Karısını öldürüp balkonda poz veren cani kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi
DİĞER   
29.12.2021 12:31:57
Bursa'da boşanma aşamasındaki eşi Aygül Yıldız'ı sokak ortasında üç el ateş ederek öldüren Mehmet Yıldız'a mahkeme acımadı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan koca, olay sonrası evin balkonunda tabancayı başına dayayarak intihara kalkışmıştı.Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen olayda, özel bir şirkette çalışan Aygül Yıldız sabah işe giderken, yolda boşanma aşamasındaki fabrika işçisi eşi Mehmet Yıldız ile karşılaştı. Çift arasında çıkan tartışmada Mehmet Yıldız, belinden çıkardığı tabancayla Aygül Yıldız'a üç el ateş ederek öldürdü. Mehmet Yıldız'ın, Aygül Yıldız'ın yanına gelip konuştuğu anlar çevredeki güvenlik kameralarına yansımıştı.
Karısını öldürüp balkonda poz veren zanlıya müebbet hapis
1 BUÇUK SAATTE İKNA EDİLDİOlayın ardından kaçan Mehmet Yıldız, Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi Akpınar Caddesi'nde bir evde saklanmıştı Adrese operasyon düzenleyen polislerin ''teslim ol'' çağrısı üzerine Yıldız, evin balkonuna çıkıp tabancayı başına dayayarak intihara kalkıştı. Yaklaşık 1,5 saatlik çalışmayla ikna edilip gözaltına alınan Yıldız, tutuklandı.
Eşini kabloyla boğarak öldüren cani, mahkemede müebbet hapis cezası aldı
DİĞER   
23.12.2021 11:44:50
Afganistan'da kendisi için koruma kararı aldıran eşini, kaçak yollarla geldiği İstanbul'da öldüren ve savunmasında "Bana bir şans daha verin" diyen sanık Muhammedullah Raihan, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Afganistan'da kendisinden koruma kararı aldıran eşini kaçak yollarla geldiği İstanbul'da öldüren sanık Muhammedullah Raihan'ın 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Muhammedullah Raihan, sanık avukatı Hüseyin Işık ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz hazır bulundu.
BAKANLIK DA MÜDAHİL OLDUDuruşmada tutuklu sanık Muhammedullah Raihan, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söylerken, avukatı Hüseyin Işık sanığın beraatını talep etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz ise duruşmadaki beyanında, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi."BİR DAHA YAPMAYACAĞIM"Davanın karara bağlanmasının öncesinde son sözü sorulan sanık, "Olaylardan dolayı çok pişmanım. Herkesten özür dilerim. Bana bir şans daha verin. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım" ifadelerini kullandı.İNDİRİM UYGULANMADI, MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDISanık hakkında 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan dava açıldığını belirten mahkeme heyeti, taraflar arasında resmi bir nikah olmadığı gerekçesiyle suçun 'kasten öldürme' olduğunu belirtti. Sanığı 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapse mahkum eden mahkeme, cezasında indirim uygulamayarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.NE OLMUŞTU?Afganistan uyruklu Elham Atıfı (27), üniversitede tanışarak dini nikahla evlendiği ve iki yıl evli kaldığı Muhammedullah Raihan'dan can güvenliğinin korunması için Afganistan Devleti'nden koruma talebinde bulundu. Atıfı, Raihan ile aralarındaki anlaşmazlığın sona ermemesi nedeniyle 2017 yılında Türkiye'ye geldi. Raihan ise imam nikahlı eşinin Türkiye'ye gelmesinin ardından 2018 yılının ilk günlerinde Afganistan'dan kaçak yollarla Türkiye'ye geldi. Türkiye'ye giriş yapmasının ardından İstanbul'a gelerek Atıfı'ya ulaşan Raihan, barışma teklifinde bulundu.İstanbul'da buluşan çift Sultangazi'de bir eve gitti. Konuştukları esnada tartışmanın başlamasının ardından Raihan, evde bulunan demirle Elham Atıfı'nın kafasına vurdu. Atıfı'nın bağırmaya başlamasının sonrasında elektrik kablosunu boynuna dolayarak Atıfı'yı boğdu. Raihan, olayın ardından otobüs ile Van'a gitti. Kolluk ekiplerince Van'da yakalanan sanık Raihan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, sanığın 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesi talep edildi.
Eşini 25 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya indirimsiz müebbet
DİĞER   
30.11.2021 13:01:49

Samsun'un Bafra ilçesinde, tartıştığı eşi 2 çocuk annesi Kamile Yavuz'u 25 yerinden bıçaklayarak, öldüren Faruk Yavuz, 'kasten öldürme' suçundan indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

30 Mayıs'ta, Emirefendi Mahallesi'nde meydana gelen olayda Faruk Yavuz ile eşi Kamile Yavuz arasında, evde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek, kavgaya dönüşmesi üzerine Faruk Yavuz, bıçakla eşine saldırdı. 25 yerinden bıçaklanan Kamile Yavuz, kanlar içinde yere yığıldı.

KOMŞULARI HABER VERDİ

Faruk Yavuz kaçarken, sesleri duyan komşular da durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan ağır yaralı Yavuz, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Kamile Yavuz, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog