Hastaneden ilk açıklama geldi! İşte Fatma Girik'in ölüm nedeni!
DİĞER   
24.01.2022 11:22:10
6 ay önce tedavi görmek için İstanbul'a yerleşen Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik, bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Vefatıyla yakınlarını ve sevenlerini yasa boğan Fatma Girik'in ölüm nedeni ortaya çıktı. Hastaneden yapılan açıklamada usta sanatçının koronavirüse bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği söylendi.Aralarında Kanlı Nigar, Postacı, Nefret, Yaşam Kavgası gibi yapımların da olduğu çok sayıda filmde rol alan Yeşilçam'ın usta isimlerinden Fatma Girik bu sabah 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Fatma Girik'in ölüm nedeninin ise koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden olduğu açıklandı.
HASTANEDEN İLK AÇIKLAMAGirik'in ölümüyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik Covid-19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik'in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." denildi.
Koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırılan çocukların sayısı resmen patladı
DİĞER   
2.01.2022 12:15:30
Dünya koronavirüs salgınından bir türlü kurtulamıyor. Salgının merkez üssü haline gelen ABD'de 50 yaşın altındaki vaka sayılarının patlama yapması ülkeyi harekete geçirirken, yetkililer özellikle 5-11 yaş arasındaki gençlerin hastalanma oranının iki kat arttığına dikkat çekti.Koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de günlük korona vaka sayıları rekor seviyelere ulaşırken, yetkililer gençler arasındaki vaka sayılarının hızla artışına dikkat çekti.YÜZDE 58 ARTIŞ GÖSTERDİABD'de çocukların 7 günlük hastaneye kaldırılma ortalamaları yüzde 58 artarken bütün yaş grupları arasında hastaneye kaldırılma oranı ise yüzde 19 olarak kayıtlara geçti. Öte yandan Reuters haber ajansı, hastaneye kaldırılan çocukların yüzde 25'inden daha azının aşılı olduğunu duyurdu.
HASTALANMA ORANI İKİ KAT ARTTIKoronavirüsün en çok görüldüğü eyaletlerden Los Angeles'ta ise 18-29 yaş arasındaki vaka sayısı 1 ay önceye göre 8 kat daha fazlayken, 30'lu ve 40'lı yaşlarındaki hasta sayısı da 6 kat artmış durumda. Eyaletin bazı bölgelerinde 5-11 yaş arasındaki gençlerin hastalanma oranı da iki kat artarken diğer eyaletlerde de benzer bir artış eğilimine dikkat çekildi.800 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİJohns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre salgının başladığı günden beri ABD'de 54.747.971 insanda koronavirüs tespit edilirken 825.552 insan da hastalık yüzünden yaşamını yitirdi.
Yeni yıla sağlık çalışanlarıyla giren Bakan Koca, salgında sevindirici noktaya değindi: Hastane yükümüzün düşük olması sevindirici
DİĞER   
1.01.2022 11:55:51
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'ye Üsküdar'daki 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi'nde görevli sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Bakan Koca aynı zamanda 112 telsizinden kısa bir konuşma gerçekleştirerek bölgelerinde ve istasyonlarında görevli diğer sağlık personellerinin de yeni yılını kutladı. Koca, "Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen şu anda hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici." dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'ye Üsküdar'da bulunan 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi'ndeki görevli sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Burada görevli sağlık çalışanlarının yeni yılını kutlayan Bakan Koca, 112 telsizinden anons yaparak bölgelerinde ve istasyonlarında görevli olan diğer sağlık çalışanlarının da yeni yılını kutladığı bir konuşma gerçekleştirdi.
"BU FEDAKARLIĞA MİLLETİMİZ ŞAHİT OLDU"112 telsizinden sağlık çalışanlarına yeni yıl konuşması yapan Bakan Fahrettin Koca, "İstanbul Anadolu 112 komuta merkezinden tüm istasyonlara sesleniyorum. Beni sesimden tanıdığınızı düşünüyorum. Siz değerli 112 çalışanlarımızla birlikte tüm sağlık çalışanlarımıza mutlu yıllar ve iyi mesailer diliyorum. 2022 yılının mutlu, huzurlu ve güvenli bir yıl olmasını temenni ediyorum. Özellikle sağlık çalışanları olarak son 2 yılı zorlu bir dönem olarak geçirdik. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle çalıştılar ve bu fedakarlığa milletimiz şahit oldu. Türkiye'nin önerisi ile 2021 yılı sağlık çalışanları yılı ilan edildi. Her yıl ve her gün, gelecek günlerin daha sağlıklı ve huzurla ve güvenle geçirilmesi için yoğun çaba gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Özellikle bugün İstanbul'dan yeni yıla girmenin bir anlamı var. Bildiğiniz gibi son dönemde Omicron varyantı ile ilgili yoğun bir gündem var. İstanbul'da 5 katına çıkan bir vaka sayısına şahidiz. Bugün bütün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek tedbirleri konuştuk."HASTANE YÜKÜMÜZÜN DÜŞÜK OLMASI SEVİNDİRİCİ"Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen şu anda hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici. Özellikle yeni dönemde vatandaşlarımızın kişisel tedbirlere daha çok önem vermesini istiyoruz. Yeni yılın sağlık çalışanlarımız açısından daha huzurlu ve daha güvenli hasta hekim açısından daha verimli bir yıl olmasını diliyorum. Özellikle bu dönemde hekimliğin ve sağlık çalışanlarının saygınlığının daha da artması için çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Hepinize mutlu, huzurlu, güvenli ve daha az yorucu bir yıl diliyorum" dedi.
10 gün önce hastaneden çıkmıştı! 1 aylık bebek yatağında ölü bulundu
DİĞER   
16.12.2021 13:09:18
Kayseri'de Suriye uyruklu bir ailenin 1 aylık bebekleri Bilal Hantuş, beşiğinde ölü halde bulundu. Bebeğin kısa bir süre önce başındaki su toplaması nedeniyle hastaneye yatırıldığı belirtildi.Melikgazi ilçesi Yeniköy Mahallesi Lefke Caddesi'nde oturan Hantuş ailesinin 1 ay önce dünyaya gelen bebekleri Bilal, ailesi tarafından beşiğinde hareketsiz bulundu. Çağırılan sağlık ekipleri, bebeğin yaşamını yitirdiğini tespit etti.10 GÜN ÖNCE TABURCU EDİLDİBaşında su toplanması nedeniyle bir süre hastanede tedavi gördükten sonra 10 gün önce taburcu edildiği belirtilen Bilal Hantuş'un cenazesi, otopsisi için Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, Bilal bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.
Hastanelerde grev günü! Acil sağlık hizmetlerinde aksama olmayacak
DİĞER   
15.12.2021 11:15:58
Maaşlarının eridiğine, çalışma koşullarının ağırlaştığına ve sağlık sisteminin çöktüğüne dikkat çeken sağlık çalışanları tüm Türkiye'de bir günlük greve çıktı.
Kalçasından top mermisi çıktı, polis hastaneye patlayıcı ekibi gönderdi!
DİĞER   
4.12.2021 12:33:19

Birleşik Krallık'ta bir adamın kalçasından II. Dünya Savaşı'ndan kalma top mermisi çıkarıldı.

Gloucester bölgesindeki Gloucestershire Kraliyet Hastanesi, çarşamba polisle irtibata geçerek bir hastanın rektumunda mermi bulunduğunu söyledi. Polis bunun üzerine hastaneye bir patlayıcı imha ekibi gönderdi.The Sun'ın haberine göre doktorlar, ameliyatla mermiyi hastanın makatından başarıyla çıkardı. Patlayıcı imha ekibinin incelemelerinde merminin II. Dünya Savaşı'nda kullanılan 57 milimetrelik tanksavar mermilerinden olduğu tespit edildi.Hastaneden yapılan açıklamada, kimliği paylaşılmayan hastanın askeri teçhizatlara meraklı olduğu ve bu merminin de şahsi koleksiyonunda bulunduğu bildirildi.
Kalçasından top mermisi çıktı, polis hastaneye patlayıcı ekibi gönderdi!

AYAĞI KAYINCA OLMUŞ

Hastanın doktorlara "mermiyi yere koyduğunu, daha sonra ayağının kaydığını ve merminin üstüne düştüğünü, merminin de rektumuna girdiğini" söylediği ifade edildi.Öte yandan oluşabilecek herhangi bir tehlikeye karşı hastanede ziyaretçilerin ve hastaların güvenliğinin sağlanması için gerekli protokoller uygulandı.

TEHLİKE YOK

Ordudan yapılan açıklamada hastaneye gönderilerek mermiyi inceleyen imha ekibinin, mühimmatın aktif olmadığını ve herhangi bir tehlike oluşturmadığını tespit ettiği bildirildi.Gloucestershire Polisi'nin açıklamasındaysa ekibin incelemelerini tamamladığı ve merminin tehlike teşkil etmediğini belirttiği doğrulandı.Hastane, talihsiz hastanın taburcu edildiğini ve sorunsuz şekilde iyileşmesinin beklendiğini duyurdu.

Hekimlere yapılan zam diğer sağlık çalışanlarının tepkisini topladı! Hastanelerde protestolar yapılıyor
DİĞER   
3.12.2021 11:01:09

Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin oybirliği ile kabul edilirken, gelişme diğer sağlık çalışanlarının tepkisine sebep oldu. Yükselen tepkilere kayıtsız kalmayan AK Parti, mevcut torba yasaya ilgili düzenlemeyi eklemeye hazırlanırken, sağlık çalışanlarının bu sabah itibarıyla iş bırakma eylemi yaptıkları sosyal medyaya düşen videolarda da yer aldı.Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hekimlere yönelik zam müjdesi vermişti. Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme, dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin oybirliği ile kabul edildi.


AK PARTİ TEPKİLER SONRASI HAREKETE GEÇTİ

Hekim maaşlarına yapılan zam diğer sağlık çalışanlarını memnun etmezken, özellikle sosyal medya üzerinden başlayan tepkiler hükümeti de harekete geçirdi. Sağlıkçıların bu isyanına kulak veren AK Parti, pratisyen hekimlerin maaşlarına 2 bin 500, diş hekimleri de dahil uzman hekimlerin maaşlarına 5 bin lira düzeyinde yapılan ek gösterge zammının diğer sağlık personelini de kapsayacak şekilde genişletilmesi için harekete geçti.

BAKANLIKTAN GÖRÜŞ İSTENDİ

Sabah'ın haberine göre AK Parti, dün Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan maliyet analizi ve görüş istedi. Bakanlığın çalışmasının neticesine göre bugün yeniden toplanacak Genel Kurul'da mevcut torba yasaya zam düzenlemesinin eklenebileceği ifade ediliyor.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE ÇALIŞAN DOKTORLAR DA GÜNDEMDE

Öte yandan sağlık çalışanlarına yönelik zam düzenlemesinin yanı sıra hekim zammından üniversite hastanelerinde çalışan doktorların da faydalanması için bir düzenlemenin daha gündemde olduğu ifade ediliyor.

GİRİŞİMLER TEPKİLERİ DİNDİRMEYE YETMEDİ

Yaşanan tüm bu gelişmeler sağlık çalışanlarının tepkisini dindirmeye yetmezken, bu sabah itibarıyla çok sayıda hastanede iş bırakma eylemine gidildiğine ilişkin görüntüler sosyal medyaya düştü.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog