Tavanına kar kütlesi düşen araç kullanılamaz hale geldi! O anlar saniye saniye kamerada
DİĞER   
28.01.2022 11:58:33
İstanbul Arnavutköy'de bir binanın çatısında biriken kar kütlesi, park halinde bulunan otomobilin üzerine düştü. Aracın tavanı çökerken, yoldan geçen bir genç kızın kar kütlesinin altında kalmaktan son anda kurtulduğu anlar da kameralara kaydedildi.Arnavutköy Merkez Mahallesi'nde dün saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, bir binanın önünde park halinde bulunun otomobilin üzerine çatıdan büyük bir kar yığını düştü.GENÇ KIZ SON ANDA KURTULDUO sırada aracın yanından geçen bir genç kız, kar yığınını altında kalmaktan son anda kurtuldu. Tavanı çöken araç kullanılmaz hale gelirken, o anlar kameraya yansıdı.
"BAKTIM ARABA PERT OLMUŞ"Aracın oğluna ait olduğunu söyleyen İbrahim Gül, "Öğlen namazına gittim geldim. Kar çatıdan düşmüş. Baktım araba pert olmuş. Oğlum yazın almıştı, yeni yaptırmıştı. Oğlan satacağım diyordu" ifadelerini kullandı.
Saniyeler önce sezdiler! Kayseri'deki deprem öncesi hayvanların kaçışma anları kamerada
DİĞER   
18.01.2022 11:13:30
Bu gece Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremi, ahırdaki hayvanlar önceden sezdi. Depremden birkaç saniye önce, ineklerin etrafta koşuşturma anları anbean kameraya yansıdı.Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde saat 02.28'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde oluşan hasar, gün ağarınca ortaya çıktı. Sarıoğlan ilçesi Palas Mahallesi'nde deprem nedeniyle müstakil evlerin girişleri ve odalarında çatlaklar oluştu. Ahırların bazı bölümleri yıkıldı.
Bakan Nebati "Çok ses getirecek" sözleriyle duyurmuştu! KDV'yi düşürmek için kollar sıvandı
DİĞER   
9.01.2022 11:50:47
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yeni ekonomi politikaları kapsamında KDV ile ilgili düzenlemeler için de çalışmalar başladı. Hayata geçirilen yeni ekonomi modelinde yapılacak düzenleme ile KDV düşecek, etiket fiyatları da inecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'nin sadeleştirilmesine ilişkin çalışmalar için "Gerçekten çok ses getirecek" demişti.Yeni ekonomi modeli kapsamında KDV düzenlemesi geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi politikasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti'nin, Katma Değer Vergisi'nde (KDV) köklü değişiklik içerek yasa teklifi üzerinde çalışmalar başladığı öğrenildi.
BAKAN NEBATİ: GERÇEKTEN ÇOK SES GETİRECEKHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hazırlıklarını "Gerçekten çok ses getirecek, KDV'nin sadeleştirilmesi piyasadaki başta üreticileri tüketicilerin başta olmak üzere herkesin ittifak edebileceği yalın bir sistem getireceğiz. Katma değer vergisinin (KDV) sadeleştirilmesi hayalini gerçekleştiriyoruz. Mali müşavirlerimiz yoruluyordu. Özellikle de KDV iadelerini hızlandırıyoruz" sözleri ile açıklamıştı.TEKLİFE SON ŞEKİL VERİLEREK TBMM'YE SUNULACAKBakan Nebati'nin üzerinde çalıştıklarını söylediği modelin detayları ortaya çıkmaya başladı. Sabah'ta yer alan habere göre, alternatifli hazırlanan teklife Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda son şekli verilerek TBMM'ye sunulacak.Teklifte öne çıkan düzenlemeler şöyle:SİSTEM SADELEŞECEKHalen Türkiye'de 1, 8 ve 18 olmak üzere 3 farklı KDV oranı uygulanıyor. Sistem baştan sona sadeleştirilip kafa karışıklıkları giderilecek.
YÜZDE 18'LİK KDV ORANI DÜŞECEKYapılan çalışma kapsamında yeni getirilecek sisteme ilişkin birkaç alternatif bulunuyor. Ya bunlardan biri tercih edilecek ya da bir kaçının içinde yer aldığı yeni bir çatı oluşturulacak. Bu kapsamda öncelikli olarak üzerinde durulan konu yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi yönünde. Hangi rakama inerse nasıl bir sonuç çıkacağına ilişkin hesaplamalar yapılıyor.KDV İÇİN TEK RAKAMFarklı KDV rakamlarının uygulanması sorunlara neden oluyor. Bunun ortadan kaldırılması için tek bir KDV oranını uygulamasına geçilmesi de üzerinde de çalışılıyor. Bu kapsamda toptan mal ve hizmet tesliminde tek oran KDV, perakende mal ve hizmet tesliminde de yine tek oran KDV uygulanacak.GIDA, SAĞLIK, EĞİTİM...KDV'de yapılacak düzenlemenin özellikle gıda gibi vatandaşın temel ihtiyaç kalemlerinde indirim sağlayarak hayatlarını kolaylaştırılması isteniyor. Gıda, eğitim, sağlık gibi alanlarda tek ve düşük bir KDV oranı uygulanması gündemde.SIFIR KDVÇeşitli kesimler gıdada tek bir KDV oranı uygulanıp yüzde 1'e çekilmesi ya da tamamen kaldırılması yönündeki taleplerini dile getiriyor. Sıfır KDV'nin maliyetlerine ilişkin de hesaplamalar yapılıyor. Bazı ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması da bekleniyor.
Merkez Bankası, reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını belirledi
DİĞER   
2.01.2022 12:16:14
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 14,75 olarak belirledi. Avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 15,75 oldu.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranlarının tespitine ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.İSKONTO FAİZ ORANI YILLIK YÜZDE 14,75Buna göre, TCMB, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 14,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 15,75 olarak tespit etti.
TEMERRÜT FAİZ ORANI YÜZDE 17,25Öte yandan TCMB'nin mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranı ve alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarına ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.Kararda, "Türk Ticaret Kanunu uyarınca mal ve hizmet tedarikinde alacaklıya yapılan geç ödemelere ilişkin temerrüt faiz oranının sözleşmede öngörülmediği veya ilgili hükümlerin geçersiz olduğu hallerde uygulanacak faiz oranı yıllık yüzde 17,25, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarı 555 lira olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu oran ve tutar 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacaktır." denildi.Söz konusu temerrüt faiz oranı, geçen yıl yüzde 18,25 ve asgari giderim tutarı da 385 lira düzeyinde uygulanıyordu.REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI NE DEMEK?Reeskont; iskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı el değiştirmiş (iskonto) olan kıymetlerin, bir bedel karşılığında yeniden el değiştirmesini (reiskonto) ifade eder.Reeskont ve avans işlemleri, Merkez Bankası Kanunu'nun 45. maddesine göre düzenlenmiştir.Merkez Bankası, bankacılık kesiminin geçici likidite ihtiyaçlarının karşılanması için, bankalar tarafından verilecek ticari senet ve vesikaları reeskonta kabul edebilir. Türkiye'de reeskont işlemindeki tüm koşul ve kurallar, Merkez Bankası tarafından belirlenir. Bunun yanında, reeskont kredilerinin en yüksek sınırı ve kredi türlerine göre limitleri, para politikası ilkeleri doğrultusunda yine Banka tarafından konulur.Bu işlemler için Merkez Bankası tarafından uygulanan faize "reeskont faiz oranı" adı verilmektedir. Merkez Bankası reeskonta kabul edebileceği senetler karşılığında avans da verebilmektedir. Avans içinteminat olarak alınan bu senetler; ticari senet ve belgeler, devlet tahvilleri ve borsada kayıtlı tahvillerdir. Ekonomideki para arzı ve kredi genişlemesi dikkate alınarak belirlenen reeskont faiz oranı, mevcut durumda uygulanan para politikası kapsamında bir para politikası aracı olarak önemini kaybetmiştir.TEMERRÜT FAİZİ NE DEMEK?Temerrüt, herhangi bir sebebe dayanmaksızın borçları ödememekte direnme anlamına gelmektedir. Borçlunun borcunu yerine getirmekte gecikmesi durumunda ödenmesi gereken faiz. Esas olarak temerrüt faizi, gecikme faizi ile aynı anlamda değildir. Çok basit olarak anlatmak gerekirse, temerrüt faizi, gecikme faizinden sonra gelen bir aşamadır.Kredi anaparasının kapaması ya da kredi taksitinin ödeme günü geldiğinde, borçlu bu ödemeyi geciktirirse ertesi günden itibaren öncelikle gecikme faizi işletilir. Yasa çerçevesinde, sözleşme ile belirlenen süre aşılıp da takip durumu ortaya çıktığında, temerrüt faizi işletilmeye başlanır. temerrüt faizi, gecikme faizine göre daha yüksek oranlarda belirlenen bir tür ceza tahakkukudur.
Rıdvan Dilmen'den gündem olacak Ali Koç sözleri: En büyük hatayı Aykut Kocaman'da yaptı
DİĞER   
27.12.2021 11:49:48
Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor'u Kadıköy'de 2-0 yendiği karşılaştırmayı ve galibiyete rağmen yönetime karşı protesto hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, "Bence Fenerbahçe'de Ali Koç en büyük hatayı Aykut Kocaman döneminde yaptı. Oturmuş bir kadrosu vardı, devam edebilirdi ama neden devam etmedin diyemeyiz. Başarısız olursa gönderebilirdiniz" ifadelerini kullandı.Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etti. Ligin ilk devresini lider Trabzonspor'un 14 puan arkasında bitiren Fenerbahçe'de yönetime olan protestolar bu maçta da devam etti. Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen mücadelenin ardından sarı lacivertlilerin gündemini TRT Spor'da değerlendirdi. İşte Dilmen'in açıklamalarından satır başları:
"MUTLULUK ENERJİSİ GİTTİ FENERBAHÇE'DE""Duyguların karmakarışık olduğu bir maçtı. Fenerbahçe'de futbol oynamak kolay değildir. Üzüntü sert olur, mutluluk da kimsenin yaşamadığı şekilde olur. Ali Koç'un ilk senesi ve bu sene çok erken koptu. Mutluluk enerjisi gitti Fenerbahçe'de. Maç 93 dakika oynandı, ligimizdeki nadir maçlardan biridir bu konuda. İlk yarıda taktik disiplin olarak mahalle maçı gibiydi. İkinci yarı da iki hoca da daha kompakt oynadı."İLK TEPKİ ÇEKEN İSİM OLURSUN"Fenerbahçe'yi de havlu atmış gibi gördüm. Fenerbahçe'de iyi oyuncu olsan da 4-5. senen olunca yüzün eskidiği için ilk tepki çeken isimlerden biri oluyorsun. Ben en çok Mert Hakan'ı beğendim. Islıklandığı anlarda dikkat ettim sorumluluk almadı, normalde savunmanın önüne gelir sorumluluk alır. Genel anlamda çok sorumlu bir oyuncu. Bugün en çok koşan, en çok topa temas eden odur.
Kartal Tibet'in üvey oğlu Civan Canova, Üç Kuruş'ta fırtına estiriyor
DİĞER   
26.12.2021 11:21:01
Geçtiğimiz Temmuz ayında hayata gözlerini yuman Kartal Tibet'in üvey oğlu da kendisi gibi oyuncu çıktı. Kartal Tibet'in üvey oğlu Civan Canova şimdilerde Üç Kuruş dizisinde rol alıyor.Tarkan: Altın Madalyon, Dağlar Kızı Reyhan, Aşk Mahkumu, Sevemez Kimse Seni gibi başarılı yapımlarda rol alan Kartal Tibet, 1 Temmuz'da hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun üvey oğlunun da çok ünlü bir oyuncu olduğunu ortaya çıktı.CİVAN CANOVA'NIN ÜVEY BABASIDIRKartal Tibet, 1963 yılında Gündüz Tibet ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten Kanat ve Kumru adında iki çocuğu oldu. Ayrıca Tibet; Atiye, Çiçek Taksi, Karadayı, Fatmagül'ün Suçu Ne gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu Civan Canova'nın da üvey babasıdır. Annesi ve babası ayrıldıktan sonra anneannesi tarafından büyütülen Civan Canova, Kartal Tibet'in 58 yıl evli kaldığı Gündüz Sencer'in oğludur.
Küçük kız ölümle pençeleşirken, şarkıcı Ayça Tekindor'un paylaşımı tepki çekti: Hepimiz ölelim, hayvanlar yaşasın
DİĞER   
23.12.2021 11:44:05
Gaziantep'te 4 yaşındaki kız çocuğu, iki pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonrası hastanede yaşam mücadelesi verirken sosyal medyada ortalık karıştı. Şarkıcı Ayça Tekindor'un "Bak bir daha sek söylüyorum: Hepimiz ölelim, hayvanlar yaşasın" paylaşımı tepki topluyor.Gaziantep'te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki kız çocuğu ağır yaralanmıştı. Konunun sosyal medyada gündeme gelmesinden sonra hayvanseverler ve olaya tepki gösterenler karşı karşıya geldi. Şarkıcı Ayça Tekindor'un paylaşımı ise birçok kişiyi çileden çıkardı."HEPİMİZ ÖLELİM, HAYVANLAR YAŞASIN"2004 yılında "Yıkılıyo" şarkısıyla ün kazanan Ayça Tekindor, vahim olay sonrası Twitter hesabından "Bak bir daha sek söylüyorum: Hepimiz ölelim, hayvanlar yaşasın ! Önüme şu köpek saldırıları, yok pittbul vahşiymiş bilmem ne salak salak haberleri düşürenler, beğenenler, etkileşimde bulunanlar dahil herkesi engelleyeceğim. Fenalık bastı ! Buna "Ama çocuklar" diye yorum yapanları da" tarzında bir paylaşım yaptı.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİKöpeklerin saldırısına uğrayan küçük kızın hayati tehlikesinin bulunduğunu hatırlatan kullanıcılar Tekindor'a tepki gösterdi. Tekindor gelen tepkiler üzerine "Cinsi gündeme girmemesi için öyle yazdım. Bir de ekstra trollerle uğraşmayayım diye" yazarak kendini savundu.
Daha ne yaşayacağız demeyin! Baba Vanga'nın 2022 kehanetleri ortaya çıktı
DİĞER   
22.12.2021 12:12:55
Daha önce dünya çapındaki birçok olayı önceden bildiği öne sürülen kahin Baba Vanga'nın 2022 kehanetleri ortaya çıktı. İşte önümüzdeki yıl insanlığı bekleyen felaketler...11 Eylül terör saldırıları, Obama'nın başkan seçilmesi, Brexit oylaması ve hatta koronavirüs salgınını kehanetleri ile bildiği iddia edilen, Balkanlar'ın Nostradamus'u olarak bilinen Baba Vanga'nın 2022 yılı için öngörüleri ortaya çıktı. Ölümünün üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen insanlar hala Bulgar asıllı kahinin öngörülerini takip etmeye devam ediyor. Yaptığı kehanetlerden geriye hiçbir yazılı metin bırakmayan Baba Vanga 2022 yılı için çok iç açıcı bir tablo çizmedi. İşte ünlü kahinin önümüzdeki yıl gerçekleşeceğini öngördüğü 6 korkunç olay...
1- DEPREMLER TSUNAMİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE DOĞAL AFETLERDE ARTIŞBaba Vanga'nın kehanetlerine göre 2022'de Avustralya ile birlikte birkaç Asya ülkesinde yoğun sel felaketleri meydana gelebilir. Ünlü kahin daha önce de 200 binden fazla insanın öldüğü 2004 tsunamisini öngörmüş ve büyük bir dalganın kıyıları kaplayacağını ve insanları yok edeceğini söylemişti.
Bu kurt, koyunların topallamasına sebep oluyor! İşte hayvanın koyundan uzaklaştırıldığı o anlar
DİĞER   
20.12.2021 11:48:29
Ahır sahiplerinin en büyük sıkıntı çektiği konulardan biri de hayvanlarda meydana gelen rahatsızlıklar. Özellikle koyunların ayağına yerleşerek, hayvanların topallamasına sebep olan tülüce kurdunun basit bir işlemle hayvanın ayağından çıkarılması gerekiyor. Sosyal medyada bir kullanıcı, hayvanının ayağından kurdu çıkardığı anları videolu paylaştı.Türkiye'de küçükbaş hayvancılıkla uğraşan milyonlarca insan bulunuyor. Özellikle son dönemde birçok insan, kendi ahırlarını oluşturarak hayvan yetiştiriciliğine başladı. Ancak ahırların en büyük sorunlarından biri de hayvanlarda meydana gelen hastalıklar.KOYUNLARIN TOPALLAMASINA NEDEN OLUYORÖzellikle koyunlarının topalladığını gören hayvan sahipleri, büyük panik yaşıyor. Fakat bu topallamanın çözümü o kadar zor değil. Koyunların tabanında yer alan tülüce kurdu, hayvanların aksamasına neden oluyor. Bu kurdun çıkarılması durumunda ise hayvan rahata kavuşuyor.
KURDU ÇIKARDIĞI ANLARI PAYLAŞTISosyal medyada geniş bir kesim tarafından tanınan çiftçi, kurdun ayağından tülüce kurdunu çıkardığı anları takipçileriyle paylaştı. Çiftçi, kurdun ayakta kalması durumunda hayvanın çok acı çekeceğini belirtti.
Bu iddia ortalık karıştırır! Babacan ve Davutoğlu, Lütfi Elvan'a parti teklifinde bulundu
DİĞER   
16.12.2021 13:08:55
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Lütfi Elvan'a DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden teklif geldiği iddia edildi. Elvan'ın da gelen her iki teklife de "Evet" demediği gelen bilgiler arasında...Faiz indirimine karşı çıktığı için Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan'la ilgili kulisler çalkalanıyor. Elvan'ın bir süredir DEVA Partisi ya da Gelecek Partisi'ne geçebileceği konuşuluyordu. Elvan'a ilk resmi teklifin Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nden geldiği iddia idildi.
YENİ EKİBE DAHİL ETMEK İSTİYORCumhuriyet'in haberine göre; edinilen bilgiye göre, Elvan'a DEVA Partisi'nden teklif geldi. Parti Genel Başkanı Ali Babacan'ın ülke ekonomisindeki son durum üzerine partisinde ekonomiyle ilgili yeni bir ekip kurduğu ve Elvan'ı da bu ekibe dahil etmek istediği belirtildi.DAVUTOĞLU DA ÇOK İSTEKLİElvan'a Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nden de teklif gittiği belirtiliyor. Bu süreçte Elvan, her iki partiden gelen teklife de "evet" demedi. Elvan'ın da yakın çevresine "Yaşanan süreçle ilgili partisi AK Parti'yle ve Erdoğan'la kırgınlık yaşamadığını, bir süre dinlenmek istediğini" söylediği belirtiliyor.ERDOĞAN, LÜTFİ ELVAN'A YENİ GÖREV VERECEKBakanlıktan ayrılmasının ardından "Gerek hükümet ile ilgili gerekse AK Parti ile ilgili eleştirel açıklamalarda bulunmadığı, aksine sessizliğini koruduğu" gerekçesiyle Erdoğan'ın "Elvan'a sahip çıktığı, Cumhurbaşkanlığı'nda ya da partide yeni bir görev vereceği" konuşuluyor.
Bu iddia ortalık karıştırır! Babacan ve Davutoğlu, Lütfi Elvan'a parti teklifinde bulundu
Van depremine canlı yayında böyle yakalandılar
DİĞER   
6.12.2021 11:01:31
Van'ın Tuşba ilçesinde saat 00.46'da 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremde vatandaşlar sosyal medyada canlı yayın açtıkları sırada yakalandı. Koku dolu anlar kameralara böyle yansıdı.Van'ın Tuşba ilçesi saat 00.46'da gerçekleşen depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı, AFAD'tan yapılan açıklamada 4.9 olarak ölçüldü. Halk büyük panik yaşarken,Erciş'te de bir evde çatlaklar oluştu.DEPREME CANLI YAYINDA YAKALANDILARTuşba'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde canlı yayında arkadaşlarıyla şarkı söyleyen vatandaş "Şu anda Van'da deprem oluyor. Çok kötü sallandık ve sallanmaya devam ediyoruz" diyerek arkadaşlarını uyardı. O anlar anbean kameraya yansıdı.
VATANDAŞLAR SOKAĞA İNDİÖteyandan Tuşba merkezli 4.9 büyüklüğündeki deprem çevre ilçelerde de hissedildi. Van'a bağlı Erciş ilçesinde bir evde çatlaklar meydana geldi. Evde meydana gelen çatlaklar korkuya sebep oldu. Deprem sonrası vatandaşlar sokağa indi. Soğuk havada ateş yakarak ısınmaya çalışan vatandaşlar depremin hafif salladığını ve artçıların devam ettiğini ifade etti.
Lütfi Elvan'ın istifası: İki hafta önce istifa etti, şimdi kabul edildi!
DİĞER   
2.12.2021 11:23:53

Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan'ın istifası gündeme bomba etkisi yarattı. Elvan'ın istifasının perde arkası da çok geçmeden ortaya çıktı. Buna göre Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" sözlerinin ardından istifa etti ancak istifası ancak 2 hafta sonra kabul edildi.Türkiye bugüne Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın istifa haberiyle uyandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Bakan Elvan'ın yerine Nureddin Nebati getirildi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Bakan Elvan'ın istifasının perde arkası merak ediliyordu. Buna göre Bakan Elvan, istifa kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Kasım'daki grup toplantısı konuşması sonrası aldı.


SÜRPRİZ OLARAK KARŞILANMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" şeklindeki mesajı sonrası, görüşleri mevcut ekonomi programıyla ters düşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın 'görevden affını istemesi' sürpriz olarak karşılanmadı.

DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASINA KARŞI

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; kulislerde Elvan'ın düşük faiz politikasına bu aşamada karşı olduğu, kendisine danışılmadan kararlar alınmasından rahatsız olduğu iddia ediliyordu.

İSTİFAYI HAFTALAR ÖNCE VERDİ

Erdoğan'ın faizlerin düşürülmesiyle enflasyonun da düşeceği tezine katılmayan Elvan'ın, istifasını haftalar önce sunduğu fakat bekletildiği, başta Meclis olmak üzere Ankara'da sıkça konuşulan bir kulis bilgisiydi.

DEĞİŞİKLİK BÜTÇE SONRASI PLANLANIYORDU

Kulislere yansıyan bilgilere göre, geçtiğimiz yıl da bütçe görüşmeleri sırasında bakan değişikliği yapılması nedeniyle değişikliğin görüşmelerin sonuna bırakılması planlanıyordu.

Van'da kar nedeniyle 33 yerleşim yerine ulaşım kapandı
DİĞER   
9.12.2019 11:18:13

Van ve çevresinde kar yağışı etkili oldu. 33 yerleşim yerine ulaşımın sağlanamadığı kentte, etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü.

 

Van merkezinde saban saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ile birlikte Van- Gürpınar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde sürücüler zor anlar yaşadı. Bir anda bastıran kar yağışı, kısa zamanda çevreyi beyaza bürüdü.
 
Kar yağışı nedeniyle Van genelinde 14 mahelle ve 19 mezra yolu ulaşıma kapanırken, Kurubaş Geçidi'nde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Karayollarına bağlı iş makineleri yollarda sürekli kar temizleme çalışması yaptı. Zaman zaman etkili olan sis de görüş mesafesini 10 metreye kadar düşürdü. Yağışların gün boyu etkisini sürdüreceği belirtildi.
 
BÜYÜKŞEHİR KENTTE KAR TEMİZLİĞİ YAPTI
 
Kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı temizlik işçileri, vatandaşların daha rahat yürüyebilmesi için kent merkezindeki kaldırımlardaki kar kütlelerini temizledi. Ekip amiri Bülent Ulutaş, kent merkezinde kar etkisini gösterir göstermez ekiplerin kar temizleme çalışması başlattığını belirterek, "Kış boyunca bu çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın daha rahat yürüyebilmesi için kaldırımlardaki kar kütlelerini temizliyoruz. 37 kişilik ekiple bu çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
 
KAR YAĞIŞI VE SİS
 
Van ve çevresinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının şiddeti arttı. Kar yağışıyla sis de etkili olurken, ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan 33 yerleşim yerinin yolunu açmak için karla mücadele çalışması başlattı. Karayolları ekipleri de sürücülerin zorluk yaşamaması için Van- Hakkari yolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde kar temizleme çalışması yapıyor.
Azez'de üs bölgesine havanlı saldırı: 2 şehit
DİĞER   
11.10.2019 18:02:39

Suriye'nin Azez ilçesindeki üs bölgesine teröristlerce düzenlenen havanlı saldırıda 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Şehit askerler için Gaziantep'te tören düzenlendi.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog