

29.06.2018        18,50    19,50

11.10.2019        17.25    18.25

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog