Trabzon'da transfer fırtınası sürüyor! Trabzonspor, 19 yaşındaki forvet Enis Destan'ı da kadrosuna kattı
DİĞER   
20.01.2022 12:03:40
Ara transfer dönemine fırtına gibi giren ve Kouassi, Visca, Puchacz ve Yusuf Erdoğan'ı kadrosuna katarak adeta şov yapan Trabzonspor, hız kesmiyor. 19 yaşındaki forvet Enis Destan için Altınordu ile prensipte anlaşan Trabzon, 700 bin euro bonservis ödeyecek.Edin Visca'yı alarak Ocak ayının bombasını patlatan Bordo- Mavililer, öncesinde ilk imzayı Kouaasi'ye attırmıştı. Puchacz ile sol beki, Yusuf Erdoğan'la kanatları güçlendiren Karadeniz ekibi, hücum hattına bir takviye daha yapıyor: Enis Destan. Fırtına, Altınordu'nun 19 yaşındaki forveti için İzmir ekibiyle prensipte anlaştı. Bonservis olarak yaklaşık 700 bin Euro ödenmesi beklenirken, sonraki satıştan pay maddesi de olacak.
AVCI GENÇ FORVETİ CENGİZ ÜNDER GİBİ GÖRÜYORTeknik direktör Abdulllah Avcı'nın çok istediği ve "1-2 sene içinde çok iyi rakamlara Avrupa'ya satabiliriz" dediği Enis için kısa zamanda KAP açıklamasının yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz sezondan bu yana pek çok Avrupa kulübünün de radarında bulunan Enis Destan, Trabzonspor'un hem geleceğe yönelik yatırımı olacak hem de hücum rotasyonunu genişletecek. Abdullah hoca daha önce Altınordu'dan Cengiz Ünder'i Başakşehir'e getirmiş ve 1 sene sonra yaklaşık 15 milyon Euro'ya Cengiz Roma'ya gitmişti.HEDEFTEKİ BİR DİĞER İSİM DOĞUHANFırtına'nın bir diğer gençlik hamlesi de Doğuhan Aral Şimşir... Midtjylland forması giyen 19 yaşındaki kanat-forvet için Trabzonspor 1.5 milyon Euro gözden çıkartmış, Danimarka kulübü ise 2 milyon Euro'nun üstünde bir rakam talep etmişti. Taraflar arasında rakam pazarlıkları sürerken, Enis hamlesi sonrası Trabzonspor'un bu transferde daha fazla rakam artırması beklenmiyor.
Kartal Tibet'in üvey oğlu Civan Canova, Üç Kuruş'ta fırtına estiriyor
DİĞER   
26.12.2021 11:21:01
Geçtiğimiz Temmuz ayında hayata gözlerini yuman Kartal Tibet'in üvey oğlu da kendisi gibi oyuncu çıktı. Kartal Tibet'in üvey oğlu Civan Canova şimdilerde Üç Kuruş dizisinde rol alıyor.Tarkan: Altın Madalyon, Dağlar Kızı Reyhan, Aşk Mahkumu, Sevemez Kimse Seni gibi başarılı yapımlarda rol alan Kartal Tibet, 1 Temmuz'da hayata gözlerini yumdu. Oyuncunun üvey oğlunun da çok ünlü bir oyuncu olduğunu ortaya çıktı.CİVAN CANOVA'NIN ÜVEY BABASIDIRKartal Tibet, 1963 yılında Gündüz Tibet ile dünyaevine girdi. Bu evlilikten Kanat ve Kumru adında iki çocuğu oldu. Ayrıca Tibet; Atiye, Çiçek Taksi, Karadayı, Fatmagül'ün Suçu Ne gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu Civan Canova'nın da üvey babasıdır. Annesi ve babası ayrıldıktan sonra anneannesi tarafından büyütülen Civan Canova, Kartal Tibet'in 58 yıl evli kaldığı Gündüz Sencer'in oğludur.
Hortum ve fırtına ABD'yi vurdu! Bir gece 5 eyalet yerle bir oldu
DİĞER   
12.12.2021 12:04:58
ABD'de Ulusal Hava Durumu Servisi'nin günlerdir uyarılarda bulunduğu kasırga 5 eyaleti yerle bir etti. Kentucky başta olmak üzere Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois gibi çok sayıda eyalet felaketi yaşarken, ABD Başkanı Joe Biden yaşananları "Hayal edilemez bir trajedi" olarak değerlendirdi. Son bilgilere göre kasırga felaketinde 80 kişi yaşamını yitirdi, düzinelerce kişi ise kayboldu. Kentucky Valisi Beshear yaşanan olayı "Eyalet tarihinin en ölümcül kasırgası" olarak nitelendirdi.ABD'de başta Kentucky olmak üzere Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois dahil olmak üzere birçok eyaletteki bölgeler adeta felaketi yaşadı. 80 'den fazla kişinin hayatını kaybettiği düzinelerce kişinin ise kaybolduğu belirtilen kasırga felaketine ilişkin ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada "Hayal edilemez bir trajedi" ifadelerini kullandı. Kentucky Valisi Andy Beshear, ise 'eyalet tarihinin en ölümcül kasırgası' olarak nitelendirdiği felakette ölü sayısının 100'ü geçebileceğini açıkladı.
AFAD'dan il il fırtına ve yağış raporu!
DİĞER   
30.11.2021 13:08:50

AFAD tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları yaşanan illerdeki son durum ile ilgili bilgi verildi. Yapılan açıklamada olumsuzluk yaşanan illerdeki son durum şöyle açıklandı.


İSTANBUL
29.12.2021 tarihinde İstanbul ili genelinde meydana gelen ve hızı zaman zaman 100 km/s üzerine çıkan şiddetli rüzgar, çeşitli seviyede kazalara neden olmuştur. İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezinden 2075 ihbar alındığı bildirilmiştir. Olumsuz hava şartları nedeniyle 93 çatı uçması, 233 ağaç devrilmesi olayı yaşanmış, 343 tehlike arz eden parça, 95 trafik ışığı ve yön tabelası, 18 araç ise hasar görmüş ve tüm bu olaylara müdahale edilmiştir.
112 Sağlık Komuta Merkezinden İstanbul AFAD Müdürlüğüne iletilen bilgi çerçevesinde, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 44 vatandaşımızın yaralandığı ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır. Ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar çerçevesinde İstanbul AFAD Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halindedir.


BURSA
26-29.12.2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 64 ağaç devrilmesi, 81 tehlike arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, 1 trafik kazası, 11 tabela uçması ve 7 hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.


BOLU
29.12.2021 tarihinde meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle Mudurnu ve Göynük ilçelerinde toplam 2 çatı uçması olayı meydana gelmiş olup an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.


KOCAELİ
28-29 Kasım 2021 tarihinde il genelinde etkili olan aşırı yağış ve fırtınadan dolayı 123 çatı uçması, 5 tehlike arz eden olay, 23 ağaç devrilmesi, 1 direk devrilmesi, 1 baca yıkılması, 1 iskele kalıbı çökmesi, 2 minare yıkılması, 4 su taşkını, 14 sera hasarı, 6 araç hasarı, 1 duvar çökmesi, 2 tabela devrilmesi olmak üzere toplam 184 olay meydana gelmiştir. Ayrıca il genelinde 60 trafoda elektrik kesintisi yaşanmış olup SEDAŞ tarafından çalışmalar devam etmektedir.11 tekne batması meydana gelmiş olup 7 tekne karaya çıkarılmıştır. Meydana gelen olaylarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 8 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmit Arızlı köyü cami minaresi yana yatmıştır. Minarenin indirilme çalışmaları devam etmekte olup 4 ev tedbir amaçlı olarak boşaltılmıştır.


TEKİRDAĞ
29.12.2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 1 ağaç devrilmesi, 2 direk devrilmesi, 4 çatı uçması, 1 tabela uçması olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.


YALOVA
28-29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 10 ağaç devrilmesi, 1 tehlike arz eden parça ihbarı, 5 çatı uçması, 1 çit devrilmesi ve 1 ekip talebi olmak üzere toplam 8 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda an itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır.


ZONGULDAK
29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle Ereğli ilçesinde 2 konutun çatısı uçmuş, 1 konutun çatısı yanmış ve 1 konutunda balkonunda yangın meydana gelmiştir.


BALIKESİR
29 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle 8 çatı hasarı, 1 ev duvarı yıkılması ve 2 araç hasarı meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bilgisi alınmıştır"AFAD, yurttaşların, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

5 can alan fırtına önüne çıkanı yıktı geçti! AFAD paylaştı, işte il il bilanço
DİĞER   
30.11.2021 13:07:00

Türkiye son iki gündür şiddetli fırtınayla mücadele ediyor. Ülkenin özellikle batı kesimlerinde hayat felç oldu. Dünden bu yana İstanbul ve Kocaeli'de toplam 5 kişi hayatını kaybetti. 

İstanbul’da ara sıra hızı saatte 100 kilometrenin üzerine çıktığı belirtilen fırtına sebebiyle 2075 kaza ihbarı alındığı bildirildi.

Açıklamada, “Negatif hava şartları nedeniyle 93 çatı uçması, 233 ağaç devrilmesi olayı yaşanmış, 343 tehlike arz eden parça, 95 trafik ışığı ve yön tabelası, 18 vasıta ise zarar görmüş ve tüm bu olaylara müdahale edilmiştir” denildi. Kentte yaralı sayısının da 44 olduğu belirtildi.
İşte AFAD’ın son açıklamasına il il son şart:
 
Bursa
Şiddetli rüzgâr sebebiyle 64 ağaç devrilmesi, 81 risk arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, 1 trafik kazası, 11 tabela uçması ve 7 zarar saptama ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana geldi. Yaralanma ve can kaybı yok.
 
Bolu
Mudurnu ve Göynük ilçelerinde toplam 2 çatı uçması olayı meydana geldi. Lahza itibarıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma bilgisi yok.
 
Kocaeli
Aşırı yağış ve fırtınadan nedeniyle 123 çatı uçması, 5 tehlike arz eden durum, 23 ağaç devrilmesi, 1 gönder devrilmesi, 1 baca yıkılması, 1 iskele kalıbı çökmesi, 2 minare yıkılması, 4 sel, 14 sera hasarı, 6 araç hasarı, 1 duvar çökmesi, 2 tabela devrilmesi olmak üzere toplam 184 durum meydana geldi. Keza il genelinde 60 trafoda elektrik kesintisi yaşandı. 11 tekne batması gerçekleşti. Meydana gelen olaylarda 1 birey hayatını kaybetti, 8 birey yaralandı. İzmit Arızlı Köyü Cami minaresi devrildi, 4 ev tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.
 
Tekirdağ
Şiddetli rüzgar nedeniyle 1 ağaç devrilmesi, 2 uç devrilmesi, 4 çatı uçması, 1 tabela uçması olmak üzere toplam 8 olay meydana geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma değil.
 
Yalova
10 ağaç devrilmesi, 1 tehlike arz eden parça ihbarı, 5 çatı uçması, 1 çit devrilmesi ve 1 takım talebi edinmek üzere toplam 8 durum meydana geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok.
 
Zonguldak
Ereğli ilçesinde 2 konutun çatısı uçtu, 1 konutun çatısı yandı, 1 konutun da balkonunda yangın çıktı.
 
Balıkesir
8 çatı hasarı, 1 konut duvarı yıkılması ve 2 araç hasarı meydana geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok.
Fırtınayla harekete geçen çamaşır makinesini esnaf güçlükle durdurabildi!
DİĞER   
30.11.2021 13:00:46

Düzce'de kaldırımda bulunan çamaşır makinesi, kuvvetli rüzgarın etkisiyle uzun süre sürüklendi. Esnaf makineyi durdurmaya çalışırken, o anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan fırtına, Düzce'de de hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin çeşitli noktalarında ağaçların devrilmesine neden olan kuvvetli rüzgar ilginç görüntülerde oluştu. Kentin en yoğun olduğu İstanbul Caddesi üzerinden bir beyaz eşya mağazası teşhir için 3 çeşit beyaz eşyasını mağaza önüne çıkarttı.


RÜZGAR, MAKİNEYİ DE SÜRÜKLEDİ

Kuvvetli rüzgara kapılan bir çamaşır makinesi ise altındaki tekerlekli tablanın da etkisiyle hareket etmeye başladı. Beyaz eşya mağazasının yanındaki esnaflar tarafından fark edilen yürüyen çamaşır makinesini durdurmak için esnaflar dükkanlarından çıktı. Kısa süre içinde durdurulan çamaşır makinesi yine esnaflar tarafından, mağazaya teslim edildi.
Fırtınayla harekete geçen çamaşır makinesini esnaf güçlükle durdurabildi! 


"PEŞİNDEN GİDİP MAKİNEYİ YAKALADIK"

Çamaşır makinesini yolda yakalayan Gökhan Gürel, "Bugün şehirde kuvvetli bir rüzgar vardı. Yakın illerde de olmuş. Yan komşumuzun çamaşır makinesi yürümeye başlayınca bizde peşinden gittik makineyi yakaladık. Küçük çocuklar geçiyordu. Onlara denk gelmesin diye çıktık, yakaladık. Ne mala zarar geldi. Ne de cana zarar geldi. Müşteri vardı içeride, müşterimle ilgileniyordum. Baktım makine gidiyor bende peşine düştüm. Sonunda da yakaladım" dedi.

"HERHANGİ BİR HASAR OLUŞMADI"

Mağaza çalışanı Ramazan Dursun; "Kuvvetli rüzgar nedeniyle mağaza önüne çıkarttığımız beyaz eşyalar hareketlenmeye başladı. Yan tarafımızdaki esnaf arkadaşlarımız peşinden koşarak canla başla makineyi yakaladılar. Çevreye zarar vermeden tuttular. Olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların duyarlı olmalarını diliyorum. Ben makinenin hareket ettiğini göremedim. İçeride müşterilerle hareket ediyordum. Bir kalabalık oluştu. Komşular uyarmak için yanımıza geldiler. Onlar zaten müdahale etmişlerdi. Yardımcı oldular sağ olsunlar. Tehlikeyi bu şekilde engellediler. Herhangi bir hasar oluşmadı çok şükür. Arkadaşlar yanıma geldiğinde öncelikle çevreye zarar verdi diye korktum. Ürün önemli değil yenisi gelir. Önemli olan bir insana zarar vermemesiydi. Çok şükür oda olmadı" diye konuştu.O anlar ise güvenlik kameraları tarafından an ve an görüntülendi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde çamaşır makinesinin kaldırımda yürüyen bir vatandaşın peşinden hareket etmesi, çamaşır makinesini kaldırımda hareket ettiğini gören esnafların dükkanlarından çıkarak makinenin peşinden gitmesi ve çamaşır makinesini yakalayarak yeniden mağazaya teslim etmeleri yer aldı.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog