Temizlik işi için iletişime geçtiği adamın tacizine maruz kaldı
DİĞER   
19.01.2022 12:13:01
Eskişehir'de yaşayan Seher Sarıkaya, iş ilanı için sosyal medyadan ulaştığı şahsın ahlaksız teklifine maruz kalınca neye uğradığını şaşırdı. Sosyal medya hesabından durumu dile getiren Sarıkaya, "Şok oldum ve hemen tersleyip konuşmayı bitirdim" sözlerine yer verdi.Eskişehir'de temizlik işi yapan Seher Sarıkaya, sosyal medyada iş ilanlarına bakarken, "Pazar günü ev temizliği yapılacak" diye paylaşım yapan Sevcan U. isimli şahsa mesaj yoluyla ulaştı."GEL BERABER ÇALIŞALIM"Temizlik yapılacak evin adresini öğrenen Sarıkaya, ücret konusunda da anlaşmaya vardığı Sevcan U.'nun mesajlaşma esnasında yazdığı "Gel beraber çalışalım, günlük bin TL kazanırsın" teklifi karşısında şaşkınlık yaşadı. Sosyal medya hesabından mesajlaşmaları yayınlayan Sarıkaya, "İnsanlar bu kadar kötü olmak zorunda mı" sözleriyle olaya tepki gösterdi.
"BU TÜR OLAYLARIN SON BULMASINI İSTİYORUM"Ahlaksız teklifle karşılaşan Seher Sarıkaya, "Bazen gerçekten kelimeler kifayetsiz kalıyor. İnsanlar ekmek parası kazanmak için verdikleri mücadele bu olmamalı. İnsanlar bu kadar kötü olmak zorunda mı? Ben temizlik işiyle uğraşıyorum. Sosyal medyadan da günlük iş bakıyordum. Sevcan U.'nun temizlik işi ilanını görünce mesaj attım. Fiyat konusunda anlaştık. Sonra 'ben evde çalışıyorum evde müşterim var, gitsin yazacağım' dedi. Ben de o an yaptığı iş doğrultusunda şüphelendim. Sonrasında bana 'evli misin' diye sordu. O an niyetini anladım. Bana 'gel beraber çalışalım günlük bin TL kazanırsın' diye ahlaksız teklifte bulundu. Şok oldum ve hemen tersleyip konuşmayı bitirdim. Böyle olaylarla vatandaşlar çok sık karşılaşıyor. Bu tür olayların son bulmasını diliyorum" diyerek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Adliye çıkışı taciz ettiği kadının kocası tarafından vurulan sanık öldü
DİĞER   
19.01.2022 12:04:35
Kayseri'de Cansu A.ya 'cinsel taciz' ve 'şantaj' suçundan 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılan, adliye çıkışında mağdur kadının eşi İ.A. tarafından otomobilinde tabanca ile vurulan Gökhan Özcan, tedaviye alındığı hastanede öldü. İ.A.'nın emniyetteki sorgusu ise sürüyor.Dün saat 16.00 sıralarında Kocasinan ilçesindeki Kayseri Adliyesi önünde meydana gelen olayda Cansu A.'ya 'cinsel taciz' ve 'şantaj' suçlamasıyla 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Gökhan Özcan, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gökhan Özcan adliye çıkışı kız kardeşiyle birlikte 38 ABA 160 plakalı otomobiline bindi. Ağabey-kardeş adliye önünden hareket edecekleri sırada Cansu A.'nın eşi İ.A.'nın silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Özcan yaralandı.
Milli basketbolcu Bahar Çağlar Ökten'in başı dertte! Tacizcisi yüzünden sokakta yürümeye korkuyor
DİĞER   
17.01.2022 10:28:12
A Milli Kadın Basketbol takımı oyuncularından Bahar Çağlar Ökten ile avukat eşi Emin Öktem, 'Sizden alacağım var' diyerek 20 yıldır kendilerini taciz eden M.G.'den korunma talebinde bulundu. Mahkeme korumaya gerek görmedi.Çift, savcılık şikâyetinin ardından Aile Mahkemesi'ne başvurarak korunma talep etti. Ancak mahkeme, olayın adli vaka niteliğinde olduğu, taraflar arasında aile bağının bulunmaması ve ısrarlı takibin olmaması nedeniyle Ökten çiftinin korunma talebini reddetti.
58 yaşındaki tacizci profesörün mesajları ifşa oldu: Seni yatakta öyle bir yorarım ki!
DİĞER   
14.01.2022 11:34:56
İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi'nde eğitim veren Prof. Dr. H.Ö. öğrencisine yolladığı taciz mesajları rezaletin boyutunu gözler önüne serdi. Taciz edilen öğrenci, Prof. Dr. H.Ö.'nun kendisine yolladığı mesajları sosyal medyadan paylaştı.Kırıkkale Üniversitesi'nde yaşanan taciz olayı üniversiteyi karıştırdı. İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi'nde eğitim veren Prof. Dr. H.Ö. öğrencisine yolladığı taciz mesajları rezaletin boyutunu gözler önüne serdi. Taciz edilen öğrenci, Prof. Dr. H.Ö.'nun kendisine yolladığı mesajları sosyal medyadan paylaştı.
Özel ders veren öğretmenden çocuklara iğrenç taciz! "Dokunduktan sonra tuvalete gidiyordu" dediler
DİĞER   
5.01.2022 11:14:26
Ankara'da 8 ve 14 yaşlarındaki iki kız öğrenciye özel ders veren öğretmen Yasin M. hakkında cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Çocuklardan biri "Yanlış yaptığım zaman elini kıyafetimden içeri sokuyordu" derken, diğeri ise yaşadıklarını "Dokunduktan sonra tuvalete gidip 10 dakika kalıyordu." sözleriyle anlattı. Savcılık, öğretmenin adli kontrolle serbest kalması kararına itiraz etti.Ankara'nın Keçiören ilçesinde matematik öğretmeni olan Yasin M., özel bir kursun sınıflarını kullanarak ders vermeye başladı. Yasin M. 8 yaşındaki M.Z.Ç. ile 14 yaşındaki İ.M.K.'ya da bir evde ders veriyordu. İ.M.K.'nın derse gitmemesi üzerine kızının durumundan şüphelenen annesi nedenini sordu. İ.M.K'nın, öğretmeninin kendisine dokunduğunu ve boynundan öptüğünü söylemesi üzerine anne, M.Z.Ç.'nin ailesini aradı. M.Z.Ç.'nin de benzer şeyleri anlatması üzerine iki aile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
"ELİNİ TİŞÖRTÜMÜN İÇİNE SOKUYORDU"Sabah gazetesinin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yasin M. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında çocuk izlem merkezinde ifadesi alınan İ.M.K., "Özel ders almak için eve gittiğimde kimse yoktu. Yanağımdan öptü, ilk başta sevgi gösteriyor diye düşündüm. Günler geçtikçe artmaya başladı, yanağımdan öperken boynumu öpüyordu. Elini tişörtümün içine sokup göğsüme dokunuyordu. Bir keresinde bacağıma dokunurken elini yukarı doğru ilerletince kendimi geri çektim, tepki gösterdiğim için bir daha yapmadı." dedi."DOKUNDUKTAN SONRA TUVALETE GİDİYORDU"Bu dokunmalardan sonra Yasin öğretmenin tuvalete gittiğini söyleyen İ.M.K. "Eli ayağı titriyordu, tuvalete gidip 10 dakika kalıyordu, sonra geliyordu. Kursta ders yaptığımız zamanlarda öpme ve dokunma dışında sarılmalar da oluyordu. Derse gittiğimde kimse olmuyordu, beni kameraların çekmediği odaya götürüyordu, kapıyı kilitliyordu" ifadelerini kullandı."YANLIŞ YAPINCA DOKUNUYORDU"İlkokul 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki M.Z.Ç., ise ifadesinde, "Yasin öğretmen elini kıyafetimin içine soktuktan sonra dokunup hemen çıkartıyordu. 5 saniye kadar sürüyordu. Bazen yanlış yaptığımda bazen de masada ders çalışırken dokunuyordu. Derste kardeşim olduğu zamanlarda, bana dokunurken kardeşimin arkası dönük oluyordu" diye konuşu.SERBEST KALMASINA SAVCI İTİRAZ ETTİEmniyetteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Yasin M., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı tutukluluğun suçlama ile örtülü olacağı ve imza tedbirinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle adli kontrol kararına itiraz etti.Ailelerin avukatı Onur Keskin ise, "Türk Ceza Kanununda çocuklara yönelik cinsel istismar suçu 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür ayrıca suçun failinin öğretmen olması nedeniyle cezanın yarı oranında arttırılması gerektiği kanun koyucu tarafından belirtilmiştir. Bu kapsamda şüphelinin topluma geri salınması tüm vicdanları derin şekilde yaralamıştır. Gerekli itirazları yaptık. Eminiz ki başka mağdur öğrenciler de bu olayın duyulmasından sonra ortaya çıkacaktır. Tüm sürecin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.
Taksim'de yılbaşı eğlencesinde iğrenç olay: Elle taciz ettiler
DİĞER   
1.01.2022 11:50:04
Taksim'de yılbaşına girmek isteyen 3 yabancı uyruklu kadın 2 kişi tarafından elle tacize uğradı. Kadınların yardım istemesiyle olay yerine gelen polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı.Taksim'de yılbaşı kutlamaları için gelen 3 kadının yabancı uyruklu oldukları öğrenilen 2 kişi tarafından taciz edildikleri iddia edildi. 3 kadının şikayetçi olduğu taciz iddiasına ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.OLAY YERİNDE GÖZALTINA ALINDILARYeni yılı Taksim'de karşılamak için gelenler Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ni doldurdu. Kutlamalar için gelen 3 kadın meydandan girdikleri İstiklal Caddesi'nde yürürken iddiaya göre yabancı uyruklu oldukları öğrenilen 2 kişi tarafından taciz edildi. Kadınların elle taciz edildiklerini seslenmeleri üzerine kutlamalar için önlem alan polis ekipleri, 2 kişiyi hemen orada yakalayarak gözaltına aldı. 2 şüpheli ve şikayetçi oldukları taciz nedeniyle mağdur olarak ifade vermek için 3 kadın polis merkezine götürüldü.
Kadının çığlıklarına koşan mahalleli, yakaladıkları taciz şüphelisini dövdü
DİĞER   
7.12.2021 12:24:52
İstanbul Sultangazi'de iddialara göre bir kadına cinsel organını göstererek taciz eden yabancı uyruklu şahsı mahalleli bayılana kadar dövdü. Şüpheli kendine geldikten sonra gözaltına alındı.Dün akşam saatlerinde Uğur Mumcu Mahallesi'nde meydana gelen olayda köpeğini gezdiren kadın Pakistan uyruklu K.A. (31) tarafından taciz edildi. Şüphelinin cinsel organını göstermesiyle kadın bağırarak çevreden yardım istedi. Sokaktan geçen 2 kişi, kadının yardımına koşarak, şüpheliyi dövmeye başladı.
BAYILTANA KADAR DÖVDÜLERÇevreden gelenlerin de katılmasıyla şüpheli kalabalık tarafından bayılana kadar darp edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bir süre şüphelinin kendine gelmesini bekledi. Ardından kendine gelen şüpheli gözaltına alındı."GELEN VURDU, GİDEN VURDU"Mahalle sakinlerinden Orhan Yılmaz, "Ben olayı görmedim. Bir kız çocuğuna yabancı uyruklu biri tacizde bulunmuş. Ondan sonra yardım istemiş sanırım. 2 tane genç delikanlı burada o kişiyi indirdiler. Sonra burası iyice kalabalık oldu. Yabancı memleketten gelip, sen bizim kızlarımızın namusuna dil uzatırsan böyle olur. 2 tane genç tesadüfen oradan geçerken olaya müdahale etmişler. Daha sonra gelen vurdu, giden vurdu. Polis gelene kadar dayak yedi. Polis ekipleri alıp götürdü" dedi.Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Bir taciz ifşası daha! Bu kez Gonca Vuslateri duyurdu!
DİĞER   
6.12.2021 10:56:50

Bir kargo şirketi çalışanı, Gonca Vuslateri'nin fotoğraflarını kişisel sosyal medya hesabından paylaşarak "Geldim yoksun, neredesin?" yazdı.

Vuslateri, konuyu yargıya taşıdığını duyurdu.Oyuncu Gonca Vuslateri, Black Friday indirimlerinde yoğunlaşan online satış taleplerine yetişebilmek için geçici olarak kargo şirketine işe giren bir erkeğin sosyal medyadan tacizine uğradı.Vuslateri, fotoğraflarını paylaşan ve sosyal medya hesabı üzerinden tehdit eden şahıs hakkında şikayetçi oldu.

Vuslateri, Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

 
Gündemim : Black Friday için ekstra elemanlar alan bir kargo şirketinden adresime teslim yapan kişi kişisel instagram hesabında fotoğraflarımı paylaşan “eve geldim yoksun epilepsi geçiricem artık nerdesin” gibi cümleler yazan bir sapık çıktı.. Şirket vs her yer arandı anlatıldı izah edildi. Fakat adam delirdi ve “or.. ben senin hayranınım sen kimsin beni ifşa ediyorsun..” gibi tehditlere başladı. Menajerim ve avukatım Şeyde Yıldırım devreye girdi artık bugün ve elbette bu şirketin de sorumluluğu. Üstelik en sık çalıştığımız şirket.
 
Bu talihsiz konudan anladım ki :Bu ülkede kadın olmak çok zor. Hele ki böyle durumlarda kim olursak olalım.. -fakat kamuya mal olmuş bir kimlik olduğunda işler her zaman daha da tehlikeli.. o güvenlik görevli apartmanlara özenmesek de biliyoruz ki hepimiz oralara gideceğiz sonunda.
 
Bu ülkedeki can güvenliği tehditleri mahalle kültürünü bitirecek belli ki.. ve biliyorum ki kapımda cirit atsa ve dalaşsak, kendimi savunurken adama zarar versem ‘ben haksızım.’ Can güvenliğimden emin olmadığım bu gece kapımın önüne emniyet ve güvenlik eşlik etsin diye gerekli yasal taleplerimi dile getiriyorum. Bilsin ki o her kimse yalnız değilim. Buradan o tehditlere de selamlar, sevgiler.. Mahkemede görüşeceğiz.. Adam arada yazıp tehdit edip duruyor arada siliyor.. hepsini takip ediyoruz.”
İlkokulda taciz iddiası! Veliler okul önünde toplanıp müdürü protesto etti
DİĞER   
30.11.2021 12:58:38

Kartal'da bulunan bir ilkokulda 7 yaşındaki kız çocuğunun, bahçeye giren kimliği belirsiz bir kişi tarafından taciz edildiği iddia edildi. Kız çocuğunun ailesi durumu öğrenince soluğu polis merkezinde aldı.

Okul önünde toplanan veliler, binanın güvenlik kamera görüntülerini izleyemediklerini söyleyerek olayın aydınlatılmasını istedi.Kartal'da bulunan iköğretim okulunda geçen cuma günü iddiaya göre bahçeye giren kimliği belirsiz bir erkek, ikinci sınıfa giden 7 yaşındaki E.A isimli kız çocuğunun yanına yaklaştı. Şüpheli, önce kız çocuğunun saçını okşadı ve onu yanına çağırdı. Kız çocuğu ise korkarak şüpheliden uzaklaştıktan sonra durumu öğretmenine anlattı.
Kızının davranışlarından şüphelenen Gönül A., yaşananları öğrendikten sonra Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. Gönül A. ve diğer öğrenci velileri ise bugün Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek soruşturmayla ilgili bilgi aldı. Okulun güvenlik kamera görüntülerinin yönetim tarafından kendilerine gösterilmediğini söyleyen veliler, ilkokul önünde toplanarak okul müdürünü protesto etti.


"HANGİ VELİ DAYANIR BUNA"

7 yaşındaki kız çocuğunun annesi Gönül A., "Okulda cuma günü bir olay oldu. Benim kızım el tacizine uğradı. Akşam duyuyorum kızımdan böyle bir olay olduğunu. Biri benim kızımı yanına çağırıyor Gel diye. Benim kızım istemeyince parmaklarıyla kızımı çağırıyor. Ben cumartesi günü okula geliyorum. Benden önce Zuhal öğretmenimiz geliyor durumu anlatıyor. Müdür bey duymamış gibi davranıyor. Ben polis arkadaş ile içeri giriyorum. Bana kamerayı göstermiyor. Polis getirmeyin okula diyorlar. Hangi veli dayanır çocuğunun burada taciz görmesine. Neden veliyi aramıyor bunu duyunca. Gel böyle bir olay olmuş, öğretmen bize belirtti diye" dedi.


"BENDEN SONRA KAMERA SİSTEMLERİNİ DÜZELTTİRİYOR"

Olayın okulun içinde merdivenlerin olduğu yerde olduğunu söyleyen Gönül A., Bana 'Kameralar bozuk' diyor. Cumartesi geliyor kamera sistemlerini değiştiriyor, oynuyor kameralarla. Ben şikayetçiyim. Güvenliğin kıyafetleri yok. Elini kolunu sallayan giriyor. Ben nereden bileyim adamın birisinin tekrar aynı şeyi yapmayacağını. Ben korku içinde yaşıyorum. Lütfen duyarlı olalım. Ben çocuğumu aldım karakola götürdüm, çocuk büroya. Çocuğum orada konuştu. Bana 'Pazartesi gel kamera sistemine bakarız, o zaman kim olduğunu çıkarırız' dedi. Ben bugün geldim neden göstermiyor. Benden sonra kameracı arkadaşları çağırıp kamera sistemlerini düzelttiriyorsun. Her şeyi kapatmaya çalışıyorsun. Kızımın ağzından laf aldım. 'Anneciğim ne oldu olayı anlatır mısın' dedim. Çocuğum bana, 'Anneciğim korkma sakın, bir yaşlı amca geldi saçımı okşadı, yanıma yaklaştı gel' diye. Sonra parmaklarıyla beni çağırdı' dedi. Güvenliğin sertifikası yok diye konuştu.


"ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ HİÇBİR TEDBİR ALINMIYOR"

Okul önüne gelen başka bir veli ise, "Kızım bu okulda okuyor. Gruptan mesajları gördüm. Bir çocuğun tacize uğradığını öğrendim. Gelip, 'Neden bu ihmal oldu, kamera görüntüleri nerede' dedim. Kamera görüntüsü diye bir şey yok. Güvenlik yerinde değil, tamamen ihmal var burada. Okulla alakalı devletin her türlü yardımı yapmış olmasına rağmen velilerden para istiyorlar sürekli. Ama çocukların güvenliğiyle ilgili hiçbir tedbir alınmıyor. Biz çocuklarımızın okulda güvende olduklarını bilmeyeceksek okula nasıl gönderebiliriz. 7 yaşındaki küçücük bir çocuk korkarak tedirgin olarak polise ifade vermek zorunda kalıyor. Şimdi o çocuğun pedagojik bir süreçten geçip destek alması gerekecek" şeklinde konuştu.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog