Müşteriden 4 bin dolar bahşiş alan garson işinden oldu
Giriş: 15.12.2021 11:22:25 - Güncelleme: 15.12.2021 13:13:29

Facebook' ta paylaş Twitter' ta paylaş

Müşteriden 4 bin dolar bahşiş alan garson işinden oldu

ABD'nin Arkansas eyaletindeki bir restoranda çalışan Ryan Brandt isimli kadın, restoranda düzenlenen partide gösterdiği çalışkanlığından sonra müşterilerden 4 bin dolar bahşiş aldı.

Ancak patronlar, bahşiş nedeniyle kadının işine son verdi.Amerika Birleşik Devletleri'nin Arkansas eyaletindeki bir restoranda çalışan Ryan Brandt isimli kadın, işine gösterdiği özveri nedeniyle çevresi tarafından takdir ediliyordu. Ryan Brandt son olarak, çalıştığı restoranda düzenlenen 40 kişilik gece partisinde garson olarak görev yaptı.
Müşteriden 4 bin dolar bahşiş alan garsonu işten kovdular.


İLGİSİ ÇOK BEĞENİLDİ

40 kişilik davetli grubu, gece boyunca kendileriyle yakından ilgilenen Ryan Brandt'a teşekkürlerini ilettikten sonra masaya çağırdı ve alkışladıktan sonra 4 bin dolar bahşiş bıraktı. Ancak bu bahşiş, genç kadının işinin de sonunu getirdi.

Fox 59'un bildirdiğine göre, cömert armağan 6 Aralık'ta, Bentonville'deki Oven and Tap adlı restoranda Ryan Brandt ve bir diğer garsona verildi.

40 kişilik masada kutlama yapan herkes, iki garsona da gideceğine inanarak 100'er dolar bahşiş bıraktı. Kasabadaki bir konferansın ardından restoranda yemek yiyen Grant Wise, CBS 5'e yaptığı açıklamada, "Garsonların koronavirüs pandemisinden çok fazla etkilendiğini biliyorduk ve onların bize olan hizmetinin karşılığını vermek istedik." dedi.

Ancak restoranın müdürü, Brandt'e bahşişi büyük partiye hizmet etmeyen iş arkadaşlarıyla da paylaşması gerektiğini söyledi. Üç yıldır bu restoranda çalışan Ryan Brandt, bunun daha önce görülmemiş bir uygulama olduğunu söyledi.

Televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Brandt, "Bahşişi vardiya müdürüme vereceğim ve yüzde 20'sini alacağım söylendi" dedi. Witly adlı bir emlak şirketinin sahibi olan Wise, bunu öğrendiğinde restorandan bahşişi iade etmesini istedi ve ardından 2 bin 200 doları doğrudan Brandt'e verdi.

New York Post gazetesinin aktardığına göre Brandt, ertesi gün iş yerinden kovuldu. CBS 5'e konuşan Brandt, "Beni telefonla arayarak üç buçuk yıldır çalıştığım restorandan kovdular. Gerçekten yürek patçalayıcıydı" dedi.

Oven and Tap adlı restoran, yaptıkları açıklamada, Brandt'in bahşiş olayıyla ilgisi olmayan nedenlerle kovulduğunu ileri sürdü.

"Yemekten sonra, bu kalabalık misafir grubu, bahşişlerinin özellikle iki garsona verilmesini istedi. Taleplerini tamamen yerine getirdik. Çok değerli ekip üyelerimize saygımızdan dolayı, bir çalışanın işine son verilmesiyle ilgili ayrıntıları açıklamıyoruz." açıklamasında bulunuldu.

Buna karşılık Wise, Brandt için Pazartesi sabahı 8.700 doları aşkın para toplanan bir GoFundMe sayfası başlattı.

Brandt işini kaybetmekle ilgili olarak “Yıkıcıydı, öğrenci kredileri için önemli miktarda borç almıştım. Onları ödemem gerekiyor, işte acı gerçek bu." ifadelerini kullandı.

 


YAZARLAR


Ayşe HACIHALİLOGLU

ETİKETLER


Abd, bahşiş, Ryan Brandt,

Haber Videosu
Yapılan Yorumlar
Yorum Yap
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog