Bakan Hulusi Akar "Türkiye SU-35 uçağı alacak" iddialarını yalanladı
Giriş: 29.10.2019 21:00:12 - Güncelleme: 5.12.2021 02:03:56

Facebook' ta paylaş Twitter' ta paylaş

Bakan Hulusi Akar "Türkiye SU-35 uçağı alacak" iddialarını yalanladı

Türkiye'nin Rusya'dan alacağı iddia edilen SU-35 savaş uçaklarıyla ilgili soruya yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye'nin SU-35 alacağı iddiası yalan." dedi. 

 

Dünyanın sayılı savunma sanayi ve teknoloji dergilerinden olan Defense News, Türk yetkililere dayandırdığı haberde Türk ve Rus makamların SU-35 savaş uçaklarının alımı için yoğun bir müzakere süreci içinde olduğunu iddia etmişti. Bu iddia ile ilgili Beştepe'deki 29 Ekim resepsiyonunda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye'nin SU-35 alacağı iddiası yalan." dedi.
 
Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen kabul törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kritik önemde açıklamalarda bulundu.
 
"DEVRİYELER KISA SÜRECE BAŞLAYACAK"
 
Akar, "Kısa zamanda Rusya ile ortak devriyeler başlayacak. ABD ve Rusya ile görüşmeler açık ve net ilerliyor, sorun yok, ilerliyoruz." dedi. Akar, Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyon içinse, "ABD Bağdadi operasyonu için bilgi verdi. Biz de birliklerimize gerekli talimatı verdik." diye konuştu.
 
TÜRKİYE'NİN SU-35 ALACAĞI İDDİASI YALAN
 
Rusya'da SU-35 alımına ilişkin olarak da "Türkiye'nin SU-35 alacağı iddiası yalan. Biz F-35 projesinin ortağıyız, hakkımızı verin diyoruz" ifadesini kullandı.

YAZARLAR


Ayşe HACIHALİLOGLU

ETİKETLER


Haber Videosu
Yapılan Yorumlar
Yorum Yap
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog