Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu: Kemal Bey ve Meral Hanım'la 4 sözcükte birleşiyoruz
Giriş: 14.12.2021 11:34:24 - Güncelleme: 14.12.2021 15:58:21

Facebook' ta paylaş Twitter' ta paylaş

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu: Kemal Bey ve Meral Hanım'la 4 sözcükte birleşiyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, diğer muhalefet partileri ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kaldırılması konusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

Üzerinde uzlaştıkları dört sözcüğü ise şöyle vurguladı: İfade, düşünce, inanç özgürlüğüSaadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yüzde 50+1 seçim sistemi, ittifak gündemi ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ortak noktalarını ise "Kemal Bey'le ve Meral Hanım'la 4 sözcükte birleşiyoruz: İfade, düşünce, inanç özgürlüğü" şeklinde özetledi.
Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan röportajında Karamollaoğlu, seçim sonuçlarının nasıl sonuçlanacağına ilişkin "Benim kestirme konuşmamı bazıları yadırgayabilir ama ortada devlet bırakmadılar, tarım perişan, asgari ücrette açlık sınırı konuşuluyor. Bu durumda seçmen bir karar verecek. Halk bir arayış içinde, arayan Mevla'sını da bulur..." diye yanıtladı.

"DENETİMSİZ SİSTEM OLMAZ"

Karamollaoğlu, seçimler için yüzde 50+1 sisteminin getirilmesine başından beri karşı olduklarını belirterek, "Başında söyledik: yüzde 50+1 yanlış, sistem yanlış. İşin başında bize Mehmet Uçum'u gönderdi. Dört saat allayıp pulladı, kafamıza yatmadığını söyledik. Sonra Şentop'u gönderdi. Ona da anlattık. Böyle denetimsiz sistem olmaz" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİDEKİ ÇIĞRINDAN ÇIKMIŞLIK"

Karamollaoğlu'nun ekonomik duruma ilişkin görüşleri ise şu şekilde:"Ekonomideki çığırından çıkmışlığı nasla açıklamak mümkün değil. Bunun adı akıldışılık, iş bilmezlik. Bütün kurumları sat, devleti sat, sonra böyle açıklamalara gir, olmaz.İki ayak var: Üretim ve asgari ücret. Bugünkü koşullarda asgari ücretin 12 bin lira olması gerekir. Her yıl asgari ücrete gerçek enflasyonun yüzde 10 üstünde zam yapılırsa 5-6 yılda, açlık sınırından yoksulluk sınırına gelinir.Tutturmuş faiz haram. Yüzde 20'si haram da 15'i değil mi?Tayyip Bey'in öyle geniş ufku da yoktur. Durumunu, koltuğunu korusun hepsi o kadar. Yolun başında Amerika'ya, İsrail'e sözler vermiş, düşe kalka onları tutmaya çalışıyor."

"KILIÇDAROĞLU BABAYİĞİT"

Muhalefetteki 6 partinin TBMM çatısı altındaki görüşmelerini değerlendiren Karamollaoğlu, "Anlaşılan noktalar öne çıkmalı, anlaşılamayanları yola bırakmalı. Öncelik bu ucube sistemden çıkmaktır" dedi."Kılıçdaroğlu bir babayiğit" diyen Karamollaoğlu gerekçesini ise "Partisini herkesle diyalog kurabilecek noktaya getirdi" sözleriyle yorumladı.MADIMAK OLAYISaadet Partisi Lideri, CHP'lilerin kendi yüzüne sık sık vurduğu Madımak Oteli'nde yaşananlara ilişkin ise şunları söyledi;"O gün olayları önlemek için yaptığım konuşmaya baksınlar. 2 Temmuz'da Sivas, üç gün sonra 5 Temmuz'da Başbağlar. Karanlık noktalar var. Kent güvenliğinden kimlerin sorumlu olduğu belli. İnfial çok büyük, işi çığırından çıkardılar. "


YAZARLAR


Ayşe HACIHALİLOGLU

ETİKETLER


Saadet Partisi, Temel Karamollaoğlu,

Haber Videosu
Yapılan Yorumlar
Yorum Yap
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog