Türkiye, Osman Kavala'nın yargılanmasına ilişkin resmi görüşünü Avrupa Konseyi'ne iletti
DİĞER   
20.01.2022 12:00:02
Avrupa Konseyi, halen tutuklu yargılanan iş insanı Osman Kavala için AİHM kararına uyulup uyulmadığını denetlemek amacıyla Türkiye'den bilgi talep etmişti. Bu gelişmenin ardından Türkiye, Kavala'nın yargılanmasına ilişkin resmi görüşünü Avrupa Konseyi'ne gönderdi. Konsey bu yazıyı 2 Şubat'taki toplantıda ele alacak.Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi daha önce Türkiye'nin AİHM'in Osman Kavala kararına uyup uymadığının tespit edilmesi amacıyla AİHM'e başvuracağını bildirmişti. 2 Aralık'ta alınan ara kararla Türkiye'den 19 Ocak'a kadar konuya ilişkin görüşünü bildirmesi istenmişti. Birleştirilmiş Çarşı ve Gezi Davası'nda hukuki süreci devam eden Osman Kavala'nın yargılanmasına ilişkin resmi görüşü, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne gönderildi.
2 ŞUBAT'TAKİ TOPLANTIDA ELE ALACAKLARŞimdi gözler Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 2 Şubat'ta yapacağı toplantıya çevrildi. Bakanlar Komitesi toplantıda Türkiye'nin cevabi yazısındaki değerlendirmeleri ele alacak, ardından da Kavala dosyasıyla ilgili AİHM'e başvurup yapılıp yapılmayacağını oylayacak.OLAYIN GEÇMİŞİGezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 16 sanığın 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan yargılandığı dava, 18 Şubat 2020'de karara bağlanmıştı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanık Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 9 sanığın beraatına, firari sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora'nın ise dosyalarının ayrılmasına hükmetmişti. Savcılığın yerel mahkemenin kararını istinafa taşımasının ardından İstanbul Bölge Adliye 3. Ceza Dairesi 22 Ocak 2021'de 9 sanık hakkındaki beraat kararını bozmuştu.Bozma kararının ardından İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Nisan 2021'deki duruşmada bu dava ile yakalamalı sanıklar Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi'nin dosyasının birleştirilmesine karar vermişti. Bunun yanı sıra Osman Kavala ile CIA eski danışmanı Henri Barkey'in FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 'Anayasa'yı ihlal' ve 'Devletin gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme' suçlarından İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davanın Gezi Parkı ana davasıyla birleştirilmesine karar verilmişti.
Yurt dışında yaşayan erkek boşanma davasına görüntülü arama ile katıldı! Yargıtay kararı bozdu
DİĞER   
9.01.2022 11:55:06
Bir süredir geçinemeyen genç çift anlaşmalı boşanmaya karar verince mahkeme, yurt dışında ikamet eden kocayı görüntülü olarak canlı arayarak, çiftin boşanmasına hükmetti. Davaya son noktayı koyan Yargıtay, cep telefonundan eşin görüntülü aranıp beyanı tutanağa geçirilmesi suretiyle anlaşmalı boşanma kararı alınamayacağına hükmetti.Türkiye'de bir süredir geçimsizlik yaşayan çift anlaşmalı boşanmak için avukatları aracılığıyla Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Tarafların imzasının bulunduğu dilekçeye rağmen kocanın da ifadesine başvurmak istedi.GÖRÜNTÜLÜ ARAMA İLE MAHKEMEYE BAĞLANDIDavacı erkeğin yurt dışında yaşadığını öğrenen hakim, ilginç bir yola başvurdu. Whattsapp üzerinden davacıyı görüntülü arayan hakim, görüşmeden sonra çiftin boşanmasına hükmetti. Çocukların velayetleri davalı anneye verilirken çocuklar ve davalı kadın yararına nafakaya hükmedildi. Hüküm her iki tarafın temyiz etmemesi üzerine kesinleşti. Ancak araya Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü girdi. Bakanlık, hükmün kanun yararına bozulmasını talep etti. Bunun üzerine Aile Mahkemesi kararı Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne taşındı.
YARGITAY, ÇİFTİN BİZZAT DİNLENMESİ GEREKTİĞİNE KARAR VERDİEmsal nitelikte bir karara imza atan Daire, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış sayılacağı, bu halde boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesinin şart olduğunun düzenlendiğine dikkat çekti."ANLAŞMA BOZULUNCA BOŞANMA KARARI BOZULDU"Kararda şöyle denildi:"Somut olayda dosyanın incelenmesinden; tarafların dosyaya sunduğu anlaşmalı boşanma protokolünün taraflarca değil, taraf avukatlarınca imzalandığı ortadadır. Kararın verildiği duruşmada davacı erkeğin hazır bulunmadığı, davacı erkeğin Fransa'da bulunması sebebi ile oğlu Y.Ö.'ün cep telefonundan davacı erkeğin görüntülü olarak aranarak beyanının tutanağa geçirildiği ve bu şekilde tarafların boşanmalarına karar verildiği anlaşılmaktadır. Kanun hükmü gereğince davacı ve davalı asıl tarafından imzalanmış anlaşma protokolü olmadan ve davacı erkek duruşmada hazır olup mahkeme hakimince bizzat dinlenilmeden Türk Medeni Kanunu'nun 166/3. maddesi uyarınca tarafların boşanmalarına karar verilmesi usul ve kanuna aykırı olup bozmayı gerektirmiştir. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün, Hukuk Muhakemeleri Kanununun 363/1. maddesine dayalı kanun yararına bozma isteğinin açıklanan sebeple kabulü ile hükmün sonuca etkili olmamak üzere bozulmasına oy birliği ile karar verildi."
Yargıtay'dan eve sarhoş gelen kocalara kötü haber!
DİĞER   
31.12.2021 11:12:02
Yargıtay, kumar bağımlısı ve eve sürekli sarhoş olarak gelen kocanın kusurlu olduğuna hükmetti. Yüksek mahkeme; sürekli olarak sarhoş olmak, kumar oynamak ve taşkınlık çıkarmak nedenleriyle diğer eş lehine manevi tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı.KADININ KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRIKararda şu ifadelere yer verildi: "Bölge adliye mahkemesince kabul edilen ve gerçekleşen davalı erkeğin, alkol alarak sürekli sarhoş olduğu, taşkınlık çıkardığı, kumar oynadığı, evde devamlı kavga ve tartışmaların olduğu şeklindeki boşanmaya sebep olan tüm kusurlu davranışları aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı niteliğindedir."
MANEVİ TAZMİNAT HÜKMÜKarar şöyle devam etti:"Öyleyse, davacı kadın yararına Türk Medeni Kanunu'nun 174/2. maddesi koşulları oluşmuş olup, tarafların ekonomik ve sosyal durumları, fiilin ağırlığı ve hakkaniyet kuralları gözetilerek davacı kadın yararına uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, yazılı şekilde bu isteğin reddi doğru olmamış ve bozmayı gerektirmiştir. Kararın bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir."
Yargı'da seyirci ters köşe: Engin öldü, Ceylin tutuklandı, sırada kim var?
DİĞER   
20.12.2021 11:47:27
Kanal D ekranlarının fenomen yapımlarından biri olan Yargı dizisi, dün akşam ekranlara gelen bölümü ile seyircisini bir kez daha ters köşeye yatırdı. Engin'e yapılan hamlenin ardından seyircisini bir hayli meraklandıran dizide kimin başına, ne geleceğinin belli olmaması tam bir senarist başarısı.Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Yargı, dün akşamki yeni bölümüyle yine seyircileri ters köşe yaptı. Engin karakterinin öldüğü dizide Ceylin tutuklandı.SIRADA KİM VAR, NE VAR?Televizyon Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yargı dizisinde senarist Sema Ergenekon, izleyicilerin oyun oynayan senaryoları sevdiğini biliyor ve dizide sürekli merak unsurunu öne çıkartan sahneler oluyor. Dizide avukat Ceylin karakterini canlandıran Pınar Deniz, hikayedeki sürprizlerin hiç bitmeyeceğini söyledi. Ünlü oyuncu, Sema Ergenekon'un hikayeye serpiştirdiği bu sürprizlerin izleyicileri çok etkilediğini düşünüyor.Pınar Deniz ayrıca, yeni bölümlerde çok duygusal sahnelerin de olacağının mesajını verdi. Katıldığı ödül törenine gitmeden önce sette aşırı duygusal sahneler çektiklerini anlatan oyuncu, ilerleyen bölümlerde izleyicilerin çok etkileneceği sahneler olduğunun mesajını da iletmiş oldu.CEYLİN'LE ÖZDEŞLEŞTİÖte yandan 19 Aralık akşamı yayınlanan bölümde; Engin'in katili olma ihtimali ile farklı bir ruh hali yaşayan Ceylin'in yaşadığı kafa karışıklığını ve korku ile dolu ne yaptığından emin olmayan halini çok güzel şekilde izleyiciye yansıtan oyuncu, sosyal medyada da çok konuşuldu.Dizi hayranları Pınar Deniz'in bu müthiş oyunculuk başarısını takdir eden binlerce paylaşımda bulundu. Çaresizliği, üzüntüyü, korkuyu Ceylin'in bakışlarında gören dizi hayranları, Pınar Deniz'deki büyük gelişimi de fark etti.SON BÖLÜMDE NE OLDU?Ceylin'in başına gelenler merak uyandırıyor. Engin'i takip etmek için arabaya gizlice giren Ceylin, kendini karanlık bir ormanda yanında bir cesetle birlikte buldu.
Pınar Töre ve Merve Ateş, Yargı dizisinin kadrosuna girdi
DİĞER   
1.12.2021 11:49:26

Kanal D ekranlarının büyük bir ilgiyle izlenen dizisi Yargı'nın kadrosuna 2 yeni oyuncu dahil oldu. Komiser Eren'in eski sevgilisi ve kızının ortaya çıkmasıyla Pınar Töre ve Merve Ateş diziye katıldı. Başrollerini Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu'nun paylaştığı Yargı dizisi her pazar akşamı izleyicileriyle ekrana kilitlemeye devam ediyor. Yargı'nın oyuncu kadrosuna Cezmi Baskın, Ayşenil Şamlıoğlu ve Nergis Öztürk'ün ardından iki yeni isim daha katıldı.

ROL ALMAYA BAŞLADILAR

Dizide komiser Eren'in eski sevgilisi Özlem karakterini Pınar Töre, Özlem'in kızı Tuğçe rolünü ise Merve Ateş canlandırmaya başladı.

EREN'İN HAYATI DEĞİŞİYOR

Yargı'nın son bölümünde eski sevgilisi Özlem'in kızının hırsızlık suçuyla büroya geldiğini öğrenen Eren, yardım etme kararı aldı. Masasında "O senin kızın" yazılı bir not bulan Eren, Tuğçe'den DNA örneği alarak babalık testi yaptırmaya karar verdi.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog