İngiltere, çocuk cinayetleriyle sarsılıyor! Arthur'dan sonra 16 aylık bir bebek daha öldürüldü
Giriş: 15.12.2021 11:18:52 - Güncelleme: 15.12.2021 13:36:42

Facebook' ta paylaş Twitter' ta paylaş

İngiltere, çocuk cinayetleriyle sarsılıyor! Arthur'dan sonra 16 aylık bir bebek daha öldürüldü

İngiltere'de son zamanlarda zirve yapan çocuk cinayeti vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz aylar boyunca ülke gündemine oturan Arthur Labinjo-Hughes cinayetinin ardından bu kez 16 aylık bebek Star Hobson, annesinin kız arkadaşı tarafından katledildi.İngiltere'nin gündemine oturan, 6 yaşındaki Arthur Labinjo-Hughes'un korkunç ölümünden sonra ülkede çocukların maruz kaldığı aile içi şiddet olaylarının boyutunun büyüklüğü de ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni bir rapor, ülkede koronavirüs kısıtlamalarıyla beraber evde vakit geçirme oranının artmasının ardından çocukların aile içi şiddete çok daha fazla maruz kalmaya başladığını göstermişti.

BİR KIZ ARKADAŞ KATLİAMI DAHA

Son olarak, çocuklara yönelik şiddetin artışı, yeni bir olayla daha kanıtlandı. Ülkenin Bradford kentinde 16 aylık olan Star Hobson, annesinin kız arkadaşı tarafından katledildi. Ülkenin gündemine oturan olay, geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana geldi. 20 yaşındaki anne Frankie Smith, 28 yaşındaki kız arkadaşı Savannah Brockhill ve 16 aylık kızı Star ile birlikte yaşıyordu. Oldukça sert ve baskın bir karaktere sahip olduğu söylenen Brockhill, küçük bebeği sosyal medya hesabından sık sık paylaşmaya başladı. Ancak paylaşımlarında, küçük Star'ın oldukça donuk ve mutsuz olduğu dikkat çekti.

YETKİLİLER SEYİRCİ KALDI

Daha fazla takipçi kazanmak için küçük kızı süs olarak kullandığı belli olan Brockhill'in tüm bu zamanlar boyunca küçük bebeğe şiddet uyguladığı anlaşıldı. Küçük Star'ın yanakları ve kollarında morlukların oluştuğunun anlaşılmasının ardından büyükbabası, birkaç kez yetkililere aile içi şiddetten şüphelendiğini iletti.


Ancak yetkililer, yara bere ve morlukların, kızın teninin fazla hassas olduğu için oluştuğuna ikna oldu. Büyükanne ve büyükbaba, bundan sonra tam 5 kez daha yetkililere ihbarda bulundu, ancak hiç ummadıkları bir dönüş aldı. Aynı cinsiyete sahip olan çifte karşı ayrımcılık duyguları oldukları için durumdan rahatsız olduklarını iddia eden yetkililer, küçük kızın istismarını önlemek için hiçbir adım atmadı.

Cani Brockhill, korkunç cinayeti işlemeden 1 ay önce çektiği bir videoda, takipçilerine şirin görünmek için küçük Star'a iyi davranırken görüldü.

Küçük kıza birkaç kez "Beni seviyor musun?" ve "Beni öper misin?" diye sorduğu görülen kadına hiçbir tepki vermeyen küçük bebeğin gerginliği dikkat çekti.
Bu görüntülerin üzerinden yalnızca 1 ay geçmesinin ardından ise vahşice öldürülen Star, tüm ülkeyi yasa boğdu.
Anne Smith'in, çocuğuna uygulanan şiddeti önlemek için hiçbir şey yapmadığı anlaşıldı.

Aylardır görülen ceza davasında ise bugün sona gelindi. Ceza davasında bugün son kez görülecek duruşmada çıkan kararın, Ocak ayında kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

 


YAZARLAR


Ayşe HACIHALİLOGLU

ETİKETLER


İngiltere, Çocuk Cinayeti,

Haber Videosu
Yapılan Yorumlar
Yorum Yap
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog