Yusuf Yazıcı bombası patladı! Sağlık kontrolünden geçti, işte yeni takımı
DİĞER   
15.01.2022 11:44:27
Adı Galatasaray'la da anılan milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Rus ekibi CSKA Moskova için sağlık kontrolünden geçti.Fransız ekibi Lille de bu sezon istediği kadar forma şansı bulamayan Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı, adım adım CSKA Moskova'ya transfer oluyor.SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLille kulübüyle anlaşma sağlayan CSKA kulübünün Yusuf Yazıcı ve menajerini Moskova'ya davet ettiği ve sağlık kontrollerinin yapıldığı öğrenildi. Menajer Adem Cebeci, Rus basınına yaptığı açıklamada, "Her şey yolunda gitti, yakın zamanda kulüplerden açıklama yapılacak onları bekleyin" ifadelerini kullandı.
SATIN ALMA OPSİYONU DA OLACAKFransız kulübü Lille ile CSKA Moskova'nın 6 aylık kiralama anlaşması yaptığı ancak 12 milyon euroluk satın alma opsiyonunun ise zorunlu olabileceği de ifade ediliyor.HOCA GİTTİ, FORMAYA HASRET KALDIYusuf Yazıcı, teknik direktör Galtier'in Lille'den ayrılmasından sonra bu sezon fazla forma şansı bulamamış ve Fransız ekibinden ayrılık kararı almıştı.
İngiliz doktor, koronavirüsten ölen insanlarla ilgili ürküten gerçeği dünyayla paylaştı: Hepsi çok sağlıklı insanlardı
DİĞER   
12.01.2022 11:29:11
Cwmbran'daki Grange Üniversite Hastanesi'nde yoğun bakım doktoru olarak görev yapan David Hepburn, koronavirüsten ölen hastalarla ilgili ürküten gerçeği dünya ile paylaştı. Dr. Hepburn, hastaların çoğunun altta yatan başka bir sağlık sorunu olmadığını ve sağlıklı insanlar olduğunu dile getirdi.Dünya, koronavirüs salgını ile yeniden büyük bir mücadeleye girdi. İngiltere'de de vaka sayılarının ciddi boyutlara ulaşmasının ardından gözler yoğun bakımlara çevrildi. Cwmbran'daki Grange Üniversite Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde çalışan David Hepburn ise hastalarla ilgili önemli bir detayı dünya ile paylaştı.
"ÇOĞU SAĞLIKLI İNSANLAR VE BAŞKA BİR HASTALIKLARI YOK"Koronavirüsten kaybettikleri insanların sağlıklı olmasının dikkate değer olduğunu belirten Dr. Hepburn, "Şu anda yoğun bakımlarda aşırı bir yoğunluk yok. Ancak virüs nedeniyle kaybettiğimiz hastalar var. Üstelik altta yatan başka bir hastalıkları yok ve baktığınız zaman hepsinin 30 yıldan fazla yaşayacak insanlar olduğunu düşünürsünüz" ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 10 gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor
DİĞER   
2.01.2022 12:10:31
Dünya koronavirüs ile mücadeleye devam ederken, virüs yeni varyantlar üzerinden tehlike saçmayı sürdüüryor. Türkiye'yi de etkisi altına alan Omicron varyantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "10 gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor" dedi. Omicron'un tümüyle baskın karakter kazanmasının beklendiğini belirten Bakan Koca, varyantın baskın hale gelmesiyle pandemi döneminin sonunu gelebileceğinin de öngörüldüğünü aktardı.Günden güne dünyayı esir alan koronavirüsün en tehlikeli varyantı Omicron'la ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "10 gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor" dedi.OMICRON İÇİN 2 METRE MESAFE BİLE YETERLİ OLMAYABİLİRKoronavirüsün önceki varyantlarda bulaş riskini azaltmak için iki metre mesafe yeterli iken Omicronun bulaşması ihtimali için bu mesafenin dahi yeterli olmadığına dikkati çeken Bakan Koca, yeni varyantın bilhassa kapalı ortamlarda daha uzak mesafeden de bulaştığı uyarısını yaptı.
"ŞU ANDA HER DÖRT VAKADAN BİRİ OMICRON"Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'nun haberine göre, Koca, "Şu anda her dört vakadan biri Omicron. Bir hafta on gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor. Hatta bu varyantın tümüyle baskın karakter kazanması bekleniyor" diye konuştu."PANDEMİ DÖNEMİNİN SONUNUN GELEBİLECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR"Koca şu ifadeleri kullandı:"Aşıların etkinliği ve yeni geliştirilen ilaçlar sayesinde ayrıca Omicron tipi varyantın baskın hale gelmesi ile pandemi döneminin sonunun gelebileceği öngörülüyor"
Yeni yıla sağlık çalışanlarıyla giren Bakan Koca, salgında sevindirici noktaya değindi: Hastane yükümüzün düşük olması sevindirici
DİĞER   
1.01.2022 11:55:51
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'ye Üsküdar'daki 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi'nde görevli sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Bakan Koca aynı zamanda 112 telsizinden kısa bir konuşma gerçekleştirerek bölgelerinde ve istasyonlarında görevli diğer sağlık personellerinin de yeni yılını kutladı. Koca, "Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen şu anda hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici." dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'ye Üsküdar'da bulunan 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi'ndeki görevli sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Burada görevli sağlık çalışanlarının yeni yılını kutlayan Bakan Koca, 112 telsizinden anons yaparak bölgelerinde ve istasyonlarında görevli olan diğer sağlık çalışanlarının da yeni yılını kutladığı bir konuşma gerçekleştirdi.
"BU FEDAKARLIĞA MİLLETİMİZ ŞAHİT OLDU"112 telsizinden sağlık çalışanlarına yeni yıl konuşması yapan Bakan Fahrettin Koca, "İstanbul Anadolu 112 komuta merkezinden tüm istasyonlara sesleniyorum. Beni sesimden tanıdığınızı düşünüyorum. Siz değerli 112 çalışanlarımızla birlikte tüm sağlık çalışanlarımıza mutlu yıllar ve iyi mesailer diliyorum. 2022 yılının mutlu, huzurlu ve güvenli bir yıl olmasını temenni ediyorum. Özellikle sağlık çalışanları olarak son 2 yılı zorlu bir dönem olarak geçirdik. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayretle çalıştılar ve bu fedakarlığa milletimiz şahit oldu. Türkiye'nin önerisi ile 2021 yılı sağlık çalışanları yılı ilan edildi. Her yıl ve her gün, gelecek günlerin daha sağlıklı ve huzurla ve güvenle geçirilmesi için yoğun çaba gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Özellikle bugün İstanbul'dan yeni yıla girmenin bir anlamı var. Bildiğiniz gibi son dönemde Omicron varyantı ile ilgili yoğun bir gündem var. İstanbul'da 5 katına çıkan bir vaka sayısına şahidiz. Bugün bütün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek tedbirleri konuştuk."HASTANE YÜKÜMÜZÜN DÜŞÜK OLMASI SEVİNDİRİCİ"Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen şu anda hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta daha düşük olduğunu görmemiz sevindirici. Özellikle yeni dönemde vatandaşlarımızın kişisel tedbirlere daha çok önem vermesini istiyoruz. Yeni yılın sağlık çalışanlarımız açısından daha huzurlu ve daha güvenli hasta hekim açısından daha verimli bir yıl olmasını diliyorum. Özellikle bu dönemde hekimliğin ve sağlık çalışanlarının saygınlığının daha da artması için çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Hepinize mutlu, huzurlu, güvenli ve daha az yorucu bir yıl diliyorum" dedi.
Sağlık Bakanı Koca, vaka haritasını paylaştı! İşte yoğunluğun en çok arttığı 9 ilimiz
DİĞER   
27.12.2021 11:40:45
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka haritasını açıkladı. Haritaya göre 11-17 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 ilimiz: Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu ve Erzincan oldu.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka sayısını gösteren haritayı sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Koca paylaşımında, "11-17 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında" açıklamasında bulundu.
Bakan Koca, vaka haritasını paylaştı! İşte yoğunluğun en çok arttığı 9 ilimiz
YOĞUNLUĞUN EN ÇOK ARTTIĞI 9 İLİMİZKoca'nın açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: ''11-17 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 ilimiz: Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu, Erzincan."
Hastanelerde grev günü! Acil sağlık hizmetlerinde aksama olmayacak
DİĞER   
15.12.2021 11:15:58
Maaşlarının eridiğine, çalışma koşullarının ağırlaştığına ve sağlık sisteminin çöktüğüne dikkat çeken sağlık çalışanları tüm Türkiye'de bir günlük greve çıktı.
Sağlık Bakanlığı Omicron için düğmeye bastı! Tarama modeli, dünyada ilk kez Türkiye'de uygulanacak
DİĞER   
14.12.2021 11:33:10

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de 6 kişide görülen Omicron varyantına yönelik çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, Omicron varyantının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip edildiği, genomik surveyans modeliyle nokta mutasyon taramasının ilk kez Türkiye'de uygulandığı kaydedildi.

Dünyayı endişelendiren Omicron varyantı ile ilgili yeni bulgular ve açıklamalar gelmeye devam ederken koronavirüsün daha bulaşıcı varyantı Türkiye'ye de sıçradı. Toplamda 57 ülkede görülen Omicron varyantı Türkiye'de toplam 6 hastada görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hastaların 5'inin İzmir'de 1'inin İstanbul'da olduğu açıklandı.


VARYANT, NOKTA MUTASYON TARASAMIYLA TESPİT EDİLECEK

Yeni varyant nedeniyle tedirginlik giderek artarken Sağlık Bakanlığı'ndan son gelişmelere ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada Omicron varyantının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip edildiği, genomik surveyans modeliyle nokta mutasyon taramasının ilk kez Türkiye'de uygulandığı belirtildi.Bakanlığın açıklaması şu şekilde;''COVID-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan Omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarlarında varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor.''

POZİTİF VAKALAR NASIL ANALİZ EDİLİYOR?

Ülkemizde geliştirilen genomik surveyans stratejisiyle önce örneklerde PCR gibi yaygın kullanılan bir yöntem ile nokta mutasyon taraması yapılıyor. Bu taramada şüpheli bulunan pozitif örnekler sekanslama analizi için Ankara'daki Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarına gönderiliyor. Burada tüm genom dizi analizi yöntemiyle varyantların türü tespit ediliyor. Elde edilen sonuçlar uluslararası bilimsel platformlarda paylaşılıyor.

MODEL, İLK KEZ TÜRKİYE'DE UYGULANDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Viroloji Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu, virüslerde oluşan mutasyonların ileri moleküler analizlerle izlenmesinin önemine vurgu yaparak Sağlık Bakanlığının bu konuda başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.Alfa mutasyonunun ilk çıktığı Aralık 2020 tarihinden itibaren dünyada ilk kez ülkemizde uygulanan bir genomik surveyans modeliyle nokta mutasyon tarandığını söyleyen Korukluoğlu, "Zaman içinde virüsün izlenmesi gereken varyantlarına yönelik tarama testlerini sürekli güncellenerek rutin olarak tüm ülke laboratuvarlarında kullanıyoruz. Şu anda da aynı şekilde Omicron varyantına yönelik bir tarama programı başlatıldı." şeklinde konuştu.

Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül hakkında sağlıkçılardan suç duyurusu
DİĞER   
12.12.2021 12:12:02
Genel Sağlık-İş, 'Neler Oluyor Hayatta' programının sunucuları Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül hakkında, sağlık çalışanlarını hedef gösteren açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.Genel Sağlık İş Sendikası, "Neler Oluyor Hayatta" programı sunucuları Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı hakkında "tehdit", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlamalarından soruşturma açılmasını talep etti."GÖZÜNÜ ÇIKARIRSIN"Ural ve Namlı, sunucusu oldukları televizyon programında, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemini hedef almışlardı. Programda Hakan Ural, Namlı'nın çocuğundan örnek vererek "Arden'i aldın götürdün. Senin ne yapacağını söyleyeyim mi? Gözünü çıkarırsın" dedi. Namlı da "Yaparım" ifadelerini kullandı. Ural daha sonra 'Arden, 'Anne' diye bağırıyor. Doktor duvara yaslanmış 'Eylemdeyim' diyor, 'Oğlum ölüyor' diyorsun" ifadelerini kullandı.
"SÖYLEDİKLERİM CIMBIZLA ÇEKİLİP ÇARPITILIYOR"Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Hakan Ural, kendini şu sözlerle savundu: "Bu saldırılar bitmeyecek gayet iyi biliyorum! Her söylemimden cımbızla çekip çarpıtıp en iyi yaptıkları şey olan kışkırtma ve sosyal medya üzerinden algı yaratma olanlar yine iş başında! Ben bu dünyada şu yaşımda 40 yıldır yanlışım doğrumla göz önünde bilinen biri olarak asla hiç bir kurum veya kişiye bilerek isteyerek sürç-ü lisan etmem tanıyan herkes bilir tanımayan sorar öğrenir!""SAĞLIKÇIMIZI KIRDIYSAM ÖZÜR DİLERİM""Sağlıkçılarımızla ilgili söylem ve görüşlerim bu kadar ortadayken ve biliniyorken bu konuda bile sosyal medyada algı yaratmaya çalışıyorsunuz! Yazıklar olsun... Bugün acil hastası olan birine kendi tasarrufundan grev yapıyorum diye bakmayan 1 sağlıkçıyı empati yaparak eleştirdim evet her kurumda yanlış yani 1 kişiyi kişisel eleştirmemi! O kişi senin evladın veya anan baban olabilir ve müdahale edilmezse ölebilir dedim... Görüşüm bu ama teşbihlerimden dolayı bir sağlıkçımızı dahi üzüp kırdıysam özür dilerim tabi ki.""NEFRETİNİZ BÜYÜK VE ACIMASIZ""Beni linç etmeye ettirmeye çalışanlar gibi egom, kibirim yok ben halkımı milletimi kemiksiz seven biriyim... Siz şeytani planlarınıza devam edin . Beni her an her saniye hedef göstermeye insanları gaza getirip kışkırtmaya ayırdığınız zaman ve çabayı başka bir işe ayırsanız alim olurdunuz ! Nefretiniz o kadar büyük ve acımasız ki hasta yatağımda bile tedavi görürken beni mezara soktunuz."
"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İTİBARI ZEDELENDİ"Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, sağlık çalışanlarının acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere iş bırakma eylemine katıldığını söyledi.Genel Sağlık İş Sendikası'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu şöyle: "Şüphelilerden Hakan Ural'ın, sağlık çalışanlarını kast ederek, 'gözünü çıkarırsın' sözlerini kullanması ve şüpheli Nur Tuğba Algül Namlı'nın ise bu sözleri onaylar şekilde 'yaparım' sözünü sarf etmesi, sağlık çalışanlarının itibarını zedelemiş, sağlık çalışanlarına karşı tehdit suçu işlenmiş, haklarını arayan sağlık çalışanlarına karşı şiddet gösterme konusunda, sağlık çalışanları aleyhine suç işlemeye tahrik suçu işlenmiş, hastaneye müracaat eden, etmeyen herkes, sağlık çalışanlarına karşı 'kin ve düşmanlığa' sevk edilerek, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçu işlenmiştir.""BU AÇIKLAMALAR ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRIR"Suç duyurusuna ilişkin konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, "Televizyon dizilerinde, filmlerde ve şüphelilerin bulunduğu program ve benzeri programlarda, sağlık çalışanlarının itibarı her geçen zedelenmekte, bu kutsal görevi ifa eden sağlık emekçilerinin itibarları ayaklar altına alınmaktadır" dedi."Sağlık emekçileri, bir eşitsizliğe karşı dik bir duruş sergilemek adına, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması için acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere iş bırakma eylemine katılmışlardır" diyen Uğur, "Fakat Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı'nın sağlık çalışanlarının bu fedakâr tutumlarından bihaber oldukları ortadır" şeklinde konuştu.Sağlık çalışanlarına şiddetin artarak devam ettiğini söyleyen Derya Uğur, "Sağlık çalışanları, her geçen gün artan şiddet vakaları ile mücadele ederken, Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı yaptıkları açıklamalar ile sağlık çalışanlarının şiddet tehdidi altında kalmalarını ve şiddet görmelerini meşrulaştırarak, sağlık çalışanlarını, moral ve motivasyondan yoksun, kendilerini huzurlu ve güvenli hissetmedikleri bir ortamda çalışmaya sevk etmişlerdir" ifadelerini kullandı.
Sağlıkçıların isyanı işe yaradı! Ek gösterge ve maaş ile ilgili maddeler komisyona geri çekildi
DİĞER   
12.12.2021 12:10:29
Sağlıkçıların "Maaş zammı ve ek göstergede ayrım yapılmasın" sloganı ile iş bırakma eylemi yaptığı doktor ve diş hekimlerine yönelik ek gösterge ve maaş ile ilgili maddeler, TBMM Sanayi Komisyonu'na geri çekildi. Geri çekilen düzenleme, 12 Aralık tarihinde tekrar görüşülecek.TBMM Genel Kurulunda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ihdas edilen doktor ve diş hekimlerine yönelik ek gösterge ve ek maaş getiren maddeler Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na geri çekildi.KOMİSYON BUGÜN TOPLANIYORBazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin doktor ve diş hekimlerine ek gösterge ve maaş ile ilgili maddeler ihdas edilmişti. Bu maddeler Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız'ın imzasıyla komisyona çekildi. Komisyon konuyla ilgili 12 Aralık tarihinde toplanacak.
SAĞLIKÇILAR EYLEM YAPMIŞTIMeclis'te görüşülen torba yasaya ek bir madde koyarak pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin lira zam yapıldığı duyuruldu. Düzenlemenin kabul edilmesiyle pek çok sağlık çalışanı sosyal medya hesabından tepki gösterip iş bırakacağını söyledi. Başta ebe ve hemşire gibi hekim olmayan sağlıkçılar zam dışı kaldıkları için düzenlemeyi eleştirirken hekimler de nasıl bir zam alacaklarını anlamadıklarını kaydetti.
Hekimlere yapılan zam diğer sağlık çalışanlarının tepkisini topladı! Hastanelerde protestolar yapılıyor
DİĞER   
3.12.2021 11:01:09

Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin oybirliği ile kabul edilirken, gelişme diğer sağlık çalışanlarının tepkisine sebep oldu. Yükselen tepkilere kayıtsız kalmayan AK Parti, mevcut torba yasaya ilgili düzenlemeyi eklemeye hazırlanırken, sağlık çalışanlarının bu sabah itibarıyla iş bırakma eylemi yaptıkları sosyal medyaya düşen videolarda da yer aldı.Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hekimlere yönelik zam müjdesi vermişti. Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme, dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin oybirliği ile kabul edildi.


AK PARTİ TEPKİLER SONRASI HAREKETE GEÇTİ

Hekim maaşlarına yapılan zam diğer sağlık çalışanlarını memnun etmezken, özellikle sosyal medya üzerinden başlayan tepkiler hükümeti de harekete geçirdi. Sağlıkçıların bu isyanına kulak veren AK Parti, pratisyen hekimlerin maaşlarına 2 bin 500, diş hekimleri de dahil uzman hekimlerin maaşlarına 5 bin lira düzeyinde yapılan ek gösterge zammının diğer sağlık personelini de kapsayacak şekilde genişletilmesi için harekete geçti.

BAKANLIKTAN GÖRÜŞ İSTENDİ

Sabah'ın haberine göre AK Parti, dün Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan maliyet analizi ve görüş istedi. Bakanlığın çalışmasının neticesine göre bugün yeniden toplanacak Genel Kurul'da mevcut torba yasaya zam düzenlemesinin eklenebileceği ifade ediliyor.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE ÇALIŞAN DOKTORLAR DA GÜNDEMDE

Öte yandan sağlık çalışanlarına yönelik zam düzenlemesinin yanı sıra hekim zammından üniversite hastanelerinde çalışan doktorların da faydalanması için bir düzenlemenin daha gündemde olduğu ifade ediliyor.

GİRİŞİMLER TEPKİLERİ DİNDİRMEYE YETMEDİ

Yaşanan tüm bu gelişmeler sağlık çalışanlarının tepkisini dindirmeye yetmezken, bu sabah itibarıyla çok sayıda hastanede iş bırakma eylemine gidildiğine ilişkin görüntüler sosyal medyaya düştü.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog