Yolcu otobüsü şarampole düştü; 4 yolcu yaralı kurtuldu
DİĞER   
22.01.2022 09:29:11
Aksaray'da kontrolden çıkan yolcu otobüsünün şarampole düşmesi sonucu 4 kişi yaralandı. Bir anda kendilerini tarlada bulduklarını söyleyen yolcular, büyük korku atlattıklarını söyledi.Naif Yeşilkaya idaresindeki Ağrı'dan Bodrum'a giden otobüs, Aksaray- Konya kara yolunun 50. kilometresinde buzlanma nedeniyle şarampole düştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve AFAD ekibi sevk edildi.4 KİŞİ YARALANDIKazada, sürücü Yeşilkaya ile yolculardan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yolculardan M.G. gazetecilere, Erzincan'dan Denizli'ye gittiğini söyledi.
CHP'den enflasyonu düşürmek için 10 madde: Ekonomide kral değil, kural olmalı
DİĞER   
22.01.2022 09:28:47
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP'nin enflasyonun düşmesi için önerilerini 10 maddede açıkladı. Öztrak, "Kamu bankalarının sermayesini, bir önceki kredi genişlemesinde kediye yüklemişlerdi. Anlaşılan kedi bu yüke dayanamadı, şimdi Hazine'den verecekleri milletin vergileriyle, basacakları paralarla kedinin cenazesini kaldıracaklar. Ardından da hükümet yine bildiğini yapacak" dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası'nın Ocak ayında yaptığı toplantıda faizi sabit tutmasını değerlendirerek, "Madem 'faiz sebep, enflasyon netice' idi, madem 'faiz düşerse, enflasyon da düşer' idi, madem 'faizi indirmek nas' idi, madem kendine de, iddiasına da bu kadar güveniyordu. Dün ne oldu tüm bu 'mademlere'? Hepsi bir anda 'badem' oluverdi. Ne oldu da faizi indirerek, enflasyonu düşürmekten bir anda vazgeçti?" diye sordu.
"SİZ BU KARDEŞİNİZE YETKİYİ VERİN"Erdoğan'ın, 2018 seçimlerinden önce sarf ettiği "Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla, bunla nasıl uğraşılır görün" sözlerini hatırlatan Öztrak, "Erdoğan politika faizini üç ayda, zorlaya zorlaya 5 puan indirtti. Ama milletin faiz yükü düşmedi, arttı. Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden tam 3 yıl 7 ay 2 gün geçti. Faizle baş edemediği gibi, 'şununla, bununla' da baş edemedi. Faiz, kur, enflasyon, risk primi, hepsi Erdoğan Şahsım Yönetiminde şaha kalktı. Erdoğan, Roma'yıyakıp keyifle seyreden Neronmisali, 84 milyonluk güzelim ülkeyi 800 milyar dolarlık koskoca ekonomiyi, 3 yıl 7 ayda yangın yerine çevirdi" dedi.İŞTE CHP'NİN 10 MADDESİCHP Sözcüsü Öztrak, enflasyonu düşürmek için vakit kaybetmeden uygulanması gereken CHP'nin 10 maddelik reçetesini de açıkladı:1- Merkez Bankası'nın başına liyakatli bir ismi atanmalı. Banka siyasetin müdahalesinden kurtarılmalı.2- Ekonomide "kral değil, kural" olmalı, Stratejik Planlama Teşkilatı hızla kurulmalı, verilerin saydamlığı ve doğruluğu sağlanmalı.3- Kamu Özel İşbirliği Projelerinde dövizle belirlenen tarifeler ve gelir garantileri, ivedilikle Türk Lirası'na çevrilmeli. Gerekirse hukuk çerçevesinde, söz konusu projelerin işletme hakları kamuya devredilmeli. Dövizle borçlanmaya son verilmeli, mevduatlara kur garantisi kaldırılmalı.4- Kamu bankalarının kaynaklarının yandaşlara ve rantprojelerineaktarılmasına derhal son verilmeli. Ziraat Bankası çiftçiye, Halk Bankası da esnafa avantajlı kredi sağlamalı.5- Dünya standartlarında bir Kamu İhale Yasası çıkarılmalı. Hükümetin, ekonominin günlük işleyişine müdahale etmeyeceğinin güvencesi verilmeli.6- Bütçe disiplinini sağlayan mali çapalar yeniden güçlendirilmeli. TBMM'de Kesin Hesap Komisyonu kurulmalı, Sayıştay denetimi uluslararası standartlara ve kaliteye çıkarılmalı.7- Yüksek teknoloji içeren, Yeşil Mutabakata uyumu, dijital dönüşümü kolaylaştıracak, doğrudan sermaye yatırımlarına öncelik verilmeli.8- Bütçede yaratılan imkânlar dar gelirli ve dezavantajlı kesimlerin derhal rahatlatılmasında kullanılmalı. Aile Destekleri Sigortası hayata geçirilmeli.9- Gıdada arz güvenliğini sağlayacak, planlama ve çiftçiye destek tedbirleri alınmalı. Sağlık ve ilaç konusunda yeni kapasiteler inşa edilmeli. Sağlık çalışanlarının yurt dışına gitmesine yol açan ücret adaletsizliği, çalışma ve güvenlik şartları hızla iyileştirilmeli. Enerji arz güvenliği, temiz ve ucuz enerjiye erişim sağlanmalı. İthal enerjide tedarikçi çeşitlendirilmesine, yerli ve yenilenebilir enerjiye öncelik verilmeli.10- Adımların en önemlisi olarak, hukukun üstünlüğünü, iyi yönetişim ve yargı bağımsızlığını sağlayacak "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Programı"açıklanmalı ve uygulamaya konmalı
İmralıya giden akademisyen Ali Kemal Özcan'dan iddia: Demirtaş'ın canını Öcalan kurtarabilir
DİĞER   
19.01.2022 12:02:47
Ferit Aslan'ın sorularını cevaplayan Ali Kemal Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" sözlerini değerlendirdi. Özcan, "Sadece Abdullah Öcalan Demirtaş'ın canını kurtarabilir" dedi.2019 yılında yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan'ın HDP'ye yönelik "yerel seçimlerde tarafsız kalın" çağrısını bir mektupla aktarmasıyla hatırlanan Ali Kemal Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta (12 Ocak 2022) grup konuşmasında yaptığı çıkışı üzerine konuştu.
"ABDULLAH ÖCALAN CANINI KURTARABİLİR"Medyascope'dan Ferit Aslan'a konuşan Ali Kemal Özcan,"Devlet kim? Başındaki Erdoğan. Ben Erdoğan'ın onay ve takdiri olmadan gidemem. Bu doğrudur, bunu kaç kez söyledim" diye konuştu. Özcan, "çözüm süreci"ni bozmaktan sorumlu tuttuğu Selahattin Demirtaş için ise "Çıktığında canını kurtarırsa eğer, siyaseten iş yapmayı bırakın sadece Abdullah Öcalan canını kurtarabilir" değerlendirmesi yaptı.Sözlerine devam eden Özcan, "Ben Erdoğan'ın niyetinin ne olduğunu ne için söylediğini bilemem. Peki bunu yalnız Erdoğan mı biliyor. Yani Selahattin Demirtaş'ın Öcalan'a, Öcalan'dan da öte Kürt halkına çıktığında bunlar sorulacak. Sen 'Seni başkan yaptırmayacağız' niye dedim. Beni İmralı'ya devlet gönderdi. Devlet kim? Devletin başında Erdoğan. Elbette ki Erdoğan'ın takdiri ve onayı olmadan ben gidemem. Bu doğrudur bunu ben kaç kez söyledim. Peki beni gönderen devlet açıklamayı Öcalan ısrarla istememesine rağmen ters teper, ki ben de devlet yetkililerine söyledim, uyardım, hatta Amerika'daki oğlumla da görüştüm o da aman sakın yapma dedi ama ben yaptım. Ama ben yaptım niye yaptım?Çünkü beni İmralı'ya gönderen bunlar. Ben çözüm peşindeyim, üzüm yeme peşindeyim. Dolayısıyla sorumluluğu onlara bırakarak mektubu okudum. Yanlış yaptım, objektif olarak ama üzüm yemek üzere, çünkü çözüm devletten geçer PKK'den geçmez, beni İmralı'ya gönderen akla ben uydum. Ve mektubu okudum. Peki Selahattin Demirtaş'ı İmralı'ya kim gönderiyordu? Hem de bir değil birkaç kez göndermiş. Gurup gurup gönderiyorlardı. Öcalan siyasetin merkezine girmişti. 20 sene sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın başında olduğu bir devlet Öcalan'la muhatap oldu.Bu muhataba Kürtler adına Selahattin Bey neden ısrarla herkesten daha fazla düşmanlık yaptı ve ben seni başkan yaptırmayacağız diye 3 cümlelik meclis konuşması yaptı. En önce Erdoğan'a Demirtaş bey saldırıyordu. Bugün saldırsa iyi neyse, o dönem seni bir iki haftada bir seni Öcalan'ın yanına gönderiyordu. Mudanya'ya yaklaşınca canlı yayın kameraları bekliyordu. Meclis'te aynen şu cümle, MHP ile CHP, o zaman bunlar beraberdi biliyorsunuz, Çözüm istemiyorlardı. Diyorlardı ki Abdullah Öcalan Tayyip Erdoğan, gırgır geçiyorlardı. Demirtaş bunların hepsinin öncülüğünü yaptı. Şimdi Demirtaş çıktığında, ben tahminimi söylüyorum, canını kurtarırsa eğer bırakın siyaseten iş yapmayı sadece Abdullah Öcalan kurtarabilir. Sadece Abdullah Öcalan Demirtaş'ın canını kurtarabilir." Özcan, "Erdoğan şu anda eski Erdoğan değil. Sayın Erdoğan 'titreyip kendine dönerse, fabrika ayarlarına dönerse Öcalan faktörünü yeniden devreye koyarlar" dedi.
Üç Kuruş dizisinde şaşırtan ayrılık! Kartal cezayı ona verdi
DİĞER   
18.01.2022 11:19:04
Show TV dizisi Üç Kuruş'ta herkesi çok şaşırtan erken bir veda gerçekleşti. Uraz Kaygılaroğlu ve Ekin Koç'un başrol oynadığı dizide Nezih karakterini oynayan Zafer Algöz diziden ayrıldı.Pazartesi akşamları seyircisi ile buluşan Üç Kuruş'ta heyecan bitmiyor. Uraz Kaygılaroğlu'nun canlandırığı Kartal karakterinin 10'uncu bölüm final sahnesinde Nezih'i öldürmesi izleyenleri şoke etti. Kimsenin beklemediği bu veda sonrası Zafer Algöz Üç Kuruş'tan erken ayrılmış oldu.ÜÇ KURUŞ'TA ŞAŞIRTAN VEDABaşrollerinde Uraz Kaygılaroğlu, Ekin Koç, Aslıhan Malbora ve Nesrin Cavadzade'nin yer aldığı Üç Kuruş hikayesiyle her Pazartesi heyecan ve gerilime sahne oluyor. Dizinin 17 Ocak 2022 Pazartesi akşamı yayınlanan 10'uncu bölümünde Kartal'ın cezayı keserek Nezih'i öldürmesi herkesi şaşırttı.
ÜÇ KURUŞ 10. BÖLÜM ÖZETİİrfan, Efe'yi öldürmek için gizlice evine girer. Ama Efe'nin gizli ajandasıyla karşılaşınca, ona önemli bir mesaj bırakır. Efe, İrfan'ın mesajını çözmek için Kartal'a geldiğinde, Kartal'la Nezih arasında başlayan savaşı öğrenir. Kartal savaşın sonunu galip olarak görmeye, Efe ise kimse zarar görmeden savaşı bitirmeye kararlıdır. Leyla'nın uyarılarına rağmen planını hayata geçiren Efe, kendisini büyük bir değişimin eşiğinde bulur. Kartal, Nezih'le savaşında hayatta kalabilmek için zekası kadar Bahar'a ihtiyacı olduğunu anlar. İrfan ise hiç kimsenin beklemediği bir manevrayla yeni oyununun ilk hamlesini yapar.
19 yıl önce kaybolan temizlik işçisi yasak aşk kurbanı çıkı
DİĞER   
17.01.2022 10:29:54
Elazığ'da 2003 yılında aniden ortadan kaybolan temizlik işçisi Ruhi Canbolat'ın, eşi ve divanın altına saklanan yasak aşk yaşadığı kişinin ağabeyi tarafından sırtından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Canbolat'ın cesedinin motosiklet sepetinde bir köye taşınıp tarlaya gömüldüğü öğrenildi. Gömülü yerden çıkarılan kemikler maktule ait çıkarken Canbolat'ın eşi, onun yasak aşkı ve yasak aşkının ağabeyi tutuklandı.Elazığ Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan 3 çocuk babası Ruhi Canpolat 2003 yılında bir anda kayıplara karıştır. 2021 yılına kadar herhangi bir haber alınamayan 38 yaşındaki Ruhi Canbolat'ın dosyası Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yeniden raftan indirildi. Ruhi kaybolduktan bir süre sonra eşinin, Ruhi Canpolat'ın arkadaşının kardeşi ile evlenmesi dikkat çekti.
EŞİ VE TELEFONDA GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİLER GÖZALTINA ALINDIElazığ Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince söz konusu kayıp şahsın öldürülmüş olabileceği değerlendirilerek yeniden ifadeler alınmaya başlandı. Canbolat'ın eşi A.Ş.'nin sonradan evlendiği T.Ş. ile eşi kaybolmadan önce de sık telefon görüşmeleri olduğu belirlendi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 10 ay boyunca yürütülen titiz çalışmalar sonucu 04 Aralık 2021 günü 7 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında Ruhi Canbolat'ın o dönemki eşinin de bulunduğu 7'si erkek toplam 9 şahıs gözaltına alındı.KARISININ YASAK AŞK YAŞADIĞINI ÖĞRENMİŞCanbolat'ın eşi A.Ş. sorguya alındığında ise her şeyi itiraf etti. Eşinin T.Ş. ile yasak ilişki yaşadığını öğrenip kendisini ve T.Ş.'yi tehdit etmeye başladığını, kendilerinin de plan yaparak eşini öldürdüklerini söyledi. 19 Mayıs 2003 günü sevgisi T.Ş.'nin ağabeyi C.Ş.'nin evlerine gelip divanın altına saklandığını, Ruhi'nin işten geldikten sonra ortaya çıkıp bıçaklamak suretiyle öldürdüklerini kaydetti.CESEDİ BİR GÜN EVDE SAKLAMIŞLARA.Ş. cesedi bir gün evde tuttuklarını, sonraki gün C.Ş.'nin motosiklet sepetinde cesedi götürdüğünü kaydetti. A.Ş.'nin olaydan iki gün sonra eşi hakkında kayıp bildiriminde bulunduğu belirlendi.KEMİKLER CANBOLAT'A AİT ÇIKTIİfadesi alınan C.Ş. de cinayeti itiraf etti. Cinayeti kardeşi ve sevgilisinin başına bir şey gelebileceği korkusu ile işlediklerini söyledi. Cesedi evden A.Ş ile çıkardıktan sonra olay yerine yakın bir bölgede bulunan Sarıçubuk Köyü'ne götürdüğünü ve burada bir tarlaya gömdüğünü söyledi. Belirtilen bölgede yapılan kazı çalışmalarında Ruhi Canpolat'ın cesedine ait kemikler gömülü olduğu yerden çıkarılarak otopsi sonucu çocuklarına teslim edildi.TUTUKLANDILAR9 şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, Ruhi Canpolat'ın eski eşi A.Ş, Ruhi Canbolat'ın arkadaşı C.Ş ve kardeşi T.Ş tutuklanarak cezaevine konuldu. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından kemikler üzerinde yapılan çalışma sonucu DNA Ruhi Canbolat ile uyumlu çıktı. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.
İstismarlarını gizlemek için muhbir ağı kurdu! Lise müdürü mü, korku filmi yönetmeni mi?
DİĞER   
17.01.2022 10:27:24
Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi'nde görevli müdür M.A'nın okulda öğrencilerden kurulu bir muhbir ağı oluşturarak, kız öğrencilere video görüntüleri üzerinden şantajla istismarda bulunduğu iddia edildi.İzmir Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi Müdürü M.A'nın kız öğrencileri istismar ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken başka öğrenciler de M.A'nın tacizine maruz kaldıklarını anlattı. Olayın duyulması üzerine M.A'nın eski bir öğrencisi istismara uğradığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında Müdür M.A açığa alındı.
"İKİMİZİN İLİŞKİSİ NASIL OLACAK" DİYE SORMUŞEvrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre okuldaki istismar ağı, bir kız öğrencinin yaşadığı şantajı adli ve idari mercilere anlatmasıyla ortaya çıktı. Erkek arkadaşıyla çekilmiş bir fotoğrafının müdür M.A. tarafından ele geçirilmesi sonrası halasıyla okula çağrıldığını söyleyen kız öğrenci, M.A.'nın bu görüşmede halasına ve kendisine hakaret ettiğini söyledi. M.A.'nın iki gün sonra kendisini yeniden yanına çağırdığını ifade eden öğrenci, müdürün "Bundan sonra ilişkimiz nasıl olacak, benim her istediğimi yapacak mısın" dediğini, kendisinin "Bir daha böyle bir şey yapmayacağım" yanıtı verdiğini, M.A.'nınsa "Onu sormuyorum, ikimizin ilişkisi nasıl olacak" dediğini anlattı. Bu görüşme sonrası okuldan kaçan öğrenci durumu halasına anlattı. Konu adli ve idari mercilere yansıdı.Soruşturma aşamasında savcılığa yapılan ihbar üzerine okula polisler geldi. M.A.'nın cep telefonuna, bilgisayarına el kondu. Okulun kamera görüntülerinin silindiği tespit edildi."DUYMAK İSTEDİĞİM CEVAP BU DEĞİL"Soruşturma sırasında M.A.'nın başka öğrencileri de taciz ettiği ortaya çıktı.M.A'nın istismarına maruz kaldığını söyleyen bir başka öğrenci, müdürün okul dışında yaşıtıyla kavga ederken çekilmiş bir videosunu ele geçirdiğini ve video üzerinden okuldan atılmakla tehdit edilerek, müdürün istismarına maruz kaldığını söyledi. Müdüre bir daha kavga etmeyeceğini söylediğini ifade eden öğrenci, M.A.'nın kendisine "Duymak istediğim cevap bu değil, çık dışarı düşün taşın kararını ver, tekrar çağıracağım" dediğini anlattı.10 YIL ÖNCEKİ İSTİSMARSoruşturmalar sürerken M.A.'nın daha önce çalıştığı okuldan mezun olan bir öğrenci, yaşananları duyarak savcılığa gitti, 10 yıl önce yaşadığı istismarı anlatarak suç duyurusunda bulundu.
Güvenlik görevlisi karısını öldürüp son kurşunu kendine sıktı! Olayın perde arkasından kıskançlık çıktı
DİĞER   
15.01.2022 11:44:55
Bursa'da, özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan Orcay Korku'nun eşi Gözde Korku'yu tabancayla öldürüp intihara kalkıştığı olaya ilişkin yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Orcay Korku'nun, Gözde Korku'yu eski eşiyle görüştüğü için kıskandığı, bu sebeole kavga ettikleri, konuşmak için girdikleri yatak odasında olayı gerçekleştirdiği belirtildi.Dün Karacabey ilçesi Gazi Mahallesi'nde meydana gelen olayda özel bir bankada güvenlik görevlisi olan Orcay Korku ile eşi Gözde arasında tartışma çıktı. Her ikisi de daha önce bir evlilik yapan ve bu evliliklerinden birer çocukları olan çiftin tartışması kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Orcay Korku, tabancasını çekip eşine tek el ateş etti. Orcay Korku ardından silahı kendi başına dayayıp tetiği çekti.
Dehşet anları! Kucağında ağlayan çocuğunu umursamadan karısına kurşun yağdırdı
DİĞER   
9.01.2022 11:55:47
Kağıthane'de bir şahıs tartıştığı eşine, kucağında çocuğuyla 12 el ateş ederek kurşun yağdırdı. Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralanan genç kadın, kapıyı kırarak içeriye giren komşular tarafından kurtarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan kadın, ölümden döndü. Saldırıdan sonra 3 çocuğunu da alarak kaçan koca ise kısa süre içinde yakalanıp tutuklandı.Kağıthane Ortabayır Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda, 4 çocuk annesi 26 yaşındaki Büşra Y. ve taksi şoförlüğü yapan eşi Emre Y. arasında kıskançlık ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle kavga çıktı. Bu süreçte devam eden kavgalar sonucunda Büşra Y. birkaç kez evi terk etti. Ancak tekrardan evine dönen genç kadın ile eşi Emre Y. arasında tartışma ve kavgalar devam etti.
ÇOCUĞUNU KUCAĞINA ALIP KARISINA KURŞUN YAĞDIRDIBu nedenle Emre Y. evi terk ederek başka yerde yaşamaya başladı. Boşanma sürecine giren çiftin arasında şiddetlenen kavgalar sonrasında olay günü Büşra Y.'yi arayan eşi Emre Y., çocuklara yemek götürmek istediğini belirterek eve gelmek istedi. Büşra Y.'nin kabul etmesi üzerine eve gelen şahıs, yemeği bıraktıktan sonra çocuklardan evden çıkmalarını istedi. O esnada çıkan tartışmada 4 yaşındaki oğlu Y.A.Y.'yi kucağına alan Emre Y., koltukta oturan Büşra Y.'ye tabancayla 12 el ateş ederek kurşun yağdırdı.
Sokak ortasında oğlunun cesedini gören annenin feryadı: Seni kurtaramadım
DİĞER   
8.01.2022 11:42:15
Adana'da bir kişi, eroin aldıktan sonra rahatsızlanınca 4 kişi tarafından yol kenarına bırakıldı. Ahmet G. adlı bağımlı hayatını kaybederken, olay yerine gelen annesinin "Seni kurtaramadım" diye feryat etmesi herkesi ağlattı.Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi 3092 sokakta iddiaya göre vatandaşlar bir kişinin 4 kişi tarafından getirilip sokak ortasına bırakıldığını, gencin de durumunun ağır olduğunu bildirdi.EROİNDEN ÖLMÜŞBunun üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, gencin damar yolundan eroin alması sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine polis ekipleri de sevk edildi. Gelen polis ekipleri, şahsın 34 yaşındaki Ahmet G. olduğunu saptadı. Bir süre sonra ise Ahmet G.'nin annesi Songül G. ve kardeşleri olay yerine geldi.
Kazakistan'da protestocuların çoğu başlarından tek kurşunla öldürülmüş
DİĞER   
6.01.2022 11:23:59
Kazakistan'da akaryakıt zamlarının ardından halkın protesto için sokağa çıkmasıyla ülke adeta yangın yerine döndü. Hükümeti istifa ettiren protestolar sırasında güvenlik güçleriyle eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Ülkeden gelen son görüntüler ise yaşanan gerilimin boyutunu iyiden iyiye gözler önüne serdi. Yayınlanan videoda gösterilerde yaşamını yitiren çok sayıda kişinin başlarından tek kurşunla öldürüldüğü görülüyor.Kazakistan'da hükümetin sıvılaştırılmış petrol gazı fiyatlarına zam yapmasının ardından başlayan protestolar, hükümetin istifasına rağmen devam ediyor. Çok sayıda şehirde OHAL ilan edilirken, güvenlik güçleriyle eylemciler arasındaki çatışmaların şiddetini gitgide artırdığına dair görüntüler yağıyor.HASTANE MORGUNDAN DEHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜLERBölgeden gelen son görüntülerde protestolar sırasındaki gerilimin boyutu iyiden iyiye gözler önüne serilirken, yayınlanan bir videoda gösterilerde hayatını kaybeden çok sayıda kişinin başlarından tek kurşunla öldürüldüğü görülüyor. Hastane morgunda çekilen videoda, ceset torbaları içindeki çok sayıda cansız bedeninin başlarında açılan mermi izleri rahatlıkla görülebiliyor.ALMATI'YA GECE SALDIRISINDA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VARGörüntüler dünya gündemine bomba gibi düşerken Kazakistan polisi olaylara ilişkin yaptığı açıklamada gece Almatı şehrine bir saldırı gerçekleştiğini ve çok sayıda kişinin güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiğini belirtti.KAZAKİSTAN'DA NELER YAŞANDI?Kazakistan'ın batısında 2 Ocak'tan itibaren LPG'ye yapılan zamlar ve ülkedeki sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle başlatılan protestolar ülkenin diğer kesimlerine yayıldı. Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı. Polis ve askeri araçları ateşe veren ve devlet binalarına giren protestoculara, güvenlik güçleri ses bombası ile müdahale etti.Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başlatılan protestolardan sorumlu tuttuğu hükümetin istifasını kabul etti. Protestoların yayılması sonucu önce başkent Nur Sultan, Almatı şehri ve Mangistau eyaletlerinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Ardından OHAL kararının ülkenin tüm bölgelerinde geçerli olduğu duyuruldu.
Dolarda son durum ne? Euro kaç TL? Dolar kaç TL? 4 Ocak döviz kuru
DİĞER   
4.01.2022 09:59:04
Dolarda hareketli anlar yaşanıyor. Güne yükselişle başlayan kur, 13,1790'den işlem görüyor. Euro ise % 0,87 artışla 14,9468 liradan alıcı buluyor.Yeni yılın ilk haftasında dolar ve döviz fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kapanışı 13,1278 lirayla yapan dolar %0,38 oranında artışla güne başladı. Euro ise kapanışı 14,8232 liradan yaptı.DOLAR KAÇ TL?Dolar alış:13,0350Dolar satış:13,1656EURO KAÇ TL?Euro alış:14,7207
Euro satış:14,9551
İstanbul'un orta yerinde cinayet! Suç makinesi genç, daha önce çatışmaya girdiği yerde kurşunlandı
DİĞER   
3.01.2022 11:48:49
Kağıthane'de yaşanan olayda 23 yaşındaki Sefkan Çelik, gece saatlerinde sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı. Ensesinden kurşun isabet eden genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, şahsın çok sayıda suçtan kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Emniyetin yaptığı soruşturmalar kapsamında Çelik'in öldürüldüğü yerde daha önce de silahlı çatışmaya girdiği tespit edildi.Kağıthane Sultan Selim Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde saat 02.50 sıralarında meydana gelen olayda, emniyette çok sayıda suçtan kaydı bulunan 23 yaşındaki Sefkan Çelik gece saatlerinde sokakta beklediği sırada silahlı saldırıya uğradı.SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIBir otomobilden 3 saldırgan Sefkan Çelik'e kurşun yağdırdı. Saldırı sonucunda Sefkan Çelik başına 2 adet ve sağ ayağına 1 adet isabet eden kurşunla ağır şekilde yaralanırken, Oğuzhan Günbay (33) ise sol dizinden ve sağ ayak topuğuna isabet eden kurşunla hafif şekilde yaralandı.
Atama kararları Resmi Gazete'de! Yerel Yönetim Politikalar Kurulu'na Azize Sibel Gönül atandı
DİĞER   
31.12.2021 11:13:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu üyeliğine Azize Sibel Gönül atandı. Gönül, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İzmit'ten belediye başkanı adayı olmuş ancak başkanlığı CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet'e kaybetmişti.Resmi Gazete'nin bugünkü yayımlanan sayısında Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu üyeliğine Azize Sibel Gönül atandı. AK Parti'den milletvekilliği görevinde bulunan Gönül, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İzmit Belediye Başkanı adayı olmuş ancak başkanlığı CHP'li rakibine kaybetmişti. Kocaeli'de AK Parti'nin yönetiminde olmayan tek belediye ise İzmit Belediyesi.
İL MÜDÜRLÜKLERİNE ÇOK SAYIDA ATAMAEti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğine Hüseyin Uyan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Düzce İl Müdürlüğüne Mehmet Sarıoğlan, Karabük İl Müdürlüğüne İsrafil Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Bekir Yücel Tanrıkulu, Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ise Fatih Önlem atandı.
Memur olmak isteyenler dikkat! Aralarında bakanlıkların da bulunduğu 8 kamu kurumuna 1163 personel alınacak!
DİĞER   
31.12.2021 11:10:45
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Türk Standardları Enstitüsü, Büyükçekmece Belediyesi ve Serhat Kalkınma Ajansı'nın aralarında bulunduğu 8 kamu kurumuna 1163 personel alınacak.Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlarla 8 kuruma çeşitli branşlarda 1163 personel alınacağı duyuruldu. Alım yapılacak kurumlar arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Türk Standardları Enstitüsü, Büyükçekmece Belediyesi ve Serhat Kalkınma Ajansı bulunuyor.
ADALET BAKANLIĞI İÇİN BAŞVURULAR 3 OCAK'TA BAŞLIYORAdalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav sonuçlarına göre, 140 psikolog, 7 veteriner, 5 mühendis (inşaat, gıda, deri), 3 gemi adamı ve çeşitli branşlarda 19 teknisyen ile kadrolu idare memuru öğrencisi olarak da 150 personel alımı yapılacak. Mühendis, veteriner ve psikolog kadrolarına 3-17 Ocak tarihleri arasında, teknisyen ve gemi adamı ile kadrolu idare memuru öğrencisi kadrolarına ise 17-31 Ocak tarihleri arasında e-Devlet aracılığıyla "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden başvurulacak. Başvurular için gerekli koşullar, istenilen belgeler, sınav süreci ile ilgili diğer bilgiler "www.adalet.gov.tr" internet sitesinde yer alacak.GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 652 SÖZLEŞMELİ YURT YÖNETİM PERSONELİ ALACAKGençlik ve Spor Bakanlığınca sözlü sınav ile 334'ü kadın, 318'i erkek olmak üzere toplam 652 sözleşmeli yurt yönetim personeli alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 31 Ocak ile 4 Şubat tarihleri arasında e-Devlet üzerinden "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi aracılığıyla elektronik ortamda yapılacak.MSB VE GENELKURMAY 173 PERSONEL ALIMI YAPACAKMilli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarına çeşitli unvan ve branşlarda 173 personel alınacak. Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğüne mülakat sınavı sonuçlarına göre, aşçı (2), çocuk eğitimcisi (2), garson (1), grafiker (2), hizmetli (1), istatistikçi (1), mal sorumlusu (6), memur (6), bilgisayar mühendisi (10), çevre mühendisi (1), endüstri mühendisi (1), jeoloji mühendisi (2), şoför (1), bilgisayar teknikeri (3), bilgisayar programlama teknikeri (1), mekatronik teknikeri (2), matbaa teknikeri (3), acil tıp teknisyeni (2), marangoz teknisyeni (1), klima teknisyeni (1), kaynak teknisyeni (1), oto teknisyeni (2), elektrik güç kaynağı teknisyeni (1), oto boyama teknisyeni (1), elektrik teknisyeni (1), terzi (1), uzman (11), berber (1), hesap sorumlusu (2), koruma ve güvenlik görevlisi (1) ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni (5) olmak üzere 76 personel ataması yapılacak.MSB'ye ise avukat (6) ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni (2) olmak üzere 8 personel alımı yapacak. Genelkurmay Başkanlığı da boyacı/badanacı (2), sıvacı/fayansçı (2) kalorifer teknisyeni (1), elektrik güç kaynağı teknisyeni (1), kaynak teknisyeni (1) ve marangoz teknisyeni (1) olmak üzere 9 personel istihdam edecek.Söz konusu unvan ve branşlar için adaylar başvurularını 30-31 Ocak tarihleri arasında "https://personeltemin.msb.gov.tr" adresi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirecek. Bu arada sözlü sınav sonuçlarına göre MSB bünyesindeki milli savunma uzman yardımcılığı kadrolarına 44, Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı kadrolarına 10, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı kadrolarına 10, Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı kadrolarına 8, Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı kadrolarına ise 8 personel alınacak. Başvurular, 29 Aralık ile 30 Ocak tarihleri arasında "https://personeltemin.msb.gov.tr" adresi üzerinden çevrim içi yapılacak.ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI 2 UZMAN YARDIMCISI İSTİHDAM EDECEKUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı sözlü sınav ile denizcilik uzman yardımcılığı kadrosuna 2 personel alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularını e-Devlet aracılığıyla "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden yapacak. Başvurulara ilişkin bilgiler bakanlığın "www.uab.gov.tr/duyurular" internet sayfasında yer alacak.TSE SÖZLEŞMELİ 7 BİLİŞİM PERSONELİ ALACAKTürk Standardları Enstitüsü (TSE) Kurumu sözlü sınavla çeşitli pozisyonlarda sözleşmeli 7 bilişim personeli istihdam edecek. Adaylar başvurularını 6-20 Ocak tarihleri arasında "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirecek.BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ 2 PERSONEL ALIMI YAPACAKİstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanlığı sözlü sınav sonucuna göre 2 müfettiş yardımcısı kadrosuna memur alacak. Adaylar 31 Ocak ile 4 Şubat tarihleri arasında istenen başvuru belgeleri ve sınav başvuru formu ile birlikte Büyükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne bizzat başvuracak. Sözlü sınav 23 Şubat Çarşamba günü saat 10.00'da Büyükçekmece Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek.SERKA 3 UZMAN PERSONEL ALACAKMerkezi Kars olan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) sözlü sınav sonuçlarına göre, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin kalkınmasına ve gelişmesine hizmet etmek ve katkıda bulunmak isteyen, yeniliğe ve gelişime açık, analitik düşünebilen, değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen, hizmet ve kalkınma bilinciyle ve sorumluluğuyla hareket eden, seyahat engeli olmayan 3 uzman personel istihdam edecek. Adaylar başvurularını 21 Ocak ile 8 Şubat tarihleri arasında "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden yapacak.
Mucize gibi kurtuluş! Patlamada evin duvarı çöktü, odadaki 8 çocuğun burnu bile kanamadı
DİĞER   
29.12.2021 12:17:48
Konya'da müstakil bir evde henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlama esnasında odanın duvarı yıkılırken anne yaralandı, evde bulunan 8 çocuğu ise şans eseri yara almadan kurtuldu.Konya'nın Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Erdemli Sokak üzerinde bulunan müstakil bir evde anne ve 8 çocuğunun uyuduğu sırada henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi.ODANIN DUVARI ÇÖKTÜ, ANNE YARALANDIPatlama sonrasında anne ve çocuklarının bulunduğu odanın duvarı çöktü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri evde oluşan küçük çaplı yangına müdahale ederek söndürürken, olayda yaralanan anne Medine Taç sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Şehir Hastanesine kaldırıldı.
8 ÇOCUK YARA ALMADAN KURTULDUOlayda patlamanın yaşandığı odada bulunan ailenin 8 çocuğu yara almadan kurtuldu. Yakında bulunan baba Abdulvahap Taç'ın da patlama sesini duyarak eve geldiği öğrenildi. Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, patlamanın sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Son Dakika: Merkez Bankası 2022 para ve kur politikası metnini yayınladı: Orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5
DİĞER   
29.12.2021 12:15:08
Son dakika: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2022 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. Metinde orta vadeli enflasyon hedefinin yüzde 5 olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Hükümetle birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunmuştur. Para politikası, enflasyonu bu hedefe kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacaktır." açıklamalarında bulundu.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2022 Yılı Para ve Kur Politikasının Temel Çerçevesi'ni paylaştı. Para Politikası Kurulu (PPK), 2022 yılında, önceden açıklanan bir takvim çerçevesinde yılda 12 toplantı yapacak. İlk toplantı 20 Ocak 2022 tarihinde yapılacak.ORTA VADELİ ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 5TCMB 2022 yılına ilişkin para ve kur politikasındaki temel çerçevesinde yüzde 5'lik enflasyon hedefine vurgu yapıldı. Metinde, "Hükümetle birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunmuştur. Para politikası, enflasyonu bu hedefe kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacaktır." ifadeleri kullanıldı.
Buna paralel olarak metinde 2022 yılında, enflasyon hedeflemesi rejiminin fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde oluşmasını sağlayacak şekilde uygulanmasına devam edileceği ifade edildi. Çerçevede temel politika aracının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı olduğu belirtildi.REZERV OPSİYON MEKANİZMASI SONLANDIRILACAKMetinde TCMB'nin zorunlu karşılıkları fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda destekleyici bir araç olarak kullanacağı belirtildi. Bu çerçevede, 2022 yılında rezerv opsiyon mekanizmasının tamamen sonlandırılacağı, yabancı para yükümlülüklerin maliyetleri artırılırken, Türk lirası mevduat gelişimini destekleyecek mekanizmaların önceliklendirileceği ifade edildi.FİNANSAL İSTİKRAR VURGUSUTCMB, fiyat istikrarı açısından destekleyici bir unsur olan finansal istikrarı da gözetmeye devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda, TCMB 2022 yılında, parasal aktarım mekanizmasının sağlıklı işleyişini sağlamak ve makro finansal istikrara ilişkin riskleri sınırlamak amacıyla, elindeki politika araçlarını en etkin şekilde kullanacağını açıkladı. Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek ve döviz kurları, serbest piyasa koşullarında, arz ve talep dengesine göre oluşacaktır.SWAP MİKTARI KADEMELİ ŞEKİLDE AZALTILACAKMetinde mevcut TL likidite yönetiminin temel bileşenleri olan açık piyasa işlemleri (APİ) ve swap işlemlerinin büyüklüğü, toplam fonlamadaki payları, imkân bazında dağılımı ve teminatlandırma yapısının 2022 yılı TL likidite yönetimi kapsamında gözden geçirileceği belirtildi. Buna göre APİ fonlamasının teminat yapısında Türk lirası cinsi varlıkların payı artırılacak, swap miktarı kademeli şekilde azaltılacak. Metinde 2022 yılında diğer merkez bankaları ile swap anlaşmalarının imzalanmasına yönelik görüşmelere devam edileceği de vurgulandı.REZERVLER GÜÇLENDİRİLECEKPara politikasının etkinliği ve finansal istikrar açısından TCMB Döviz rezervlerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtilirken 2022 yılında da TCMB'nin piyasa koşullarının uygun olması durumunda rezervlerini artırmaya devam edeceği ifade edildi.
"Emmi", Üç Kuruş'ta! Aşk, ihanet, intikam: Son bölümde neler oldu?
DİĞER   
28.12.2021 12:43:53
Show TV'nin sevilen dizisi Üç Kuruş, 9. son bölümüyle ekrana geldi. Uraz Kaygılaroğlu ve Ekin Koç'un başrollerde oynadığı Üç Kuruş'un son bölümde Kadir Çermik'in canlandırdığı Baybars karakteri damga vurdu. Üç Kuruş'un final sahnesinde ise Kartal ve Bahar sürprizi yaşandı. İkilinin öpüştüğü anlar dikkat çekerken, Kartal'ın kendisini sevdiğini öğrenen Bahar "Ben de seni seviyorum'' itirafında bulundu.Üç Kuruş, 9. bölümüyle 27 Aralık Pazartesi akşamı yepyeni bir karakterle, Çukur'da Emmi karakterini canlandıran Kadir Çermik'in canlandırdığı Baybars karakteri seyirci karşısına çıktı.Başı Kartal ile belada olan Nezih, büyük patron Baybars'ı görmeye geldi. Baybars, kendisine Efe'nin fotoğrafını gösterince şaşıran Nezih, ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.
KARTAL NEZİH'E SAVAŞ BAŞLATTIÜç Kuruş'un 9. bölümünde Atilla'yı öldürüp restoranın ortasına asan Kartal, Nezih'e karşı resmen savaşı başlattı. Nezih'in restorana geldiği anda Bahar'ın kaldığı eve giden Kartal, Şesu ve Ruşen'in de yardımıyla Bahar'ı kurtardı.Karşısında Kartal'ı görünce onu öpen Bahar, Kartal'ın da kendisini sevdiğini öğrenince ''Ben de seni seviyorum'' dedi.KARTAL ATİLLA'YI ÖLDÜRDÜÜç Kuruş'ta Nezih'in emriyle Çıngıraklı'ya gelip Seco'yu öldüren Atilla, Kartal'ın gazabına uğradı. Nezih'in başlattığı savaşı kabul eden Kartal, Seco'nun canı karşılığında Atilla'nın canını aldı.ÜÇ KURUŞ SON BÖLÜM ÖZETİEfe, Kartal'ın İrfan'ı serbest bıraktığını öğrenir ve Leyla'nın kaçırılmasında onun da payı olduğunu düşünerek büyük bir öfkeye kapılır.Kartal'la birlikte Leyla'nın peşine düşen Efe, bu süreçte çok zor bir seçim yapmak zorunda kalır.Leyla'yı kurtarmak için sınırlarını sonuna kadar zorlayan Efe'nin duygusal tepkileri Kartal'ın da gözünden kaçmaz.Leyla'nın ortadan kaybolmasıyla büyük bir sarsıntı geçiren Kartal'a bir darbe de Nezih'ten geliyor.Kartal Nezih'ten alacağı intikamı planlarken Bahar'ın hamlesi herkesi şaşırtacak.
Kartal Tibet'in üvey oğlu Civan Canova, Üç Kuruş'ta fırtına estiriyor
DİĞER   
26.12.2021 11:21:01
Geçtiğimiz Temmuz ayında hayata gözlerini yuman Kartal Tibet'in üvey oğlu da kendisi gibi oyuncu çıktı. Kartal Tibet'in üvey oğlu Civan Canova şimdilerde Üç Kuruş dizisinde rol alıyor.Tarkan: Altın Madalyon, Dağlar Kızı Reyhan, Aşk Mahkumu, Sevemez Kimse Seni gibi başarılı yapımlarda rol alan Kartal Tibet, 1 Temmuz'da hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun üvey oğlunun da çok ünlü bir oyuncu olduğunu ortaya çıktı.CİVAN CANOVA'NIN ÜVEY BABASIDIRKartal Tibet, 1963 yılında Gündüz Tibet ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten Kanat ve Kumru adında iki çocuğu oldu. Ayrıca Tibet; Atiye, Çiçek Taksi, Karadayı, Fatmagül'ün Suçu Ne gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu Civan Canova'nın da üvey babasıdır. Annesi ve babası ayrıldıktan sonra anneannesi tarafından büyütülen Civan Canova, Kartal Tibet'in 58 yıl evli kaldığı Gündüz Sencer'in oğludur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Hazırlık yapmadan Meclis gündemine getirmeyin
DİĞER   
26.12.2021 11:16:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorların maaş artışına kapsam tartışması esnasında yapılan toplantılarda, hem Bakanlara hem de AK Parti grup yönetimine "torba yasa"larla ilgili uyarıda bulunduğu öğrenildi. Meclis'te muhalefet engeline takılmamak için başvurulan yöntem için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir daha böyle ayaküstü, yeterli hazırlık yapılmamış, arkası önü düşünülmemiş, etki analizi yapılmamış şeyleri Meclis gündemine getirmeyin" dediği öğrenildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti yönetimini ve Bakanları "Yeterli hazırlık yapılmadan Meclis gündemine getirilen düzenlemeler" konusunda uyardığı öğrenildi.UZUN ZAMANDIR "TORBA TEKLİF" YÖNTEMİNE BAŞVURULUYORAK Parti, Meclis'te muhalefet engeline takılmamak için, çıkarılacak yasalar konusunda uzun zamandır sık sık 'torba teklif' yöntemine başvuruyor. Bu kapsamda, Bakanlıklar ihtiyaçları olan düzenlemeleri AK Parti grup yönetimine bildiriyor, her Bakanlık için ayrı bir yasa teklifi hazırlamak yerine, birçok yasada yapılacak değişiklikleri 'Bazı kanunlarda yapılacak değişiklikler' başlığı ile tek bir torba teklifte topluyor.
YANLIŞ UYGULAMALARI DA BERABERİNDE GETİRİYOR1 Ekim'de başlayan yeni yasama yılında, milletlerarası sözleşmeler ve bütçe hariç, Meclis'ten geçen düzenlemelerin neredeyse tamamı torba teklif yöntemi ile gündeme getirildi. AK Parti bu yöntemle, Meclis Genel Kurulundaki görüşmelerde muhalefetin uzun konuşma süreleri engeline takılmamayı hedefliyor. Meclis iç tüzüğüne göre, torba tekliflerin görüşmeleri sırasında Genel Kurul'da milletvekilleri sadece teklifin bölümleri veya önerge üzerinde söz alabiliyor, teklifin maddeleri üzerinde ayrı ayrı konuşma yapılamıyor. Ancak torba teklif usulü çoğu zaman yanlış uygulamaları da beraberinde getiriyor. Özellikle farklı bakanlıklardan gelen talepler üzerine hazırlanan torba teklifler, çoğu zaman ya üzerinde değişiklik yapılarak, ya da teklifteki bazı maddeler geri çekilerek Meclis'ten geçiyor.DOKTORLARIN MAAŞ ARTIŞINI ÖNGÖREN MADDELER GERİ ÇEKİLDİSon olarak kamuda çalışan doktorların ücretlerine zam yapılmasını öngören düzenleme de tartışmalar nedeniyle geri çekildi. Maaş artışı ile ilgili maddeler, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasını öngören torba teklifin içine koyuldu. Genel Kurul'da doktorların maaş artışı, enerji ile ilgili torba teklife verilen önergelerle yapıldı. Kabul edilen önergelerin üniversite hastanelerindeki doktorları ve hemşire, ebe, ambulans görevlisi gibi diğer sağlık personelini kapsamaması nedeniyle tartışmalar yaşandı. Yapılan değerlendirmelerden sonra da doktorların maaş artışını öngören maddeler geri çekildi."ARKASI ÖNÜ DÜŞÜNÜLMEMİŞ ŞEYLERİ MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMEYİN"Bakanlıklardan gelen düzenleme talepleri ile ilgili son dönemde yaşanan aksaklıklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine geldi. Doktorların maaş artışına ilişkin kapsam tartışması sırasında yapılan toplantılarda, Erdoğan'ın hem Bakanlara hem de AK Parti grup yönetimine uyarıda bulunduğu öğrenildi. Türkiye gazetesinin haberine göre Erdoğan'ın "Bir daha böyle ayaküstü, yeterli hazırlık yapılmamış, arkası önü düşünülmemiş, etki analizi yapılmamış şeyleri Meclis gündemine getirmeyin" uyarısında bulunduğu öğrenildi.
Cübbeli Ahmet Hoca'ya soruldu: Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı caiz midir?
DİĞER   
25.12.2021 11:43:36
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı caiz midir?" sorusuna cevap verdi. Cübbeli Ahmet Hoca, faizle işlem yapan bankalardan kur korumalı mevduat hesabı açmanın haram olduğu şeklinde fetva verdi.Geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunmuş, kur korumalı TL mevduat sistemini duyurmuştu. Bu sözlerin ardından 18 liraları gören 11-12 TL seviyelerine kadar indi.YENİ SİSTEMİN CAİZ OLMADIĞINI SÖYLEDİHükümetin yeni uygulamaya koyduğu sistemle ilgili "Caiz mi faiz mi?" sorusuna cevap veren Cübbeli Ahmet Hoca, faizli işlem yapılan bankalardan kur korumalı mevduat hesabı açıp para almanın caiz olmadığını söyledi.
Cübbeli, "Kur farkıyla ilgili soruyorlar. Kalender hoca bir açıklama yaptı. Özetle faizli bankalarda şu an bu sistem beyan edildiği için, buralara Müslüman'ın para yatırması caiz olmadığından dolayı şu anda bu sisteme caiz denmiyor." ifadelerini kullandı."FAİZSİZ FİNANS KURUMLARINDA TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ"İsmailağa Cemaati'nden Fatih Kalender'in verdiği kur korumalı mevduat fetvasına katıldığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, faizli bankacılık kurumlarının bu hizmetinden yararlanmanın haram olduğunu ve caiz olmayacağının altını çizdi. Faizsiz finans kurumlarına kur korumalı mevduat hakkı verilmesi durumunda durumun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Cübbeli "Ancak finans kurumlarında ise durum değişik. Önüne gelen yatırsın parayı alsın yesin durumu yok. Buradan aldığınla da iki seçeneğin var. Zaruriyetin varsa ihtiyaçlarını karşılarsın, parayı orada bırakamazsın. İhtiyaç yoksa kar payını alır onu fakir fukaraya dağıtırsın" dedi.
Son Dakika: Merkez Bankası bugünkü dolar kurunu duyur13 yaşındayken Adnan Oktar'ın istismarına uğrayan Serra, yaşadığı kabus dolu günleri anlattı
DİĞER   
24.12.2021 11:52:26
Annesi tarafından 13 yaşında Adnan Oktar'a verildiğini söyleyen Serra M. defalarca uğradığı istismarı ve o günlerini anlattı. Annesi tarafından süslenerek Oktar'ın evine götürüldüğünü söyleyen Serra M. "Diğer erkeklerin bana dokunması yasaktı. Adnan Oktar samimiyet kurmaya çalışıyordu. 'Kulağıma ne istiyorsan söyle, fısılda, seni istiyorum de' gibi kelimeler kullanıyordu." ifadelerini kullandı.Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik operasyonu öğrendikten sonra yaşadığı İsviçre'den İstanbul'a gelen Serra M., yaşadığı istismarı ve kabus dolu günleri anlattı.İSTİSMAR 13 YAŞINDA BAŞLAMIŞAnnesinin tezgahıyla düştüğü tuzağı ve "kedicik" olmaktan nasıl kurtulduğunu anlatan Serra, daha 13 yaşındayken Adnan Oktar tarafından defalarca istismara uğradığını söyledi. Serra'nın ifadeleri sonrası havalimanından Türkiye'ye giriş yaparken yakalanan anne Dilek Çelikten tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kız çocuğunun şikayeti üzerine anne hakkında 30,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Henüz 13 yaşındayken Adnan Oktar'ın istismarına uğrayan Serra, yaşadığı kabus dolu günleri anlattı
"ANNEM BENİ SÜSLEYİP ONLARA GÖTÜRÜYORDU"Sabah'ta yer alan habere göre; 10 ayrı suçtan bin 75 yıl 3 ay hapis cezasının verildiği Adnan Oktar'ın istismarda bulunduğu 13 yaşındaki Serra M., polise verdiği ifadesinde, "9-10 yaşımdayken annem Adnan Oktar'la iletişime geçiyordu. Gece saat 3'te annemi arıyorlardı. Annem beni kaldırarak makyaj yapıyor, elbise giydiriyor onların stüdyosunun olduğu yere götürüyordu.
Döviz kurundaki düşüşü fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimler artacak
DİĞER   
23.12.2021 11:57:33
Son dakika: Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası gözler marketler başta olmak üzere fiyat etiketlerine çevrildi. Dövizdeki yükseliş sebebiyle fiyat artıranlardan indirim beklenirken, konu hakkında Ticaret Bakanı Muş'tan açıklama geldi. Mehmet Muş, "Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı.Son dönemde döviz kurlarında yaşanan artış sonrası gıdadan giyime kadar birçok ürünün fiyatı artmış, vatandaşın alım gücü kalmamıştı. Hükümetin "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" sistemini açıklamasıyla dolar 18 liradan 11 liralara kadar geriledi. Dolardaki düşüş sonrası gözler etiketlere çevrildi. Vatandaşlar neden fiyatların düşmediğini sorgulamaya başladı.
DENETİMLER ARTIRILACAKKonu hakkında bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dövizdeki düşüşü fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerin artırılacağını belirterek, fırsatçılara göz açtırılmayacağını söyledi.Bakan Muş açıklamasında şunları söyledi:"Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkını-hukukunu kimseye çiğnetmeyiz!"
Dolar güne 70 kuruş düşüşle başladı!
DİĞER   
23.12.2021 11:45:15
Dün günü 12,20'den tamamlayan dolar, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 11,50'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 13,06'dan, sterlin ise 15,44'ten alıcı buluyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar sonrası döviz kurlarında görülen düşüş dün de devam etti ve dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 1 altında 12,20'den tamamladı. Dolar/TL, yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından saat 11.05 itibarıyla 11,50 seviyesinden işlem görüyor.
EURO VE STERLİN NE KADAR?Aynı dakikalarda euro/TL 13,06'dan, sterlin/TL ise 15,44'ten satılıyor. Dolar endeksi, şu sıralarda yatay seyirle 96,1 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 azalışla 1,1330'dan alıcı buluyor.GÖZLER EKONOMİ YÖNETİMİNDEAnalistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantına ilişkin azalan endişelerin, küresel ölçekte dolar üzerinde baskıya neden olduğunu bildirdi. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında Finansal İstikrar Komitesi'nin ikinci toplantısını gerçekleştireceğini aktaran analistler, ekonomi yönetiminden gelecek açıklamaların dolar kuru üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.PİYASALAR HABER AKIŞINA ODAKLANDIAnalistler, yurt içinde bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin, yurt dışında ise ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, haftalık işsizlik başvuruları ve tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 95,5 seviyesinin destek, 96,6'nın ise direnç olarak öne çıktığını söyledi.
Merkez Bankası bugünkü dolar alış kurunu açıkladı
DİĞER   
23.12.2021 11:42:32
Merkez Bankası, kur korumalı TL vadeli mevduatlar için kullanılacak dolar/TL alış kurunu 11.64 olarak belirledi.Merkez Bankası, kur korumalı Türk Lirası vadeli mevduatlar için kullanılacak kurların alış seviyesini dün açıklamaya başlamıştı. Dolar kuru dün alış için 12 lira 35 kuruş olarak belirlenmişti.Bugün de TL vadeli mevduatlar için kullanılacak dolar/TL alış kuru 11,64 olarak belirlendi.MEVDUAT SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?Hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olarak açılabilecek. Açılacak Türk Lirası vadeli hesaplara işleyecek faiz, kar payı ile hesap açılışı ve vade sonundaki kur değişim oranı kıyaslanarak yüksek olan oran üzerinden mevduat ve katılım fonu sahibine ödeme yapılacak.Hesap açılışındaki kur ile vade sonu kurunun ne olduğuna bakılmaksızın anapara ve faiz/kar payı tutarı müşteriye banka tarafından ödenecek.Vade sonu kuru üzerinden hesaplanacak tutar, anapara ve faiz, kar payı tutarından büyükse; aradaki fark TCMB tarafından karşılanacak. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda destekten faydalanılamayacak.
Akşener'den "Kur korumalı TL mevduatı" sistemine ilk yorum: Madem büyük bir başarı, doğal gaz ve elektrik fiyatlarını hemen düşürün
DİĞER   
22.12.2021 12:12:11
Son dakika! Grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Erdoğan'ın açıkladığı ve döviz kurunu düşüren kur korumalı TL mevduatı sistemine tepki gösterdi. Akşener, "Madem büyük bir başarı, doğalgaz ve elektrik fiyatlarını hemen düşürün." dedi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener'in gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan kur korumalı TL mevduat sistemi vardı."TÜRKİYE EKONOMİSİ DENEME TAHTASI MI?""2023 hedefleri bitti, yerine 1973 çözümleri geldi." diyen Akşener, tepkisini şöyle dile getirdi: "Milletimize ekonomik başarı diye itilemeye çalışıyorlar. Nas diye gezdi, hayatımıza yeni modeli sokuverdi. Kur farkını devlet olarak ödeyeceklerini söyledi. Çocuk mu kandırıyorsun Erdoğan, yani gizli faizi ödeyecektin, döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün. Adını faiz koysan, bankalar piyasa şartlarına göre davranacaklardı. Türkiye ekonomisi deneme tahtası mı? Yazıklar olsun sana.
"HEMEN ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ FATURALARINI DÜŞÜRÜN"Senin şımarıklığın yüzünden bugün enflasyon yüzde 50'lilere ulaştı. Hazine borçlanma faizleri yüzde 24 oldu o da yükselecek. Madem kur düştü, madem artık uçuyoruz o zaman hemen doğal gaz ve elektrik faturalarını düşürün. Memleketimiz ekonomi cahili bir adamın saçma sapan deneyleriyle sınanıyor."Akşener'in açıklamalarından satır başları:"Bizim siyaset anlayışımıza göre muhalefet iktidarın gözü kulağıdır. İktidarlar milletin yaşadığını görmek, bilmek zorundadırlar ama zaman zaman bunu ıskalayabilirler. O noktada devreye muhalefet girer. İktidara eksikliklerini gösterir, çözüm önerilerini söyler. Bu anlayış doğrultusunda kurulduğumuz günden bu yana birçok konuda çok sayıda öneri sunduk. Bazılarını duymazdan geldiler, bazılarını kısmen de olsa yaptılar. Bunun son örneğini asgari ücret çalışmalarında yaşadık.
"DEMEK Kİ MUHALEFETE KULAK VERİLDİĞİNDE İYİ ŞEYLER OLUYORMUŞ"Asgari ücreti 4 bin lira yapın, devlet eliyle vergi muafiyeti sağlayın dedik. Asgari ücret 4250 lira oldu, vergiyi devlet üstlendi. İYİ Parti'nin siyaset anlayışı sayesinde kazanan milletimiz oldu. Demek ki muhalefete kulak verildiğinde kıyamet kopmuyormuş, iyi şeyler oluyormuş. Milletimizin bu kazancı ne kadar süreceği konusundan endişe duyuyoruz.Şimdi bu arkadaşlar farkında değiller ama kendi elleriyle yol açtıkları yüksek enflasyon yüzünden açıklanan asgari ücret 4 ayda eriyecek. O yüzden biz 3 ayda bir asgari ücrete güncelleme yapılmasını ve çalışanımızın emeğinin enflasyona karşı korunmasını öneriyoruz. Gerçekten bu millete nefes aldırmak istiyorsanız enflasyonu düşürmekle başlayın."EKONOMİ YANGIN YERİ, O MOZAMBİKLİ GENÇLERİN DERDİNE DÜŞMÜŞ"Biz bu kutlu çatı altında milletimizin dertlerini konuşurken, memleketin dört bir yanında milletimizin dertlerini dinlerken maalesef sayın Erdoğan Afrikalı gençlerin derdine düşmüş. Birkaç gün önce Afrikalı gençlerle buluştu. Mozambikli bir genç kızın sözleri Erdoğan'ı etkiledi. O genç kız, 'Daha adil bir dünya istiyorum' demiş. Sayın Erdoğan da bu hiç reklam kokmayan hareketten çok etkilenmiş. Yazık, kıyamam. Ekonomi yangın yeri, sayın Erdoğan Mozambikli gençlerin derdine düşmüş. Şu yönetim anlayışına bakar mısınız? Memleketin meselelerine karşı takınılan şu umursamaz tavra bakar mısınız?Kendisi 2 gün önce çıktı konuştu. 'Başbakanlığım döneminde döviz rezervini 135 milyar dolara çıkarttık ama daha sonra bir düşüş yaşandı ben o sırada yoktum Cumhurbaşkanıydım' dedi. Sevimli hayalet Casper gibi o sıralar orada değilmiş. O günleri geçtim belli ki sen şimdi de buralarda değilsin."BİR İNAT UĞRUNA MEMLEKETTE NE OCAKLAR SÖNÜYOR"Maalesef ülkemiz ekonomi cahili bir adamın saçma sapan deneyleriyle sınanıyor. Biz her seferinde kendisine bu deneyin başarısız olduğunu söylüyoruz. Ekonomistler, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, ihracat birlikleri söylüyor anlamıyor. AK Partililer bile söylüyor onu da anlamıyor. Kızıyoruz, güzellikle söylüyoruz, tane tane anlatıyoruz, doğrusunu gösteriyoruz anlamıyor. Bir inat uğruna memlekette ne ocaklar sönüyor.Önce bu bizim ekonomik modelimiz dediler, sonra suçu dış güçlere attılar. Sonra dönüp tekrar iç güçlere havale ettiler. Uyguladığın sözüm ona modelle her şey kötüye gidiyorsa bunun tartışılacak bir yanı yoktur. Merkez Bankası faizi indirdi, faizler düştü mü hayır. Sen faizi indirdim diye caka satarken, yönettiği devlet -pardon o yönetmiyormuş- yüzde 24 faiz ödüyor. Tahlil faizi yüzde 24'e dayandı, hiperenflasyona doğru gidiyoruz. Ekonomide iyi giden hiçbir şey kalmadı."ÇİLENİN SORUMLUSU SENSİN"Bu krizin sebebi bizzat sensin sen. Dış güçler de hırlı değil elbette ama önce bak sen kendine. Bir kere olsun yaptığın hatanın sorumluluğunu al. O kadar tecrübeli insan varken damadını Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dış güçler mi getirdi? Merkez Bankası'nın 128 milyarını dış güçler mi sana sattırdı? Türk çiftçisini dış güçler mi borca soktu? Devleti dolandıran düzenbaza yılın ihracatçı ödülünü dış güçler mi verdi? Beşli çetenin vergi borçlarını dış güçler mi sildirdi? Milletimize bu zorlukları reva gören sensin Erdoğan. Bak işte bütün bunlar sebep, olanlar da sonuçtur. Bu fakirliğin, zamların, çilenin sorumlusu sensin. 'Ben o sırada yoktum' deyip geçemezsin. Sorumluluğun gereğini yapacaksın ya da sandığı getirip hesabını milletimize vereceksin."
AK Parti'den Nurettin Canikli: Kur korumalı TL mevduat hesabı faiz değildir, 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir
DİĞER   
22.12.2021 12:09:17
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Kur korumalı TL mevduatı" sistemine yönelik olarak muhalefetin "Gizli faizin dik alası" eleştirilerine sert tepki gösterdi. Canikli, "Öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır." diye konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine toplantısı sonrasında duyurmasıyla doların ateşini söndüren "Kur korumalı TL mevduatı" sistemi muhalefetin tepkisine neden oldu.YENİ SİSTEM İÇİN "GİZLİ FAİZİN DİK ALASI" YORUMLARI GELDİMuhalefet partileri günlerdir rekor üstüne rekor kırarak 18,43 seviyelerine kadar çıkan doları 12 liranın altına gerileten yeni sistemi "Gizli faizin dik alası" olarak yorumlarken, gündem yaratan eleştirilere yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli'den geldi.
Kur korumalı mevduat hesabında ne kadar kazanırsınız? İşte örnek hesaplamalar
DİĞER   
22.12.2021 12:07:49
"Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünü dün itibarıyla devreye alındı. Vatandaşlar, bankalardan hesap açacak. Vadeler 3,6,9 ve 12 ay olabilecek. Sisteme isteyen her banka katılabilecek. İşte kur korumalı TL mevduat hesabı sisteminin ayrıntıları!Vadeler 3, 6, 9 ve 12 ay olarak belirlenirken, Merkez Bankası'nın politika faizi baz alınacak. Sisteme isteyen her banka katılabilecek.
Merkez Bankası'ndan kur korumalı mevduat için ilk rakam
DİĞER   
22.12.2021 12:06:55
Son dakika: Merkez Bankası, kur korumalı Türk Lirası vadeli mevduatlar için kullanılacak dolar/TL kurunu bugün alış için 12.3480 olarak belirlediğini açıkladı.Döviz kurundaki tarihi dalgalanmanın ardından hükümet devreye girerek, ekonomide uygulanacak yeni sistemi duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz" diyerek açıkladığı yeni adımlar, Türk Lirası'nın akşam saatlerinde hızla değer kazanmasını sağladı.
ARADAKİ FARK VATANDAŞLARA ÖDENECEKErdoğan'ın duyurduğu adımların arasında bankadaki TL mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında kalması durumunda aradaki farkın vatandaşlara ödenecek olması ve ihracatçılara Merkez Bankası tarafından ileri vadeli kur rakamı verilmesi vardı.BUGÜNKÜ ALIŞ KURU AÇIKLANDIYeni sistemin ardından merakla beklenen dolar- TL alış kuru açıklandı. Kur korumalı Türk Lirası vadeli mevduatlar için kullanılacak dolar/TL kuru bugün alış için 12.3480 olarak belirlendi. Rakamlar, düzenli olarak her gün açıklanacak. Bu sayede Türk lirasında kalan vatandaşların kaybının önüne geçilmiş olacak.YENİ SİSTEMİN AYRINTILARI PAYLAŞILDIHazine ve Maliye Bakanlığı 'dövize endeksli Türk Lirası mevduat' düzenlemesinin ayrıntılarını da açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı 'kur korumalı TL vadeli mevduat' ürününün ayrıntıları şu şekilde:
Ürün, gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacak.
Kur farkı hesaplamaları için Merkez Bankası her gün saat 11:00'de USD döviz alış kuru yayınlayacak.
Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak.
Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek olup minimum faiz oranı MB politika faiz oranı olarak uygulanacak.
Sisteme isteyen her banka katılabilecek.
Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacak.
Hesabın açıldığı tarihteki MB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki MB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.
Söz konusu ürünün katılım bankacılığında da uygulanması konusunda çalışmalar sürdürülüyor.
Bu kurt, koyunların topallamasına sebep oluyor! İşte hayvanın koyundan uzaklaştırıldığı o anlar
DİĞER   
20.12.2021 11:48:29
Ahır sahiplerinin en büyük sıkıntı çektiği konulardan biri de hayvanlarda meydana gelen rahatsızlıklar. Özellikle koyunların ayağına yerleşerek, hayvanların topallamasına sebep olan tülüce kurdunun basit bir işlemle hayvanın ayağından çıkarılması gerekiyor. Sosyal medyada bir kullanıcı, hayvanının ayağından kurdu çıkardığı anları videolu paylaştı.Türkiye'de küçükbaş hayvancılıkla uğraşan milyonlarca insan bulunuyor. Özellikle son dönemde birçok insan, kendi ahırlarını oluşturarak hayvan yetiştiriciliğine başladı. Ancak ahırların en büyük sorunlarından biri de hayvanlarda meydana gelen hastalıklar.KOYUNLARIN TOPALLAMASINA NEDEN OLUYORÖzellikle koyunlarının topalladığını gören hayvan sahipleri, büyük panik yaşıyor. Fakat bu topallamanın çözümü o kadar zor değil. Koyunların tabanında yer alan tülüce kurdu, hayvanların aksamasına neden oluyor. Bu kurdun çıkarılması durumunda ise hayvan rahata kavuşuyor.
KURDU ÇIKARDIĞI ANLARI PAYLAŞTISosyal medyada geniş bir kesim tarafından tanınan çiftçi, kurdun ayağından tülüce kurdunu çıkardığı anları takipçileriyle paylaştı. Çiftçi, kurdun ayakta kalması durumunda hayvanın çok acı çekeceğini belirtti.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: TURKOVAC, hatırlatma dozu olarak kullanıldığında antikor seviyesini zıplatıyor
DİĞER   
19.12.2021 13:34:50
İsteyen herkesin TURKOVAC'ı aşı dozu olarak tercih edebileceğini ifade eden Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara, "TURKOVAC'ın hatırlatma dozu olarak uygulandığı çalışmalarda antikor seviyesinde hızlı bir zıplama olduğunu görüyoruz" açıklamalarında bulundu.TÜSEB'e bağlı Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanlığı da yapan olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, acil kullanım onayı başvurusu yapılan yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC'la ilgili yürütülen klinik çalışmalarda elde edilen ön sonuçları değerlendirdi."İKİ GRUP VERİ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPILIYOR"TURKOVAC aşısının klinik çalışmalardaki verilerinin oldukça olumlu olduğunu, inaktif aşı Sinovac'la yürütülen karşılaştırmalı verilerden de olumlu sonuçlar alındığını belirten Kara, TURKOVAC'la ilgili iki grup veri üzerinden değerlendirme yapıldığını anlattı.
"İLK VERİLERİMİZ ÇOK OLUMLU"Kara, bu kapsamda ilk olarak yerli aşının etkinliğinin saptanmasına için bir gruba TURKOVAC, diğer gruba da mevcut kullanılan aşının uygulandığını ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:"Şu ana kadar elde ettiğimiz verilerde, TURKOVAC uygulanan kişiler arasında ağır hastalanan, hastaneye veya yoğun bakıma yatan olmadığını gördük. Ayrıca diğer aşının uygulandığı grupta da çok ağır hastalanan olmadı. Kovid-19 pozitif olanların sayılarını karşılaştırdığımızda da TURKOVAC'da avantajlı olduğumuzu görüyoruz. Bu, aşının etkinliğini, koruyuculuğunu gösterme yönünden bir avantaj. Bu noktada ilk verilerimiz çok olumlu. Bu verilerin hepsi, detaylarıyla acil kullanım onayını değerlendiren komisyonlara sunuldu. Çok titiz değerlendiriliyor."AŞININ YAN ETKİLERİYLE İLGİLİ İLK SONUÇLAR DA OLUMLUAşının yan etkilerinin ele alındığı, güvenlik yönüyle ilgili ikinci grup çalışmada ise yaklaşık 3-4 bin kişiye ulaşılmasının amaçlandığına dikkati çeken Kara, "Bu noktada başlangıca göre bir avantajımız var; inaktif aşılar genel anlamda kullanıldığı ve dünya genelinde yaklaşık 3,5 milyar kişiye uygulandığı için olası istenmeyen etkilerinin neler ve hangi sıklıkta olduğunu biliyoruz. TURKOVAC'ta da bu etkilerin görülüp görülmediğine bakıyoruz. O verilerin de olumlu olduğunu gördük" dedi. Kara, bu iki grup verinin acil kullanım onayı sürecinde avantaj sağlayan sonuçlardan olduğuna dikkati çekti.AŞININ ÜRETİM AŞAMASINA YÖNELİK ÇOK SAYIDA TEST UYGULANIYORBilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara, aşının üretim aşamasına yönelik de çok sayıda test uygulandığının altını çizerek, TURKOVAC'ın üretilebilir olduğunun saptandığını söyledi.
A Milli Takım'ın hocası Kuntz, çektiğimiz ''lokum'' gibi kuraya yorum yaptı, taraftarlar çıldırdı: Dalga geçiyor
DİĞER   
17.12.2021 11:08:42
Uluslar Ligi'nde C Ligi'ne kadar düşen A Milli Takım, Litvanya, Faroe Adaları, Lüksemburg gibi çok zayıf rakiplerle oynayacak. Milli Takım'ın hocası Kuntz, "Dışarıdan bakan bir göz Türkiye'nin favori olduğunu söyler. Bu maçlar bize farklı deneyim yaşatacak" yorumunu yaptı. Türk futbolseverler Kuntz'un bu değerlendirmesine çok sert tepki gösterdi.A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi C Ligi 1. Grup'ta Lüksemburg, Litvanya ve Faroe Adaları ile eşleşti."DIŞARIDAN BAKAN GÖZ"Stefan Kuntz, sıcağı sıcağına bu kurayı yorumladı. Ancak Kuntz'un "Dışarıdan bakan göz Türkiye'nin favori olduğunu söyleyecektir. Bu maçlar bize farklı deneyim yaşatacak" ifadesine futbolseverler çok takıldı.
İşte Kuntz'un kura yorumu:"Dışarıdan bakan bir göz, grupta Türkiye'nin favori olduğunu söyleyecektir. Rakiplerimize de saygısızlık etmek istemeyiz. Sahaya her çıktığımızda kazanmak için oynayacağız. Bu maçlarla farklı bir deneyim yaşayacağız.Litvanya ile A Millî Takım'ın tarihindeki ilk karşılaşmayı oynayacağız. Bizim için yeni ve ilginç bir tecrübe olacak. Faroe Adaları ile de geçmişte yalnızca bir tane özel maç yapılmış. Bu maç da bize farklı bir deneyim yaşatacak.""HANGİ GÖZLE BAKALIM"Kuntz'un "Dışarıdan bakan bir göz favori olduğumuzu söyler yorumuna" tepki yağdı. Futbolseverler, "Nereden bakmalıyız, içeriden farklı mı gözüküyor, bu grupta bir puan bile eksik alırsak rezillik olur, dalga geçiyor net" şeklinde tepkiler gösterdi.
Son dakika: Dolar ve altından yeni rekor! Kur 14 lirayı, gram ise 800 lirayı aştı
DİĞER   
13.12.2021 11:21:46
Son dakika: ABD'de enflasyonun 39 yılın zirvesine çıkmasının ardından dolar ve altındaki yükseliş hızlandı. Dolar ve altın haftanın ilk işlem gününe rekorla başladı. Kur 14,60'la, gram ise 839 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.Cuma günü açıklanan ABD enflasyon verisi 39 yılın zirvesine çıktı. ABD'de yıllık enflasyon yüzde 6,8 olurken, bu rakam 1982 yılından bu yana en yüksek enflasyon rakamı olarak kaydedildi. Bu veri sonrası dolar ve altındaki yükseliş hızlandı.DOLAR VE ALTINDAN YENİ REKORDolar geçtiğimiz haftayı 13,88 seviyelerinden, gram altın ise 795 liradan tamamlamıştı. Yeni haftaya yükselişle başlayan dolar ve altın rekor tazeledi. Kur 14,60'la, gram ise 839 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.
PİYASADA SON DURUMSaat 10.15 itibarıyla dolar 14,34'ten, gram altın ise 823 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 16,20'den, çeyrek altın 1.351 liradan, cumhuriyet altını ise 5.507 liradan alıcı buluyor. Altının ons fiyatı ise 1.785 dolardan işlem görüyor.MERKEZ BANKASI YILIN SON FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAKTürkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bu hafta yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirecek. Reuters anketine katılan 13 kurumun 12'sinin tahminleri haftalık repo faizinin 25 ile 200 baz puan indirilmesi arasında yer alırken, medyan beklentiye göre politika faizinin yüzde 14'e indirilmesi bekleniyor.
Fenerbahçe, Henry Onyekuru için harekete geçti
DİĞER   
11.12.2021 01:18:29
Fenerbahçe, Olympiakos'tan ayrılma kararı alan Henry Onyekuru için harekete geçti. Sarı-lacivertliler, Nijeryalı golcüyü ara transfer döneminde renklerine bağlamak istiyor.Henry Onyekuru yeniden Fenerbahçe'nin gündeminde. Sarı-lacivertliler sezon başında kadrosuna katamadığı Nijeryalı yıldıza ara transfer döneminde imzayı attırmak istiyor.BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'IN DA TRANSFER LİSTESİNDEAkşam'ın haberine göre; Onyekuru'nun Türkiye'ye geri dönme ihtimali çok yüksek. Fenerbahçe, Nijeryalı oyuncu ile yakından ilgileniyor. Sarı-lacivertliler, Onyekuru konusunda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Genç oyuncu Beşiktaş ve Galatasaray'ın transfer listesinde de yer alıyor.
PİYASA DEĞERİ 10 MİLYON EUROYA KADAR ÇIKMIŞTIHenry Onyekuru'nun Yunanistan ekibi Olympiakos ile 2025 yılının Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon 17 maçta sadece 937 dakika sahada kaldı. Başarılı oyuncu bu süre içinde 1 gol, 1 asist yaparak takımına skor katkısında bulundu. Transfermarkt adlı internet sitesinin verilerine göre Nijeryalı oyuncunun piyasa değeri 7 milyon euro. Başarılı oyuncunun Galatasaray forması giydiği 2019 yılında piyasa değeri ise 10 milyon euro kadar çıkmıştı.
Şaşkınlık yaratan kurnazlık: Hacizli araçların parçalarını söküp 'şüpheli' olarak ihbar ediyorlar
DİĞER   
10.12.2021 15:27:36
Antalya'daki yediemin otoparklarına motoru, koltuk ve tekerlekleri hatta direksiyonu sökülerek gelen haciz yakalamalı araçların, sahipleri tarafından bilerek sökülüp yine kendileri tarafından polise 'şüpheli araç' ihbarında bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu yöntemin ileride düzenlenecek ihalede aracı değerinin altında almak için yapıldığı açıklanıyor.Antalya kent merkezinde haciz yoluyla bağlanan araçlarda artış yaşanırken, bazı vatandaşların yediemin otoparkına kaldırılan araçlarını geri alabilmek için ilginç bir yöntem denediği ortaya çıktı. Motor, iç elektrik aksamı, tekerler ve koltuklar hatta direksiyonu dahi sökülen araçların, sahibi tarafından sokağa bırakıldıktan sonra şüpheli araç ihbarında bulunulduğu, yediemin otoparkına kaldırıldıktan sonra da düzenlenen ihalede yine sahibi tarafından değerinin altında tekrar geri alındığı bildirildi.
WikiLeaks'in kurucusu Assange'ın ABD'ye iadesinde önemli karar! Mahkeme, temyiz başvurusunu onayladı
DİĞER   
10.12.2021 15:26:50
WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın akıl sağlığıyla ilgili endişeler sebebiyle ABD'ye iade edilmemesi yönündeki karar için Washington tarafından temyiz başvurusunda bulunulmuştu. İngiltere Yüksek Mahkemesi, temyiz başvurusunu kabul etti.WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye sağlık sorunları nedeniyle iade edilemeyeceği yönündeki karara ilişkin temyiz başvurusu kabul edildi. İngiltere'de Yüksek Mahkemesi kararında, ABD'nin Assange'ın süper güvenlikli hapishanelerde tutulmayacağı, ceza alması durumunda vatandaşı olduğu Avusturalya'ya gönderileceği ve tutukluluk döneminde psikolojik tedavi alabileceği yönündeki teminatlarının yeterli bulunduğu belirtildi.KARARA İTİRAZ BEKLENİYORMahkeme, Assange'ın avukatlarının bu teminatların tersine çevrilebileceği yönündeki savunmalarını ise reddetti. Karara Assange'ın avukatlarının itiraz etmesi bekleniyor.175 YILA KADAR CEZA ALABİLİRABD, Londra'nın dışındaki Belmarsh Hapishanesi'nde tutulan Assange'ı bilgisayar korsanlığı ve casusluğu dahil 18 suçtan yargılamak için İngiltere'den iadesini istiyor. İade edilmesi durumunda 175 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtilen Assange'ın destekçileri ve avukatları, Assange'ın yaptıklarının gazetecilik faaliyeti olduğunu, suçlamalarda siyasi amaç güdüldüğünü, akıl sağlığının risk altında olduğunu ve ABD hapishanelerindeki koşulların İngiltere'nin insan hakları yasalarını ihlal ettiğini belirtiyor.BASIN ÖRGÜTLERİ YARGILANMASINA TEPKİLİABD, Assange'ın yayımladığı belgelerle kendileri adına çalışan Irak ve Afganistan'daki yerel personel veya muhbirlerin hayatını riske attığını öne sürerek gazetecilik veya yayıncılığın suç işleme izni vermediğini savunuyor. Basın örgütleri ise Assange'ın yayımladıkları nedeniyle yargılanmasının kötü bir örnek oluşturacağını ve bundan sonra ABD'nin herhangi bir gazeteciyi casusluk suçlamasıyla yargılayabileceğini vurguluyor.NE OLMUŞTU?Assange'ın kurduğu WikiLeaks, 2010'da, aralarında ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları da delillendiren çok sayıda gizli belgeyi yayımlamıştı. ABD'nin casuslukla suçladığı ve iadesini istediği Assange, hakkında tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla açılan davalar için İsveç'e iadesi gündemdeyken, Haziran 2012'de Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.50 HAFTA HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİAssange, Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinden 11 Nisan 2019'da çıkarılarak gözaltına alınmış ve "kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmekten" tutuklanarak Londra'daki Belmarsh Hapishanesi'ne konulmuştu.Mahkeme, Assange'ı bu suçtan 50 hafta hapse mahkum etmişti. 50 haftalık cezasını dolduran Assange'ın iade talebi çerçevesinde tutuklu kalmasına karar verilmişti.ABD, İADESİNİ İSTEMİŞTİDuruşmaların ardından 4 Ocak'ta, Assange'ın intihar riskinin yüksek olduğunu ve ABD hapishanesinde özel idari önlemlere tabi tutulacağını, özellikle de istihbarat topluluğunun kendisine düşman olması nedeniyle "gerçek bir risk altında" olduğu gerekçesiyle ABD'nin iade talebi reddedilmişti. ABD ise karara itiraz ederek Assange'ın iadesini istemişti.ABD, temyizi kazanabilmek için WikiLeaks kurucusunun yüksek güvenlikli hapishanelerde tutulmayacağı ve hapis cezasını ülkesi Avustralya'da çekebileceği taahhüdünde bulunmuştu. Savunma ekibi ise CIA'in, Assange'ı Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde saklandığı sırada kaçırma ve öldürme planı yaptığına ilişkin haberleri dayanak göstererek can güvenliğine vurgu yapmıştı.
Ebrar Karakurt'tan Melis Sezen ve kestane balı göndermesi
DİĞER   
9.12.2021 12:54:26
Oyuncu Melis Sezen'in 5 Aralık'ta düzenlenen 47. Altın Kelebek Ödül Töreni'nin de yaptığı konuşmaya Instagram hesabından ünlüler gönderme yapıyor. Milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt'ta Sezen'in bu konuşmasına instagram hesabı üzerinden fotoğraf paylaşarak gönderme yaptı.MİLLİVOLEYBOLCU EBRAR KARAKURT'TAN GÖNDERMEMelis Sezen'in 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde söylediği ''Bunu tutuyorum çünkü elimde şu an'' cümlesi sosyal medyada gündeme oturdu. Ebrar Karakurt'tan göndermeler;
Kur farkının faturası vatandaşa kesildi!
DİĞER   
6.12.2021 10:58:56
Kur farkının faturasını vatandaş ödeyecek. Ocak ayından itibaren uygulanacak olan kademeli elektrik tarifesi ile enerji sektöründe sanayiye uygulanan zam, milyonlarca haneye dağıtılacak.Enerji piyasası dövize bağımlı hale geldiği için, milyarlarca liralık zarar vatandaştan temin edilecek. Yılbaşından itibaren kademeli tarifeye geçecek olan elektrik piyasasında, hanelerin elektrik faturaları artacak. Yeni düzenlemeye göre aylık elektrik tüketimi 110-130 TL civarında olan aboneler, indirimli tarifeden yararlanacak. Toplam 38 milyon adet olan mesken abonelerinin içinde bu tutarda tüketim yapanların sayısı ise 6 milyonu buluyor. Kalan 32 milyon abone ise döviz kurları sebebiyle maliyeti katlanarak artan elektriği direkt olarak faturasında görecek. Bu aboneler hem elektrik maliyetini hem de işletme zararlarını da sübvanse edecek. Şu ana kadar bu maliyet sanayi elektriğine yansıtılıyordu.
ESKİ POLİTİKA GERİDE KALDISözcü'ye konuşan Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım kilovatsaat (kWh) başına elektrik üretim maliyetlerinin neredeyse 1 TL'ye yükseldiğini söyledi. kWh başına işyerlerinin 70 kuruş, evlerin ise 47 kuruş ödediğini ifade etti. Üretim ve satış bedelleri arasında büyük bir uçurum bulunduğunu söyleyen Kırım, "Çok ciddi zamlar birikti. Evleri işyerlerinden fonlayamıyorlar artık, o iş bitti" ifadelerini kullandı.PAHALI ELEKTRİK ENFLASYON NEDENİElektrikte zamlardan artık kaçılamayacağını belirten Çağada Kırım, "Hiçbir zaman maliyetle satış arasında böyle bir fark olmamıştı. BOTAŞ'ın geçen ay yüzde 50 yaptığı zam döneminde dolar kuru 9 TL'ydi. 13 TL olduğu zaman makas açılacak" dedi. Sanayinin pahalı tükettiği elektriğin vatandaşa enflasyon olarak döndüğünü anlatan Kırım, "Ev dışı elektrik fiyatlarının artışı direkt olarak son kullanıcının ürünlerine yansıyor. Hatta pek çok sektörde bu artış birkaç kat uygulanıp, son tüketicinin daha pahalı ürünleri almasına neden oluyor" diye konuştu.''OLMASI GEREKEN ÖDENECEK''Evlerde kullanılan elektriği işyerlerine sübvanse etmenin ortadan kalkacağını belirten Çağada Kırım, yüksek kullanım yapanın bedelini ödeyeceğini söyledi. En büyük abone grubunun evler olduğunu hatırlatan Kırım, "Burada pahalı değil de olması gereken ödenecek" dedi.
Kurtla kangalı çiftleştirdiler! İşte demir parmaklıkların arkasında bile tutulamayan yeni cins
DİĞER   
6.12.2021 10:52:10

Doğanın en güçlü iki hayvanı olarak bilinen kangal ve kurt köpeğinin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan cins dikkat çekti. Babası kurt, annesi kangal olan yeni cins görenleri hayran bıraktı.

Gücü ve asaletiyle kendisine hayran bırakan hayvanın, demir parmaklıklar ardında bile zor durduğu görüldü.Sosyal medyada zaman zaman kurtlar ve köpekler arasındaki mücadele anlarına ilişkin görüntüler paylaşılıyor. Vatandaşlar, hangi hayvanın daha güçlü olduğunu uzun zamandan bu yana tartışırken, sosyal medyada dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

KURT VE KANGALI ÇİFTLEŞTİRDİLER

Bir çiftçi, kurt ve kangalın çiftleşmesi sonucu doğan ırkın görüntülerini sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Kısa süre içerisinde binlerce beğeni ve yorum alan paylaşım, özellikle hayvanseverler arasında ilgi gördü.


DURUŞU HAYRAN BIRAKTI

Saf ırk olarak doğdukları zaman da asaleti ve kuvvetleri nedeniyle kendilerine hayran bırakan kurt ve kangalın karışımından dünyaya gelen köpeğin duruşu çok beğenildi. Babası kurt, annesi ise kangal olan köpeğin kulaklarının ve vücudunun oldukça diri ve güçlü olduğu görüldü.

Kurmaylarına Erdoğan'dan, "Asgari ücretteki artış ne olmalı?" sorusu geldi
DİĞER   
5.12.2021 12:19:47

Milyonlar, 2022 asgari ücretinin ne kadar olacağı konusunda meraklı bekleyişini devam ederken, AK Parti'nin hafta içi yapılan son MYK toplantısında da bu konuda değerlendirmeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MYK üyelerine tek tek söz vererek, asgari ücretteki artışın ne kadar olması gerektiğini sorduğu ve genel görüşün 4 bin liranın altına düşülmemesi yönünde olduğu belirtildi.AK Parti'nin hafta içi yapılan son MYK toplantısında, yeni asgari ücret çalışmaları konusunda da değerlendirmeler yapıldı.

ÜYELERE TEK TEK SORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MYK üyelerine tek tek söz vererek, asgari ücretteki artışın ne olması gerektiğini sorduğu öğrenildi. MYK üyelerinin büyük bölümü, asgari ücretin 4 bin liranın altına düşmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.


"İŞTEN ÇIKARMALAR OLABİLİR" ENDİŞESİ

Konuyla ilgili bilgi veren Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, net rakamın 4 bin lira olması durumunda bir işçinin işverene maliyetinin 6 bin 500 liraya çıkacağını anlattı. Bunun üzerine bazı parti yöneticileri, maliyet artışı nedeniyle işten çıkarmalar olabileceği endişesini dile getirdi.

VERGİ VE PRİM DESTEĞİ GÜNDEMDE

Özellikle 10 kişiden az işçi çalıştıran küçük işletmelerde maliyetin düşürülmesi için vergi ve prim desteği sağlanması formülü üzerinde duruldu.

ERDOĞAN BİR RAKAM ZİKRETMEDİ

Türkiye gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir rakam zikretmedi. Ancak dar gelirlileri rahatlatacak, hayat şartlarını iyileştirecek bir rakamın ortaya çıkacağını kaydetti.

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen yeni parti kurmayı planlıyor: Seçimlere yetişebilir
DİĞER   
5.12.2021 12:17:36

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu duyurdu.

Bilgen, "Daha çok demokrasi ve sosyal adalet ortak paydasında ekonomik sorunlarla özgürlüklere dair talepleri eşit yurttaşlık zemininde çözebilecek bir siyasal platformun inşası için arama toplantıları ve görüşmeler yapıyoruz. Bilgen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, seçimin zamanında yapılması durumunda kurulacak partinin buna yetişebileceğini de dile getirmişti.Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, görevden alınan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu yazdı. Öztürk'e konuşan Bilgen "Sessiz çoğunluğu anlamaya çalışmamız gerekir. Her şeyi bilen, buyurgan bir dil ve tarzla siyaset yapanlar, başta gençler olmak üzere siyasete mesafeli duran bu kitleyle de iletişim kuramazlar.

Bu kitlenin kaygılarını, öfkelerini, beklentilerini anlayamazsak onların ülkemizin geleceğine doğru yerden katkı sunmalarını da sağlayamayız. Bu kitle, elbette farklı aidiyetlere ama bildiğimiz klasik kimlik tariflerine ve kalıplarına sığmayan bir sosyolojiye sahip. Siyaset dilimizi, tarzımızı yeniden yapılandıracağız. Ama alışkanlıklarımız, ezberlerimiz, kolaya kaçma ısrarımız onları anlamaya zahmet etmeden bir hamaset siyasetini önümüze koyuyor" değerlendirmesini yaptı.


"HDP SİYASAL ÇÖZÜMÜN ÖNÜNÜ AÇABİLECEK HAMLEYİ YAPAMIYOR"

Bilgen şu ifadeleri kullandı:"Bugün HDP, hem iktidar hem muhalefet için siyasetin, siyasal çözümün önünü açabilecek potansiyele sahip ama gerekli hamleyi yapamıyor. Kapatma davası gibi süreçler de sağlıklı ve cesur tartışma yapma olanağını daraltıyor. İçe kapanan ve korumacı refleks ise bu açılımı zorlaştırıyor. HDP kurulduğunda Türkiye'nin bütünlüğü içinde ve silaha yer bırakmayacak demokratikleşme iddiasıyla yola çıkmıştı. 7 Haziran 2015 seçiminde toplum bu çıkışa destek vererek bir kredi açmıştı. Bu kredinin daha cesur ve yeni hamlelerle desteklenmesi için hepimizin risk alması gerekir. Türkiye toplumunun güvenlik hassasiyeti, bölünme korkusu ve çatışmalı süreçten kaynaklı tepkisini anlayan bir dil kurma ve toplumsal güven inşa etme sorumluluğu siyasette anahtar rol oynayabilir."

MÜSİAD: Kurdaki ani hareketliliğin 10-15 gün içinde sona ereceğini düşünüyoruz
DİĞER   
30.11.2021 13:00:05

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Doların şu an çok yüksek olduğunu belirten Asmalı, iş adamları olarak kurda çok ani değişiklikler olmamasını istediklerini söyledi.

Kurdaki oynaklıktan dolayı sanayicinin, üreticinin, ürettiği ürünü fiyatlayamama problemi olduğunu anlatan Mahmut Asmalı, "Kurun 10-15 gün içinde yerine oturacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Vizyoner 2021 zirvesinin tanıtımı için düzenlenen toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son dönemde ekonomide yaşanan değişimlere ilişkin bir soru üzerine Asmalı, Türkiye ekonomisinde bir makas değişikliği yaşadığının çok açık olduğunu söyledi.
Asmalı, "Düşük faiz, yüksek kur, çokça üretim ve ihracat, sıfır cari açık gibi bir hedef var artık geçmiş döneme nazaran. Biz bunu MÜSİAD olarak destekliyoruz. Yıllardır Türkiye'de düşük kurdan dolayı üretim çarklarımız dönmedi ve hep ithalata bağımlı hale geldik." diye konuştu.

"KURDA ANİ DEĞİŞİKLİKLER İSTEMİYORUZ"

Kurun düşük olup ithalatı özendirmemesi gerektiğini dile getiren Asmalı, "Bir miktar yüksek olup ihracatı desteklemeli. İkinci madde de kurun oynaklığının olmaması, öngörülebilir olması. İş adamları olarak isteğimiz kurda çok ani değişiklikler olmaması." ifadelerini kullandı.

"KUR ÇOK YÜKSEK"

Asmalı, "Kur aslında beklenen seviyede mi sizce?" şeklindeki soruya karşılık, "Hayır değil. Arkadaşlarla ve ekonomistlerle yaptığımız toplantıda kurun 8,5-9 TL bandında olması mantıklı yıl sonu için. Bu aralık mantıklı olabilir. Yoksa 12-13 TL'ler şu anda kurun çok yüksek olduğunu gösteriyor." şeklinde cevap verdi.Türkiye'nin kasım ve aralık aylarında yurt dışından alınan krediler nedeniyle yüklü ödemeleri olduğunu kaydeden Asmalı, hem kamu hem de özel sektörün borç ödemeleri için dolar talebinin kurun yükselttiğini belirterek bunun geçici olduğunu düşündüğünü aktardı.

"KURDAKİ ANİ HAREKETLİLİĞİN 10-15 GÜN İÇİNDE DURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Mahmut Asmalı, "Türk lirasının değerini korumakla ilgili eleştirilerin bulunduğuna" dair bir yorum üzerine, "Türk lirasının değerinin korumak faiz artırmak değildir. Dünyada eksi faiz veren birçok gelişmiş ülke var. ABD'de şu anda yüzde 6-7 enflasyon var, faiz oranı yüzde 0,25." diye konuştu.Avrupa ülkelerinde ciddi bir enflasyon olduğunu, ancak bu ülkelerin hiçbirisinin faizi çok artırmayı düşünmediğini dile getiren Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:"Dolayısıyla buradaki hareketlerin ani olması piyasaya ve bize rahatsızlık veriyor. Yani çok hızlı yükseldik, çok hızlı düştük falan. Bu oynaklıktan dolayı sanayicinin, üreticinin, ürettiği ürünü fiyatlayamama problemi var şu anda. Ama bunların 10-15 gün içinde yerine oturacağını düşünüyoruz. Kurla ilgili şu ana kadar kim tahminde bulunduysa hepsi yanıldı. (Mevcudun üzerine çıkar mı?) Şu anda zaten yüksek olduğunu, mevcudun üstüne çıkmayacağını düşünüyoruz. Dış borç ödemeleri bittiği anda farklı bir tabloyla karşılaşacağız. Ondan sonra olumlu bir tablo bekliyoruz."

Kuruluş Osman ne zaman başlıyor?
DİĞER   
20.10.2019 21:12:36

Kuruluş Osman dizisinin ilk tanıtımı ekranlarda yayınlanmaya başladı. Tanıtım fragmanının yayınlanmasıyla birlikte Kuruluş Osman’ın tarihine yönelik araştırmalar da artı. Diriliş Osman’ın devamı niteliğindeki dizide, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşu ve Osman Gazi’nin hayatı anlatılacak. Peki, Kuruluş Osman dizisi ne zaman başlıyor?

 

 

Trt ekranlarında yayınlanan Diriliş Osman dizisi final yaparak ekranlara veda etmişti. Beş sezon boyunca ekranlarda olan tarihi dizi, Kuruluş Osman ile devam edecek.
 
Oyuncu kadrosunda da değişikliklere gidilecek olan dizi de Osman karakterine Burak Özçivit hayat verecek. Peki, Kuruluş Osman ne zaman başlayacak?
 
Kuruluş Osman’a dair ilk görüntüler geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Fragmanda Şeyh Edebali’nin şu sözleri yankılandı:“Ey Oğul! Unutma! Yolumuz; ezelden ebede kadardır. Gayemiz; gönüller yapmaktır. Davamız; kul olmaktır", "Ey Oğul! Hilalin gölgesinde adalet ol. Merhamet ol. Derman ol. Gazi ol. Devlet ol" ve "Ey Oğul! Millete bey olasın. Mazlumlara Fatih olasın. Zalimlere Yavuz olasın. Diyarlara Süleyman olasın. Devleti ebed müddet olasın"
 
Kuruluş Osman dizisinin yayın tarihi henüz belli değil. Kuruluş Osman için yayın tarihi belli olur olmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.
 

KURULUŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kuruluş Osman dizisinin seti İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı Riva'da kurulan platoda çekiliyor. Dizinin çekim yerinde devasa kaleler, hanlar, hamamlar, camiler, kiliseler, en ince ayrıntısına kadar titizlikle inşa edildi. Şu anda Avrupa'nın en büyüğü olan platoda 60 ayrı marangoz ekibi çalışıyor.
 
Dizide 800 metrelik yapay göl ise koca bir nehir olarak aktarılacak. Şuanda Kuruluş Osman dizi setinde 1500 kişi birinci sezon içim hummalı bir şekilde çalışıyor.

 



 
Hadise, mavi tulumu ile sosyal medyada hedef olmaktan kurtulamadı
DİĞER   
9.10.2019 11:23:49

Bir arkadaşının doğum gününe katılan ve mekan çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan şarkıcı Hadise, son dönemde hakkında çıkan iddialar hakkında konuştu. Hadise'nin tercih ettiği mavi tulumu ise sosyal medyada yine alay konusu oldu.

"ALLAH ŞAHİDİM, BENİM İÇİM ÇOK RAHAT"

Instagram'da 10 milyon takipçiye ulaşan güzel şarkıcı, sahte takipçi satın aldığı iddialarına, "Bilmiyorum, ben tek şunu biliyorum; ben hiç hayatımda nasıl sahte takipçi satın alınır bilmiyorum. Hiç yapmadım, Allah şahidim. Bazı insanlar hiç resim yüklemeyerek 30-40-100-1000 kişi takip edebiliyorlar. Bunlara sahte diyebilirsiniz. Ben kendimi biliyorum. Allah şahidim, benim içim çok rahat" yanıtını verdi.

DÜNYA STARI OLAYIM DERKEN"

Katıldığı davette mavi bir tulum tercih eden Hadise, sosyal medya kullanıcıların hedefine girmekten kurtulumadı. Instagram'da şarkıcını fotoğrafını gören kullanıcılar "Dünya starı olayım derken, Ciguli olmuş" yorumlarını yaptılar.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog